Festkage 

Skal der bages kage til en festlig lejlighed, så får du her opskriften på en rigtig festlig og smuk kage med blombærfyld og nøddetop ...

Her får du opskriften til 15 personer.

Det skal du bruge:

  • 2 store æg
  • 80 g fint rørsukker
  • 1 dl lys sirup
  • 140 g smeltet smør
  • 100 g marcipan, skåret i små firkanter
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 dl kærnemælk

Fyld

  • 300 g blåbær
  • 200 g rørsukker
  • 5 blade udblødt husblas
  • (se side 180)
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2 dl piskefløde
  • korn fra ½ god vaniljestang

Pynt

  • 2 dl piskefløde
  • 100 g afskallede hasselnødder
  • 50 g god mørk chokolade, skåret i tynde flager
  • kandiserede violer, blendet

En springform på 22 cm i diameter
smør til formen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Pisk æg og sukker hvidt, tilsæt sirup og smør, og rør det sam- men. Tilsæt marcipan, og rør godt.
  3. Sigt mel, natron og bagepulver i, og rør til en ensartet masse.
  4. Hæld kærnemælk i lidt ad gangen, og rør til en tyktflydende dej.
  5. Fordel dejen i den smurte springform, og bag kagen i 25 minutter.
  6. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af. Flæk den, så du har to bunde.
  7. Kog blåbærrene op sammen med tre fjerdedele af sukkeret, og si det. Opvarm lidt af blåbærsaucen i en ren gryde, og opløs den udblødte husblas heri. Rør det i blåbærpureen, og lad den køle af.
  8. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem helt stive, til piskeriset danner spor.
  9. Pisk fløden stiv med vaniljekornene.
  10. Fold blåbærpureen sammen med æggehvider og flødeskum med store luftige tag.
  11. Gør springformen ren, og for den med husholdningsfilm. Læg den underste kagebund ned i formen, og fordel blåbærcremen på bunden. Læg den anden bund over, og pak kagen ind i film.
  12. Stil kagen i køleskabet, til den har sat sig – mindst 6 timer, og gerne natten over.
  13. Pisk fløden stiv, og fordel den på toppen af kagen. Drys med nødder, chokolade og violdrys.

Opskriften er fra Camilla Lawes bog 'Kagetid'.
Bragt med tilladelse af Forlaget Lindhardt og Ringhof

Find inspiration i Ditte Julies kreative bagværk og holistiske tilgang til livet
Opskrifter & råvarer
Sæson: Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager.

Her bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæsonoversigt for bær 

Ved at vælge bær, når de er i sæson, sikrer du, at de er på deres mest modne, saftige og næringsrige. Denne oversigt giver dig et overblik over, hvilke bær der er i sæson i løbet af året, så du kan planlægge dine sylte- og saftprojekter optimalt.

Fra de tidlige forårsbær til de sene efterårsbær,…

Læs mere
Snegle med blåbær er den perfekte snack på en regnfuld dag.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsnegle - Stor smag med sæsonens bær 

Der er intet som lune snegle med blåbær på en våd og overskyet sommerdag. Og sæsonens fine, små bær er helt perfekte til såvel tærter og kager, selvom de lune snegle med blåbær er vores absolutte favorit.

Læs mere
Sådan kan du lave forfriskende blåbærsaft der kombinerer smagen af citron og rosmarin.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft med et twist af citron og rosmarin 

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som…

Læs mere
Blommetærte med et dejlåg, der smelter på tungen – den perfekte dessert til august.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Uimodståelig blommetærte med blåbær og valnødder 

I august folder sensommerens overflod af skønne frugter sig ud, og blandt dem stråler de store, blå Hanita-blommer som favorit. Med deres søde og saftige smag er de perfekte til bagning, og i denne opskrift fejrer vi Hanita-blommens fyldige karakter i samspil med blåbærmarmelade og sprøde valnødder.…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbæris  

Nu er det sæson for vilde blåbær, som i Danmark bær vokser på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Sådan en håndfuld solmodne vilde blåbær er en absolut delikat mundfuld, og det kan være en udfordring at nå hjem efter en plukketur uden at have spist dem alle. Men lykkes det, så er…

Læs mere
Krebsegilde: Svenske traditioner og opskrifter
Opskrifter & råvarer
Hold krebsegilde med svenske traditioner 

Sæsonen for jagten på det røde guld er begyndt, når der fra den 8. august fanges ferskvandskrebs i store mængder i de svenske søer og åer. Fangsten fejres med det traditionelle krebsegilde, eller 'kräftskiva' som det hedder på svensk, hvor familie og venner samles til en lang festlig nat. Her nydes…

Læs mere
Nem opskrift på syltning af bær
Opskrifter & råvarer
Tips og nem opskrift: Hjemmelavet marmelade og saft 

Hver sommer nyder mange af os at tilbringe tid i køkkenet med at fremstille hjemmelavet saft og marmelade. Der er noget helt særligt ved projektet – fra duften af simrende bær til den tilfredsstillende ved at forsegle lækkerierne i glas og flasker.

Hjemmelavede marmelader og saft er ren velsmag,…

Læs mere
Stikkelsbær er alsidige, perfekt til både søde og salte retter, hvilket gør den til en favorit i køkkenet.
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Burgerbolle uden hvedemel
Opskrifter & råvarer
KETO-opskrift: Burger med mangoguacamole 

En sund og velsmagende burger behøver ikke være en luksus - selv for dem, der følger en keto-diæt. Denne opskrift på burger med mangoguacamole er en sand fryd for smagsløgene og en mættende og nærende oplevelse uden kompromis.

Forestil en saftig hakkebøf toppet med en cremet mangoguacamole, sprøde…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^