Tomatsauce
1 finthakket løg,
1 tsk olie,
½ meget finthakket pastinak,
1 fed presset hvidløg,
4 friske grofthakkede tomater med kerner,
½ ds. flået tomat,
1 dl tomatkoncentrat,
timian efter smag,
½ tsk. st. koriander,
½ tsk sukker,
1 spsk citronsaft eller hindbæreddike,
70g pasta.
Sauter løg, hvidløg, pastinak og timian i olien til det klares i farven. Tilsæt så resten af ingredienserne og lad saucen koge godt igennem.
Den må gerne reduceres så saucen koncentreres i smagen. Smag til.
Kog pastaen i mens og vend pastaen i tomatsaucen.
Sennepsmarineret Culotte
2 spsk sennep,
1 tsk timian,
2 tsk frisk finthakket salvie,
salt og peber fra kværn,
1 spsk citronsaft,
1 culotte steg uden fedtkant
Smør hele stegen ind i sennepsdressingen, læg den i en tætsluttende pose og lad den gerne marinere i køleskab 8-10 timer eller natten over. Steg den (gerne i stegepose) ved 220C i 20 min. og 170C i den resterende tid alt efter dens størrelse.
Server 270g Spinat-ruccola salat med dild.
Skyllet og godt afdryppet spinat og rucola i passende mængde, dild efter ønske.
Vend alle ingredienser og server salaten som et frisk pust til resten af middagen