4 personer
Du skal bruge:
- 500 g danske jordbær
- 100 g skovjordbær
Crumble
- 10 Oreo-kiks
Jordbærsirup
- 200 g jordbær
- 1 dl vand
- 50 g sukker
- 1 kvist skovmærke
Fåreyoghurtmousse
- 2 dl fløde
- 5 dl fåreyoghurt
- 50 g flormelis
Fåreyoghurtsorbet
- 325 g sukkersirup (halvt sukker og halvt vand kogt op og kølet ned)
- 5 dl fåreyoghurt
- 2 citroner
Sådan gør du:
- Bland kold sukkersirup, fåreyoghurt og saft af to citroner sammen. Put sorbetblandingen i ismaskinen, og læg den derefter i fryseren.
- Bland fem dl. fåreyoghurt med flormelis og pisk så fløden til skum. Vend forsigtigt flødeskummet med en dejskraber i den søde fåreyoghurt, og sæt det på køl.
- Vask jordbærrene og de vilde urter.
- Kog 200 gram af de danske jordbær i vand og sukker sammen med en kvist skovmærke i ca. 5 minutter. Sigt jordbærsaften over i en ny gryde, og gem den et lunt sted, til retten skal serveres.
- Skrab fyldet ud af de to Oreo-kiks og knus dem til en crumble.
- Anret det hele sammen, pynt med hyldeblomster, skovmærke, rødknæ, skovsyre, og overhæld desserten med jordbærsirup.
Opskriften er fra Rasmus Leck Fischer & Katja Dahlbergs inspirerende bog 'Ukrudt'.