Til 10 personer
Ingredienser
- 200 g tørrede abrikoser, helst de små vilde Hunza-abrikoser
- 150 g Deglet Nour-dadler
- 50 g smuttede mandler
- 250 g Agen-svesker med sten
- Kerner af 2 store granatæbler
- 100 g store gule rosiner
- 3 store Navels-appelsiner i segmenter
- Frisk mynte
Lage
- ½ l vand
- 250 g sukker
- Saft af 2 citroner
- ½ dl orangeblomstvand
- 1 tsk. safrantråde
- Tynd gul skræl af citronerne i strimler
Sådan gør du
- Rist mandlerne ved 130° C på en plade i ovnen, til de er ristet og har skiftet smag.
- Kog lagen sammen, og hæld den over de tørrede frugter.
- Lad dem stå og trække til de er svulmet op, Det er bedst, hvis de kan stå fra dagen før, men 6-8 timer kan gøre det.
- Smag til. Det skal være sødt, men også syrligt. Tilsæt evt. mere citronsaft/vand/sukker.
- Segmenter appelsinerne ved at skære skrællen af dem med en kniv, så alt det hvide er væk. Herefter skærer man ind imellem lamellerne, så kun selve de saftspændte segmenter, som består af lange appelsintråde kommer med.
- Tag kernerne ud af granatæblerne ved at skære dem over og banke på skindsiden rimeligt bestemt med bagsiden af en grydeske. Så rasler de ud. Fjern evt. hvide hinder. Bland det hele og drys med ristede mandler og fint strimlet mynte.