literature review on avoidant personality disorder abstract of master degree thesis alexander the great research paper
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Julemad
Glaseret juleskinke
Redaktionen

- med grønlangkål og brunede kartofler. En skøn svenskinspireret juleret, som med sikkerhed vil falde i alles smag.

Juleskinke

Ingredienser:

  • 1 røget skinke fri for fedtkant 
  • Vand der dækker
  • 4 laurbærblade 
  • ½ spsk nelliker 
  • 1 løg i kvarter
  • 2 spsk honning 
  • 3 spsk sennep 
  • 4 dl fond fra skinken
  • En håndfuld hele kryddernelliker

Tilberedning:

  • Kog skinken med krydderier og løg i den tid der står på emballagen (eller som slagteren siger). Sæt den herefter i ovnen på bagepapir.
  • Bland honning og sennep godt sammen og smør det på skinken. Sæt kryddernelliker i stegen.
  • Lad den brune i ca. 20 min. ved 220C – gem suppen.
  • Som alternativt til den kogte røgede skinke kan du stege 270 g skinke schnitzel/mager kotelet med salt og peber fra kværn. Så kræver det blot en god fond fra andet steds.  

 


Stuvet grønlangkål


Ingredienser:

  • 150g grønkål skyllet, befriet for stok og meget finthakket 
  • 2 spsk mel 
  • 1 spsk smør 
  • ca. 4 dl suppe fra skinken 
  • Salt og peber fra kværn 
  • 1 knivspids muskat 
  • En anelse citronsaft/ eddike
  • 1 knivspids sukker

Tilberedning:

  • Smelt smørret i gryden og vend mel i, fordel mel og smør jævnt. Hæld suppen i lidt ad gangen mens der piskes godt til. Den seje konsistens i saucen udjævner eventuelle melklumper.
  • Tilsæt suppe indtil saucen har den rette konsistens. Tilsæt så grønlangkålen og lad den simre i et kvarters tid.
  • Smag til med en anelse citron/eddike, løget fra suppen, salt, peber, muskat og en knivspids sukker. Vær forsigtig med salt, da skinkesuppen måske er salt nok.

 


Brunede kartofler


Ingredienser:

  • 5 kartofler (på str. med æg) kogte og pillede 
  • 1 spsk sirup
  • 1 spsk smør

Tilberedning:

  • Smelt smørret og så honningen. Vend kartoflerne i det og lad dem simre til de er blevet gyldne.
  • Krydder med salt og peber
  • Server et par gnavegulerødder til
Jul
Julemiddag: 10 effektive tips mod halsbrand og sure opstød

Det er svært at være mådeholden, når det kommer til menuen juleaften; Flæskesteg med sprøde svær, and, søde brunede kartofler, rødkål, gode vine, risalamande og marcipan. Lækkerierne dufter og smager så dejligt, at man hurtigt får mere indenbords, end godt er, og så ender man med at sidde resten af...

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svenske köttbullar

Lune, svenske köttbullar er en lækker mundfuld, og må ikke mangle på det svenskinspirerede julebord!

Læs mere
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter

Med inspiration fra det svenske køkken, kan du tilføje nye, herlige smagsoplevelser til julebordet. På det klassiske smörgåsbord finder man blandt andet honninglaseret juleskinke krydret med sennep og nelliker, svensk fladbrød og svenske köttbullar, der nydes med lingonsylt.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hjemmebagt leverpostej med bacon

Ingen julefrokost uden lun leverpostej - med knasende, sprød bacon! En lun, hjemmebagt leverpostej dufter herligt og smager skønt og er en populær delikatesse, når store og små samles til familiens julefrokost.

Læs mere
Julemad
Juleklejner - Hjemmebag er bare bedre!

Den sløjfeformede klejne er en gammel, fin julesmåkage, som er kendt og elsket over hele Norden. Klejner er muligvis ikke den nemmeste julesmåkage at bage, men der er ingen tvivl - hjemmelavede klejner smager bare bedre! Søde og bløde inde, sprøde udenpå :)

Læs mere
Julemad
Opskrift: Rødbedesalat med æbler, feta og nødder

Frisk og herlig salat til julefrokostbordet.

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Lingonsylt

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Julemad
Svensk jul: Janssons frestelse

’Janssons frestelse’ er en herlig svensk ret, som kombinerer flødekartofler med små salte ansjoser eller benfri sild. Retten er ikke mindst et fast element på højtidernes buffetborde jul og påske.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Svensk jul: Klassiske svenske pepparkakor

De duftende svenske ingefærsmåkager 'pepparkakor' med kanel, kardemomme, ingefær og nelliker, nydes året rundt i Sverige, og i julen er de små, krydrede kager en absolut favorit blandt julelækkerierne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Fodboldplakater med stadion illustrationer

Fodboldplakater med stadion illustrationer

Skønne nye produkter fra populære Gant

Skønne nye produkter fra populære Gant

Plakat til verdens bedste Far

Plakat til verdens bedste Far

Gaveidéer til manden, der har alt

Gaveidéer til manden, der har alt

Nye Bøger
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres...

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor...

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de...

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
ANNONCER
^