Ingredienser til 4 personer
Spaghetti
- 2-3 squash
Bolognese
- 300 g champignoner
- 1 aubergine
- 2 rødløg
- 2-3 fed hvidløg
- 75 g soltørrede tomater i olie
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g kikærter, udblødte og kogte
- 1 spsk miso
- 2 dl grønsagsbouillon eller bone broth
- 1 tsk tørret timian eller 2 tsk frisk
- ½ spsk frisk rosmarin eller 1 spsk frisk
- Uraffineret flagesalt og friskkværnet
- peber
- Ekstra jomfruolivenolie til stegning
Fremgangsmåde
- Skyl auberginen og skær den i skiver. Salt dem og lad dem ligge til afdrypning i cirka 15 minutter. Skyl saltet af og dup dem tørre, før du skærer dem i mindre stykker.
- Rens champignonerne og skær dem i mindre stykker.
- Pil og hak rødløg og hvidløg og svits begge dele i olivenolie i et par minutter i en tykbundet gryde under let omrøring.
- Tilsæt hakket champignon og aubergine og svits, til det tager farve. Skær de soltørrede tomater i bittesmå stykker og kom dem på panden sammen med de hakkede tomater, kikærter, miso og bouillon.
- Lad bolognesen simre i cirka 10-15 minutter under låg og smag den derefter til med krydderurter, salt og peber.
- Mens saucen simrer, tilbereder du 'spaghettien'. Rengør squashene og anvend en spiralizer eller din kartoffelskræller til at lave lange strimler. Du kan servere 'squashspagettien' rå, eller du kan svitse den kortvarigt med hvidløg i olivenolie på en pande.
Anret den på tallerkener, fordel bolognesen henover og pynt med frisk timian før servering.