Antal: 12 bagels
Ingredienser
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 spsk olie
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 200 g speltmel
- 350 g hvedemel
Opskrift
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, sukker, salt og æg (gem en lille smule til pensling). Rør speltmel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er glat og kan æltes på bordet. Ælt den grundigt med 200 tag, og stil den til hævning med plastfilm over i 30-40 min.
- Tril den til en pølse, og del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til en lille pølse, der samles som en tæt ring og glattes godt, så sammenføjningen ikke går op. Efterhæver på plade i 15 min.
- Bring en stor gryde vand i kog, og kog 2 ringe ad gangen i 1 min. Sæt dem på pladen igen, og pensl med æg. Bages midt i forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 min.