Inden coronapandemien ramte Danmark bestilte danskerne sushi for 342 kr. i gennemsnit per ordre. Det tal steg i takt med at coronaen lukkede Danmark mere og mere ned, og i 2021 var sushiordrerne i gennemsnit steget til 409 kr. per ordre.

Dyr take away hitter under Corona 

Den har stået på en ordentlig omgang selvforkælelse under coronanedlukningen, når danskerne har bestilt take away, skriver take away platformen Hungry. Det er nemlig ikke kun antallet af bestillinger, der er steget markant. Der er også brugt langt flere kroner per ordre, der er tikket ind hos restauranterne inden for det seneste år fra 2020-2021. Topscorer er sushi med en stigning på næsten 20 procent efterfulgt af Thai mad med mere end 17 procent og grillmad med 12,4 procent.

Inden coronapandemien ramte Danmark bestilte danskerne sushi for 342 kr. i gennemsnit per ordre. Det tal steg i takt med at coronaen lukkede Danmark mere og mere ned, og i 2021 var sushiordrerne i gennemsnit steget til 409 kr. per ordre.

"Vi ser nogle interessante tendenser under coronapandemien, der et langt stykke hen ad vejen handler om, at danskerne har villet forkæle sig selv under nedlukningen. Det munder bl.a. ud i, at danskerne bestiller mad fra mere eksklusive restauranter, og måske endda også topper det med nogle af de lidt dyrere retter fra menukortet," tolker Rune Risom, der er adm. direktør hos Hungry.

Thai restauranter har kronede dage

Danskerne forkælede sig også med dyrere thai mad på tallerknerne. Thai restauranternes gennemsnitlige ordreværdi steg nemlig fra 242 kr. til 286 kr. per ordre. Den tendens kan Wokshop kæden med 10 thai-restauranter i Storkøbenhavn og Odense nikke genkendende til.

"Kunderne har i stigende grad købt flere forretter og snacks i kombination med Wokhops wok og karry retter, men også i forbindelse med Wokshops nye retter med tun, laks samt veganske retter. Alt i alt viser det et tydeligt billede af, at kunderne fokuserer på kvalitet og selvforkælelse," forklarer Allan Johansen, Director HR & Sales hos Wokshop.

Pizza er stadig nummer et

Selvom der er sket en forskydning under coronapandemien og danskerne spiser mere varieret, så er det stadig pizzaer, der står øverst på danskernes liste, når de bestiller take away. Selvom pizzaen, med 62,5 procent, stadig står for den største omsætning hos Hungry, så har den mistet 12 procent i andele til andre madkategorier. Det gælder bl.a. Sushi på 2. pladsen med en andel på 11,3 procent, hvilket er en fremgang på næsten 100 procent. Burgere er på 3. pladsen med 7,2 procent.

Lækker, nem og billig hjemmelavet fastfood

Take away tilberedt af professionelle, er som regel en lækker oplevelse, men med den tid det tager at få maden leveret, så er det lige før man kan få maden serveret hurtigere, hvis man selv tilbereder den.

Nu er tilberedning af sushi godt nok en større operation, men fx tager både pizza og thaicurry kun omkring ½ time at få på bordet. Og så er der jo ikke mindst alle de herlige retter, man kan tilberede på havegrillen...

Opskrifter

Find inspiration i Ditte Julies kreative bagværk og holistiske tilgang til livet
Opskrifter & råvarer
Sæson: Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær 

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager.

Her bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæsonoversigt for bær 

Ved at vælge bær, når de er i sæson, sikrer du, at de er på deres mest modne, saftige og næringsrige. Denne oversigt giver dig et overblik over, hvilke bær der er i sæson i løbet af året, så du kan planlægge dine sylte- og saftprojekter optimalt.

Fra de tidlige forårsbær til de sene efterårsbær,…

Læs mere
Snegle med blåbær er den perfekte snack på en regnfuld dag.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsnegle - Stor smag med sæsonens bær 

Der er intet som lune snegle med blåbær på en våd og overskyet sommerdag. Og sæsonens fine, små bær er helt perfekte til såvel tærter og kager, selvom de lune snegle med blåbær er vores absolutte favorit.

Læs mere
Sådan kan du lave forfriskende blåbærsaft der kombinerer smagen af citron og rosmarin.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft med et twist af citron og rosmarin 

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som…

Læs mere
Blommetærte med et dejlåg, der smelter på tungen – den perfekte dessert til august.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Uimodståelig blommetærte med blåbær og valnødder 

I august folder sensommerens overflod af skønne frugter sig ud, og blandt dem stråler de store, blå Hanita-blommer som favorit. Med deres søde og saftige smag er de perfekte til bagning, og i denne opskrift fejrer vi Hanita-blommens fyldige karakter i samspil med blåbærmarmelade og sprøde valnødder.…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbæris  

Nu er det sæson for vilde blåbær, som i Danmark bær vokser på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Sådan en håndfuld solmodne vilde blåbær er en absolut delikat mundfuld, og det kan være en udfordring at nå hjem efter en plukketur uden at have spist dem alle. Men lykkes det, så er…

Læs mere
Krebsegilde: Svenske traditioner og opskrifter
Opskrifter & råvarer
Hold krebsegilde med svenske traditioner 

Sæsonen for jagten på det røde guld er begyndt, når der fra den 8. august fanges ferskvandskrebs i store mængder i de svenske søer og åer. Fangsten fejres med det traditionelle krebsegilde, eller 'kräftskiva' som det hedder på svensk, hvor familie og venner samles til en lang festlig nat. Her nydes…

Læs mere
Nem opskrift på syltning af bær
Opskrifter & råvarer
Tips og nem opskrift: Hjemmelavet marmelade og saft 

Hver sommer nyder mange af os at tilbringe tid i køkkenet med at fremstille hjemmelavet saft og marmelade. Der er noget helt særligt ved projektet – fra duften af simrende bær til den tilfredsstillende ved at forsegle lækkerierne i glas og flasker.

Hjemmelavede marmelader og saft er ren velsmag,…

Læs mere
Stikkelsbær er alsidige, perfekt til både søde og salte retter, hvilket gør den til en favorit i køkkenet.
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Burgerbolle uden hvedemel
Opskrifter & råvarer
KETO-opskrift: Burger med mangoguacamole 

En sund og velsmagende burger behøver ikke være en luksus - selv for dem, der følger en keto-diæt. Denne opskrift på burger med mangoguacamole er en sand fryd for smagsløgene og en mættende og nærende oplevelse uden kompromis.

Forestil en saftig hakkebøf toppet med en cremet mangoguacamole, sprøde…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^