Synes du fiskeretter er besværlige?
Ofte griber familierne til de gammelkendte ’travere’ med frikadeller, kylling og hakkebøf. Især fordi hverdagen er travl. Men fisk er faktisk langt hurtigere at tilberede end det meste kød – og så er det aldrig hårdt eller sejt. Hver fjerde dansker mener, at de vil spise mere fisk, hvis de kender retter, der tager under 20 minutter. En nyskabelse på fiskefronten fra Glyngøre skal gøre det nemmere: 'NemFisk' er en stribe nye fiskesaucer fra Glyngøre, som gør det muligt at tilberede en fiskeret på 20 minutter.
Fisk – helt uden ben
Fra Fiskebranchens kampagneindsats 2gangeomugen.dk opfordres der også til at vi spiser mere fisk. Fisk er sundt, smager godt og er nemt at tilberede.
”Fisk er faktisk super nemt. Og i dag sælges det meste fisk helt uden ben. Køb fisk som er klar til tilberedning. De fleste supermarkeder har både friske fileter af laks, torsk, rødspætter og fiskefars og meget andet i disken” fortæller kampagneleder for 2gangeomugen.dk, Lone Marie Eriksen. Og hun véd, at supermarkedet er vigtigt, for undersøgelser viser at 77 pct. af danskerne køber fisk i supermarkedet.
"Mange oplever at fisk er dyrt. Men køb de fisk, som er i sæson, vælg hverdagsvarianter og tjek ugens tilbud. For så er fisk ikke dyrere end kød."
Fakta om fisk:
- Fisk er sund mad med et højt indhold af vigtige næringsstoffer. Fisk er særligt rige på D-vitamin, jod og selen. Desuden indeholder især de fede fiskearter sunde fiskeolier – de såkaldte omega-3 fedtsyrer.
- Nyeste tal fra Danskernes Kostvaner 2011-2013 viser, at forbrugere over 18 år i gennemsnit spiser 259 gram fisk om ugen, og at indtaget har været stigende år for år.
Kilde: DTU Fødevareinstituttet
Kostråd fra Fødevarestyrelsen
- I alt skal du gerne have 350 gram fisk om ugen. Heraf ca. 200 gram fed fisk som fx. laks, ørred, makrel og sild.
- Alle former for fisk tæller med, også fiskefrikadeller, frossen fisk, fisk på dåse som torskerogn, tun og makrel samt skaldyr som rejer og muslinger.
Kilde: Altomkost.dk 121015