Madfotos: Winnie Methman

Anne Hjernøes blomstersalat med nektariner og ribs 

Frugt, bær og blomster er nogle af de råvarer, der egner sig virkeligt godt til at komme i salater. De smager godt, de er smukke, og kan bruges på kryds og tværs i alverdens dejlige sammenhænge. Ikke mindst i sommermånederne, hvor alle herlighederne er i sæson, er det om at lade sig inspirere til nye, spændende salatretter.

Og inspiration til lækre salater finder man i overmål i Anne Hjernøes bog ’Annes Salater’. I bogen deler hun hele 111 opskrifter på sunde, skønne salater, hvoraf nogle er helt lette og kan serveres som tilbehør til andre retter, mens andre er med energitætte, at de sagtens kan udgøre et helt måltid.

Blandt de dejlige opskrifter, er ikke mindst den fineste blomstersalat med grillede nektariner, friske ribs og med ristede pinjekerner og spiselige blomster på toppen.

”Kombinerer du frugt, bær og salater med friskplukkede blomster, så har du en sommerdag, der kan spises,” skriver Anne Hjernøe i bogen. ”Smukkere og mere velsmagende kan det næsten ikke blive.”

Her får du opskriften:

Ingredienser

  • 1 salathoved, efter smag
  • 2 nektariner eller 3-4 blommer, ca. 200 g
  • lidt koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 dl friske ribs

Æblevinaigrette

  • 4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
  • 2-3 spsk æbleeddike
  • 2 tsk ahornsirup eller flydende honning
  • flagesalt og friskkværnet peber


Pynt og drys

  • 50 g pinjekerner
  • spiselige blomster, fx morgenfrue, tusindfryd, stedmoderblomster, mælkebøtte eller tallerkensmækker

Sådan gør du

  1. Skyl salaten og slyng den tør. Bræk eller skær den i mindre stykker og fordel dem på et fad.
  2. Varm en grillpande op, skær nektariner eller blommer i både. Dryp dem med olivenolie og grill dem, til de bliver bløde og får fine grillstriber. Vend dem forsigtigt og gentag på den anden side. Lad dem køle lidt af og fordel dem over salaten sammen med ribsene.
  3. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, til de bliver gyldne. Lad dem køle af.
  4. Pisk dressingen godt sammen og hæld den over salaten. Drys salaten med pinjekerner og spiselige blomster.

Tip! Brug en almindelig pande, hvis ikke du har en grillpande. Bruger du ikke al dressingen, så gem den i et glas med låg i køleskabet, hvor den kan holde i ugevis.

'Annes salater' - Ny bog fra Anne Hjernøe

Der er sket meget på salatfronten, siden Anne Hjernøe for otte år siden udgav sin store bestseller 'Sunde salater'. Salater er stadig noget af det mest lette, lækre og sunde, man kan spise, og derfor fylder de i dag mere end nogensinde i den danske kost.

Nu har Anne udgivet endnu en salatbog, hvor hun deler ud af ny inspiration til skønne salater.

Anne kalder selv salaterne en opdateret version 2.0. Dels er der kommet mange nye råvarer og smagssammensætninger til, og dels afspejler salaterne, at vi alle skal tænke meget mere grønt i forhold til miljø, klima og dyrevelfærd.

Bogen har derfor også fokus på planteproteiner, så mange af salaterne dels er mere mættende og dels er en god kilde til protein, hvis man gerne vil undgå kød.

Bogen indeholder samtidig opskrifter på skønne dip og dressinger, masser af sprød topping samt det gode brød til salaterne, herunder også supervelsmagende glutenfri alternativer.

Titel: Annes salater - 111 sunde salater, der gør dig let og mæt
Forfatter: Anne Hjernøe
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsfoto: Ditte Capion
Bestil bogen: Find bogen hos din lokale boghandel eller bestil 'Annes salater' online

Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^