Hasselnøddeparfait opskrift 

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Selvom du ikke har erfaring med at lave is, kan vi godt anbefale, at du prøver denne opskrift. Det er ikke så vanskeligt, at tilberede Elisabeth Johanssons hasselnøddeparfait - og den smager absolut himmelsk! 

ca. 8-10 personer

Ingredienser

  • 1 dl hasselnødder (ca. 60 g)
  • 5 dl piskefløde
  • 5 æggeblommer, pasteuriserede
  • 1 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk + 4 spsk hasselnøddecreme, fx Nutella

Opskrift

  • Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil skallerne begynder at blive brune og revner. Hæld nødderne op i et rent viskestykke, og gnid skallerne af. Hak halvdelen af nødderne groft.
  • Pisk fløden til skum. Pisk ggeblommer,flormelis og vaniljesukker hvidt og
  • skummende. Tilsæt 4 spsk hasselnøddecreme, og pisk til massen bliver jævn.
  • Vend flødeskummet i. Beklæd en 2-liters terrine- eller sandkageform med husholdningsfilm.
  • Hæld halvdelen af massen i. Varm resten af hasselnøddecremen i mikroovnen, til den er lunken og lidt mindre tyktflydende.
  • Læg halvdelen af hasselnøddecremen i som striber, og drys de hakkede nødder over.
  • Hæld resten af parfaitmassen i, og hæld det sidste af hasselnøddecremen på i dekorative striber, og drys de hele hasselnødder ud over. Sæt formen i fryseren i mindst 5-6 timer.
    Skær isen op i skiver eller stykker, og server eventuelt friske ferskner eller hindbær til.

 

'VILD med is' er fra Gyldendals Forlag og kan lånes på biblioteker.

Opskrifter & råvarer
Frem med mel og forklæde! 

Store Bagedag, som hvert år afvikles torsdag i uge 42, er en dansk mærkedag, der har til formål at fejre bagetraditionen og samværet omkring bagning. Det er en oplagt anledning til at invitere familie og venner til en dag i køkkenet, hvor der hygges og fremtrylles duftende friskbagte brød og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød  

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lammefrikadeller med pastinak 

Nem opskrift fra Kostkompagniet på skønne lammefrikadeller med pastinak, hvortil man fx kan servere linsesalat og sprøde, stegte gulerødder i timian.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tærte med græskar og gedeost 

Der er ingen grund til at lade græskarkød fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrift: Pasta med spinat og champignon
Opskrifter & råvarer
Pastasalat med stor umami-smag 

Orker du ikke at stå i køkkenet i aften, så har vi en perfekt idé til et nemt og lækkert måltid med ingredienser, du formentligt allerede har liggende. I så fald kan sidegevinsten være, at du får ryddet ud i de 'glemte' grøntsagsrester i køleskabet - og måske også sparret lidt på madbudgettet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Den 4. oktober fejrer Sverige ’Kanelbullens Dag’ - og det må vi da bakke op om  

Der er ikke noget, der kan sprede en hyggelig stemning, som duften af friskbagte kanelsnegle. Herhjemme er de lækre boller et populært bagværk, især på en våd og kedelig efterårsdag. Og i Sverige sætter man så stor pris på kanelsnegle, at de har fået deres helt egen mærkedag.

Den 4. oktober fejrer…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Moccakage 

De færreste kaffeelskere vil kunne stå for denne super skønne moccakage.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager 

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd 

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^