Forel i urter med chilisalt
Antal personer: 4-6
Chilisalt
Ingredienser:
- 200 g salt
- 3 røde chilier
Tilberedning:
- Chili skæres i små tern.
- Chilitern og salt lægges på en bageplade og tørres i 1 ½ time ved 80-100° C.
- Det færdige salt skal opbevares tørt.
Forel i urter
Ingredienser:
- 2-4 foreller
- Chilisalt og peber
- 1 citron
- Mange friske urter som fx havesyre, dild og oregano
- Kødsnor
Tilberedning:
- Rens forellerne godt. Sørg for at der ikke sidder blodrester og lignende tilbage.
- Krydr dem indvendigt med chilisalt og peber.
- Fyld dem med halve skiver citron og en smule urter.
- Bind en kødsnor rundt om halsen på forellen. Vikl derefter godt med urter rundt om forellen og bind dem fast.
- Grill forellerne 5 minutter på hver side.
- Lad dem trække i 5 minutter før de befries for urter og skindet forsigtigt trækkes til side.
- Server med nye kartofler