Heibergs gulerodskage

Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Opskriften er udviklet af dessertkokken Morten Heiberg, som er forfatter til intet mindre end 14 kogebøger.

(6-8 personer)

Ingredienser til kagen

  • 50 g hasselnødder
  • 150 g brun farin
  • 100 g blødt smør
  • kornene af ½ stang vanilje
  • 100 g hele æg (2 stk.)
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk bagepulver
  • lidt flagesalt
  • 150 g revne gulerødder
  • 50 g lyse rosiner

Ingredienser til cremen

  • 115 g mascarpone
  • 200 g flødeost naturel
  •  kornene af ½ stang vanilje
  • 85 g flormelis

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 160°.
  2. Beklæd bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir klippet ud i en cirkel.
  3. Smør formens sider med smør. Drys med sukker, og hæld det overskydende sukker væk. Stil formen til side.
  4. Bred hasselnødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i ovnen, og lad nødderne riste, til de er gyldenbrune. Det tager ca. 12 minutter.
  5. Tag hasselnødderne ud, og stil dem til side.
  6. Nulr de afkølede hasselnødder i et klæde, så hinderne adskiller sig fra nødderne. Hak nødderne.
  7. Hæv ovnens temperatur til 180°.
  8. Pisk brun farin og det bløde smør sammen i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i. Pisk æggene i et ad gangen.
  9. Sigt mel, kanel og bagepulver sammen i en skål.
  10. Tilsæt salt og de tørre ingredienser. Tilsæt de revne gulerødder, rosiner og ristede hasselnødder.
  11. Fordel dejen i den smurte springform, og lad kagen bage i ca. 60 minutter, eller indtil den er hævet og flot gylden. Lad kagen stå i formen og
  12. sætte sig, lidt før du løsner ringen eller vender kagen ud på et serveringsfad.
  13.  Lad kagen afkøle.

Creme

  1. Rør mascarpone og flødeost sammen i en skål.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i sammen med flormelis.
  3. Fordel cremen over kagen eller kom cremen i en engangssprøjtepose og sprøjt den ud i et mønster.

Kagen holder sig fint i flere dage, godt pakket ind og i køleskab. Spis den ikke direkte fra køleskabet, men lad den temperere først.
 

Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^