Dekadent chokoladekage - Green Kitchen Stories

Dekadent chokoladekage - Green Kitchen Stories 

Hvis du er glad for vegetarretter, så kender du måske allerede David Frenkiel og Luise Vindahls blog, Green Kitchen Stories. Her inspirerer parret mennesker verden over til at lave lækre, sunde og grønne måltider. Og nu har de fyldt en kogebog på 250 sider med alverdens nye, skønne opskrifter på vegetarmad. Bogen hedder Green Kitchen Stories - Lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage. Det er ikke kun en meget smuk kogebog, men frem for alt en meget inspirerende og brugbar livsstilsbog. Med opskrifter baseret på basisvarer fra køkkenskabene og årstidens friske råvarer, viser David og Luise, hvor nemt det er at lave sunde, velafbalancerede retter i dagligdagen.

Titel:Green Kitchen Stories – Lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage
Forfattere: David Frenkiel og Luise Vindahl 
Forlag: Tinkerbell Books ApS
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

Opskrift: Dekadent Chokolade

Fra bogen bringer vi her opskriften på den super skønne, dekadente chokoladekage. "Og du skal ikke lade dig skræmme af rødbederne", skriver David i bogen. "De smager overhovedet ikke mærkeligt - faktisk giver de chokoladesmagen ekstra dybde." 

Til 10 personer

Dét skal du bruge: 

  • 11/2 dl ekstra-jomfruolivenolie + lidt til formen
  • 11/4 dl ahornsirup eller flydende honning 
  • 50 g mørk chokolade (mindst 70 % kakao), brækket i stykker 
  • 250 g rå rødbeder (3-4 mellemstore), revne 
  • 3 æg
  • 200 g fint speltmel
  • 2 tsk bagepulver 
  • 5 spsk kakaopulver 
  • 1 knsp havsalt 
  • 1 spsk kokosmel

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 180°. Varm olien op ved middellav varme i en gryde. Tilsæt ahornsirup og chokolade, og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. 
  • Tilsæt de revne rødbeder, og rør grundigt rundt. Pisk æggene sammen i en lille skål, og rør også dem i gryden. Sigt mel, bagepulver, kakaopulver og salt ned i en skål, og rør blandingen i gryden. 
  • Smør en randform på 20 cm eller en anden bageform med lidt olie. Drys formens sider med kokosmel, så dejen ikke sætter sig fast. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 25-30 minutter, eller til overfladen er mørk og sprækker lidt, mens midten stadig er let klistret. 
  • Lad kagen køle af i 15 minutter i formen, og vend den forsigtigt ud på en tallerken. Kagen smager fantastisk lun, men den kan også køles af og holde sig i køleskabet i 2-3 dage. 
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^