Festkage 

Skal der bages kage til en festlig lejlighed, så får du her opskriften på en rigtig festlig og smuk kage med blombærfyld og nøddetop ...

Her får du opskriften til 15 personer.

Det skal du bruge:

  • 2 store æg
  • 80 g fint rørsukker
  • 1 dl lys sirup
  • 140 g smeltet smør
  • 100 g marcipan, skåret i små firkanter
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 dl kærnemælk

Fyld

  • 300 g blåbær
  • 200 g rørsukker
  • 5 blade udblødt husblas
  • (se side 180)
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2 dl piskefløde
  • korn fra ½ god vaniljestang

Pynt

  • 2 dl piskefløde
  • 100 g afskallede hasselnødder
  • 50 g god mørk chokolade, skåret i tynde flager
  • kandiserede violer, blendet

En springform på 22 cm i diameter
smør til formen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Pisk æg og sukker hvidt, tilsæt sirup og smør, og rør det sam- men. Tilsæt marcipan, og rør godt.
  3. Sigt mel, natron og bagepulver i, og rør til en ensartet masse.
  4. Hæld kærnemælk i lidt ad gangen, og rør til en tyktflydende dej.
  5. Fordel dejen i den smurte springform, og bag kagen i 25 minutter.
  6. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af. Flæk den, så du har to bunde.
  7. Kog blåbærrene op sammen med tre fjerdedele af sukkeret, og si det. Opvarm lidt af blåbærsaucen i en ren gryde, og opløs den udblødte husblas heri. Rør det i blåbærpureen, og lad den køle af.
  8. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem helt stive, til piskeriset danner spor.
  9. Pisk fløden stiv med vaniljekornene.
  10. Fold blåbærpureen sammen med æggehvider og flødeskum med store luftige tag.
  11. Gør springformen ren, og for den med husholdningsfilm. Læg den underste kagebund ned i formen, og fordel blåbærcremen på bunden. Læg den anden bund over, og pak kagen ind i film.
  12. Stil kagen i køleskabet, til den har sat sig – mindst 6 timer, og gerne natten over.
  13. Pisk fløden stiv, og fordel den på toppen af kagen. Drys med nødder, chokolade og violdrys.

Opskriften er fra Camilla Lawes bog 'Kagetid'.
Bragt med tilladelse af Forlaget Lindhardt og Ringhof

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte 

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Kold æblekage: Sådan laver du den perfekte æblekage med flødeskum og makroner
Opskrifter & råvarer
Gammeldags kold æblekage med flødeskum 

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

Læs mere
Scones opskrift: Bag skønne og luftige scones på kun 30 minutter. Perfekt til britisk afternoon tea.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Æblekage med kanel
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage 

Sensommeren er den perfekte tid til at bruge sæsonens frugt i bagværk, og der er næsten ikke noget bedre end en klassisk, hjemmelavet æblekage, der kombinerer de syrlige æbler med sødme og varme krydderier som kanel. Vores yndlings opskrift er Tanternes æblekage, en hyldest til de enkle, men lækre…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang' 

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin inspirerende bog 'Stærk…

Læs mere
Find inspiration i Ditte Julies kreative bagværk og holistiske tilgang til livet
Opskrifter & råvarer
Sæson: Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager.

Her bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæsonoversigt for bær 

Ved at vælge bær, når de er i sæson, sikrer du, at de er på deres mest modne, saftige og næringsrige. Denne oversigt giver dig et overblik over, hvilke bær der er i sæson i løbet af året, så du kan planlægge dine sylte- og saftprojekter optimalt.

Fra de tidlige forårsbær til de sene efterårsbær,…

Læs mere
Snegle med blåbær er den perfekte snack på en regnfuld dag.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsnegle - Stor smag med sæsonens bær 

Der er intet som lune snegle med blåbær på en våd og overskyet sommerdag. Og sæsonens fine, små bær er helt perfekte til såvel tærter og kager, selvom de lune snegle med blåbær er vores absolutte favorit.

Læs mere
Sådan kan du lave forfriskende blåbærsaft der kombinerer smagen af citron og rosmarin.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft med et twist af citron og rosmarin 

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^