Super lækker og meget enkel at tilberede: Lakse-fileter i NemFisk Citronsauce, små kogte kartofler, en mango, lidt hasselnødder og et drys persille.

Fisk på 20 minutter 

Mange familier har dårlig samvittighed over, at de ikke spiser nok fisk. Vi ved godt det er sundt. Vi ved bare ikke hvordan vi tilbereder fisk, og mange af os tænker, at det svært, bøvlet og dyrt. Men dét er der råd for. Fisk er tit på tilbud, og der er masser af retter, som kan laves på 20 minutter eller derunder.

Synes du fiskeretter er besværlige?
Ofte griber familierne til de gammelkendte ’travere’ med frikadeller, kylling og hakkebøf. Især fordi hverdagen er travl. Men fisk er faktisk langt hurtigere at tilberede end det meste kød – og så er det aldrig hårdt eller sejt. Hver fjerde dansker mener, at de vil spise mere fisk, hvis de kender retter, der tager under 20 minutter. En nyskabelse på fiskefronten fra Glyngøre skal gøre det nemmere: 'NemFisk' er en stribe nye fiskesaucer fra Glyngøre, som gør det muligt at tilberede en fiskeret på 20 minutter. 

Fisk – helt uden ben
Fra Fiskebranchens kampagneindsats 2gangeomugen.dk opfordres der også til at vi spiser mere fisk. Fisk er sundt, smager godt og er nemt at tilberede.
”Fisk er faktisk super nemt. Og i dag sælges det meste fisk helt uden ben. Køb fisk som er klar til tilberedning.  De fleste supermarkeder har både friske fileter af laks, torsk, rødspætter og fiskefars og meget andet i disken” fortæller kampagneleder for 2gangeomugen.dk, Lone Marie Eriksen. Og hun véd, at supermarkedet er vigtigt, for undersøgelser viser at 77 pct. af danskerne køber fisk i supermarkedet.
"Mange oplever at fisk er dyrt. Men køb de fisk, som er i sæson, vælg hverdagsvarianter og tjek ugens tilbud. For så er fisk ikke dyrere end kød."

Fakta om fisk:

  • Fisk er sund mad med et højt indhold af vigtige næringsstoffer. Fisk er særligt rige på D-vitamin, jod og selen. Desuden indeholder især de fede fiskearter sunde fiskeolier – de såkaldte omega-3 fedtsyrer.  
  • Nyeste tal  fra Danskernes Kostvaner 2011-2013 viser, at forbrugere over 18 år i gennemsnit spiser 259 gram fisk om ugen, og at indtaget har været stigende år for år.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

Kostråd fra Fødevarestyrelsen

  • I alt skal du gerne have 350 gram fisk om ugen. Heraf ca. 200 gram fed fisk som fx. laks, ørred, makrel og sild.
  • Alle former for fisk tæller med, også fiskefrikadeller, frossen fisk, fisk på dåse som torskerogn, tun og makrel samt skaldyr som rejer og muslinger.

Kilde: Altomkost.dk 121015 

Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^