Katrine Klinkens opskrift på tagine med kalv, svesker og ristede mandler

Katrine Klinkens opskrift på tagine med kalv, svesker og ristede mandler 

I årets mørke, kolde måneder, hvor meget tid tilbringes inden døre, er det rart at samles om den gode mad. Fra Katrine Klinkens nye, dejlige kogebog 'Vintermad' bringer vi her opskriften på en rigtig, lækker simreret: 'Tagine med kalv, svesker og ristede mandler'.

Tagine * med kalv, svesker og ristede mandler

Ca. 10 personer

Ingredienser:

· 1 hvidløg
· 6 store løg
· 2½-3 kg kalveculotte eller kalvetykkam (ca. 3 x 3 cm)
· 1 dl olivenolie
· 2 tsk stødt kardemomme
· 3 tsk stødt kanel
· ca. ½ l vand
· ca. 3 g hel safran
· 2 tsk groft salt
· 1 flaske tør hvidvin
· 500 g svesker med sten
· 4 citroner
· friskkværnet peber

Drys:
· 200 g ristede, smuttede mandler og frisk koriander

Tilbehør:
· couscous eller brød

Sådan gør du:
· Pil hvidløgsfed og pil og skær løgene i både. Skær kødet ud i stykker på 3 x 3 cm. Steg kød, løgbåde og hvidløgsfed i olivenolie i en tagine* eller tykbundet gryde, til det er småstegt. Krydr med salt, kardemomme og kanel. Rør godt rundt.
· Tilsæt vand og lad retten småsimre i 20-30 minutter. Den kan også hældes i en bradepande eller et ovnfast fad og tilberedes i ovnen ved 175 grader.
· Mal safranen og salt til pulver i en morter. Lad safranen trække i hvidvin i 10-15 minutter. Tilsæt blandingen til retten sammen med svesker og lad den simre videre i ca. 30 minutter. Smag, om kødet er mørt og juster med salt og krydr med peber.
· Pres citronsaft hen over retten og drys med ristede mandler og frisk koriander.
· Server sammen med couscous.

* Tagine

Tagine er navnet på det lerfad, som retten tilberedes i. Fadet, som er fra det nordafrikanske køkken, har et kegleformet låg og 'skorsten'. Lerfadet kan sættes direkte på gasblus eller sættes i ovnen, hvis retten skal simre længe. Lågets 'skorsten' gør, at der sker en vis fordampning under tilberedning. Fordelen ved en tagine er, at maden koges/dampes længe, hvilket gør det færdige resultat særlig smagfuldt.
"Der kan bruges utrolig mange typer ingredienser, som blot blandes i taginen – evt. efter at de har været marineret natten over – og så mumser det hele skønt sammen til en højere enhed" forklarer Katrine Klinken. "Retterne kan fx være langtidssimrede krydrede og smagfulde stuvninger af kød, fisk eller grøntsager og søde frugter"
Som alternativ kan man godt lave retten til mange i en stor bradepande i ovnen eller i en stor gryde.

Vintermad - Gode retter til hverdag og gæster

Selleribøf med ost, oliven og perlespeltsalat, Gugotto med rodfrugter, Tortilla med jalapenos og chilikrydret hvidløgsmayonnaise, Caldo Verde grønkålssuppe med kartoffel og chorizo, Fish'N'Chips, Fiskegratin, Brændende Kærlighed med kartoffel-sellerimos og røget laks  .....

Med Katrine Klinkens ny, lækre kogebog 'Vintermad' får du forslag til alle dagens måltider – morgenmad, frokost og aftensmad. Sidstnævnte kan både være helt enkel og hurtig, uden at det bliver kedeligt, og den kan tage lidt længere tid på komfuret på de dage, hvor der er bedre tid.

Det er opskrifter på gode måltider i hverdagen, men her er også opskrifter på hyggelig og lækker mad til fester og årstidens højtider, jul og nytår. En bog fuld Katrine Klinkens allerbedste opskrifter på mad til vintersæsonen – mad, hun selv kan lide at tilberede, og som hun sætter stor pris på at nyde med sin familie og sine venner. 

Titel: Vintermad - Gode retter til hverdag og gæster
Forfatter: Katrine Klinken
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling:Bogen kan bestilles her >>

Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^