Kategori: Julemad
Glaseret juleskinke

- med grønlangkål og brunede kartofler. En skøn svenskinspireret juleret, som med sikkerhed vil falde i alles smag.

Juleskinke

Ingredienser:

  • 1 røget skinke fri for fedtkant 
  • Vand der dækker
  • 4 laurbærblade 
  • ½ spsk nelliker 
  • 1 løg i kvarter
  • 2 spsk honning 
  • 3 spsk sennep 
  • 4 dl fond fra skinken
  • En håndfuld hele kryddernelliker

Tilberedning:

  • Kog skinken med krydderier og løg i den tid der står på emballagen (eller som slagteren siger). Sæt den herefter i ovnen på bagepapir.
  • Bland honning og sennep godt sammen og smør det på skinken. Sæt kryddernelliker i stegen.
  • Lad den brune i ca. 20 min. ved 220C – gem suppen.
  • Som alternativt til den kogte røgede skinke kan du stege 270 g skinke schnitzel/mager kotelet med salt og peber fra kværn. Så kræver det blot en god fond fra andet steds.  

 


Stuvet grønlangkål


Ingredienser:

  • 150g grønkål skyllet, befriet for stok og meget finthakket 
  • 2 spsk mel 
  • 1 spsk smør 
  • ca. 4 dl suppe fra skinken 
  • Salt og peber fra kværn 
  • 1 knivspids muskat 
  • En anelse citronsaft/ eddike
  • 1 knivspids sukker

Tilberedning:

  • Smelt smørret i gryden og vend mel i, fordel mel og smør jævnt. Hæld suppen i lidt ad gangen mens der piskes godt til. Den seje konsistens i saucen udjævner eventuelle melklumper.
  • Tilsæt suppe indtil saucen har den rette konsistens. Tilsæt så grønlangkålen og lad den simre i et kvarters tid.
  • Smag til med en anelse citron/eddike, løget fra suppen, salt, peber, muskat og en knivspids sukker. Vær forsigtig med salt, da skinkesuppen måske er salt nok.

 


Brunede kartofler


Ingredienser:

  • 5 kartofler (på str. med æg) kogte og pillede 
  • 1 spsk sirup
  • 1 spsk smør

Tilberedning:

  • Smelt smørret og så honningen. Vend kartoflerne i det og lad dem simre til de er blevet gyldne.
  • Krydder med salt og peber
  • Server et par gnavegulerødder til
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på…

Læs mere
Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Læs mere
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Læs mere
Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Læs mere
Julemad
Klassisk risalamande

Lækker, let og luftig risalamande...

Læs mere
Jul
Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse…

Læs mere
Julemad
Skårne brunkager

Skårne brunkager fulde af smag. Her en opskrift med sukat, mandler, kanel, kardemomme, nellike – og bagt med potaske, naturligvis. Når der anvendes potaske som hævemiddel i brunkager, er det fordi potaske i højere grad end natron og bagepulver giver kagerne den lækre, sprøde konsistens.

Læs mere
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen

Ifølge et gammelt mundheld, så er det vigtigt at folk på julevisit bliver budt på lækkerier, fordi man ellers risikerer at de ødelægger den gode stemning ved at bære julen ud.

Men med en kagekasse fuld af hjemmebagte pebernødder, er der ingen farer for den slags. De er nemlig så lækre, at man…

Læs mere
Jul
Julebagværk med Annemette Voss: Vaniljekranse

Mangler du en opskrift på klassiske julesmåkager, så har den populære bagedyst-vinder, Annemette Voss samlet de allerbedste i bogen 'Julebag'. Fra bogen bringer vi her opskriften på de mest fantastiske vaniljekranse.

Læs mere
Julemad
Kandiserede æbler med hasselnøddekerner

Få julegodter er så festlige at se på som kandiserede æbler - og så er den syrlige æblesmag blandet med sprød, kandiseret sukker, en himmelsk mundfuld. Det er hverken svært eller særlig tidskrævende, at lave æblerne. Her får du opskriften.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^