Rivièra Maison bakke
Gulvløber naturfarve
Termokande House Doctor
Care by Me
Jordbærtærter uden ovn
Redaktionen

Her er opskriften på en tærte, som smager ligeså liflig, som den ser ud - og så skal den slet ikke i ovnen! Til gengæld skal den i køleskabet to gange, inden den er klar til at blive serveret. Men dekorativ og velsmagende, det er den!

Opskriften er udviklet af forfatter og journalist Dorthe Studsgarth, og bragt i hendes dejlige kogebog:  'Sommerhuskogebogen - 200 opskrifter & 100% sommer!'. 

Jordbærtærter uden ovn

8-10 personer 

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 1 spsk kaffe eller vand
  • 250 g grahamskiks (fx Digestive)
  • 1½ dl piskefløde
  • 150 g flødeost naturel (fx Philadelphia)
  • 1 spsk sukker
  • kornene af ½ vanillestang eller ½ tsk vanillepulver
  • 350 g jordbær
  • citronmelisse eller mynteblade
  • tærteform

Opskrift

Kagebunden kan laves dagen før eller om morgenen, men skal opbevares i køleskab.

  • Læg et stykke husholdningsfilm eller bagepapir i enten en rund tærteform på ca. 20 cm i diameter eller små muffinforme.
  • Klip husholdningsfilmen til, så der kun hænger lidt ud over kanten.
  • Hæld kaffe eller vand i en gryde og sæt den over ganske svag varme. Bræk chokoladen i stykker og lad den stå og smelte i væsken uden at røre for meget i den. Når chokoladen er smeltet, hældes den over i en skål og køler en smule af.
  • Knus kiksene groft ned i chokoladen med fingrene og hæld massen i formen.
  • Dyp en kniv eller ske i koldt vand, og brug den til at trykke bund og sider glatte. Siderne skal være ca. 4 cm i højden. Stil formen med bunden i køleskabet i en time, så chokolade og kiks kan størkne sammen.
  • Skyl jordbærrene, nip dem og skær dem i kvarte.
  • Pisk fløden sammen med flødeost og vanille til en let skummende og luftig creme.
  • Løft kagebunden ud af film/papir og over på et fad eller en tallerken.
  • Fordel cremen på tærtebunden og læg halvdelen af de friske bær i cremen.
  • Stil kagen tilbage i køleskabet og lad det hele sætte sig i mindst en halv time – jordbærrene vil være sunket ned, når man tager kagen/kagerne ud.
  • Pynt med resten af jordbærrene og bladene og servér straks.

Variation ...

  • Fløde og ost kan erstattes med kvark og fromage frais.
Sensommer
Krydderurtesalt

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin

Nem opskrift på alletiders focacciabrød med rosmarin.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydderurte dip

Det kan være lidt af en udfordring, at holde liv i de krydderurter, man køber i supermarkedet. Oftest kommer de fra store industridrivhuse, hvor de får lys, gødning og hvor luftfugtigheden er høj. Da de optimale vækstbetingelser er svære at kopiere hjemme, gælder det om at nyde krydderurterne inden...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmebagte lune og luftige croissanter

Hjemmebagte luftige smør-croissanter - lige til at dyppe i café au lait´en søndag morgen. Det kræver lidt omhu, men ved gentagende gange at rulle dejen ud og folde over, får croissanterne den helt rigtige luftige struktur.

Læs mere
Sommer
Kom nemt i gang med at sylte - 8 suveræne syltebøger

Det er ganske tilfredsstillende at sylte lidt af havens høst, så man har skønne, hjemmelavede marmelader, pickles og surt, når sommeren går på held.

Otte bøger, skrevet af nogle af Danmarks mest rutinerede og engagerede madskribenter, viser hvordan du nemt kommer i gang. Bøgerne anviser, trin for...

Læs mere
Sensommer
Hjemmelavet mysli

Start dagen med en yoghurt og en hjemmelavet mysli med de gryn, nødder og kerner, du holder allermest af. Tilføj frisk eller tørret frugt samt evt. honning, og du har et velsmagende måltid, der giver god energi til krop og hjerne, maven noget at arbejde med.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydret ribsgelé

Ribs er fantastiske, både som gelé og i syltetøj. Her anviser Dansukker, hvordan du selv fremstiller en krydret ribsgelé, som er dejligt tilbehør til både kød og fjerkræ.

Læs mere
Sommer
Opskrift: Minns rabarberkage

Man behøver ikke have opholdt sig længe i Sverige, før man støder på ordet ’fika’. I mit tilfælde blev jeg bekendt med begrebet, da genboen til det hus, hvor jeg ferierede, kiggede forbi og spurgte: ”Är det inte dags att fika?” Mens jeg vred min hjerne for at gætte, hvad hun spurgte om, kom hun mig...

Læs mere
Sommer
Spis dine haveblomster - rose, lavendel & pelargonier

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Grillede tigerrejer med pamaskinke og salvie

En skøn, enkel og nem opskrift til grillen, som både fungerer som let forret eller som del af sommerens tapasbord.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Nye Bøger
Send en hilsen
^