Madfotos: Winnie Methman

Anne Hjernøes blomstersalat med nektariner og ribs 

Frugt, bær og blomster er nogle af de råvarer, der egner sig virkeligt godt til at komme i salater. De smager godt, de er smukke, og kan bruges på kryds og tværs i alverdens dejlige sammenhænge. Ikke mindst i sommermånederne, hvor alle herlighederne er i sæson, er det om at lade sig inspirere til nye, spændende salatretter.

Og inspiration til lækre salater finder man i overmål i Anne Hjernøes bog ’Annes Salater’. I bogen deler hun hele 111 opskrifter på sunde, skønne salater, hvoraf nogle er helt lette og kan serveres som tilbehør til andre retter, mens andre er med energitætte, at de sagtens kan udgøre et helt måltid.

Blandt de dejlige opskrifter, er ikke mindst den fineste blomstersalat med grillede nektariner, friske ribs og med ristede pinjekerner og spiselige blomster på toppen.

”Kombinerer du frugt, bær og salater med friskplukkede blomster, så har du en sommerdag, der kan spises,” skriver Anne Hjernøe i bogen. ”Smukkere og mere velsmagende kan det næsten ikke blive.”

Her får du opskriften:

Ingredienser

  • 1 salathoved, efter smag
  • 2 nektariner eller 3-4 blommer, ca. 200 g
  • lidt koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 dl friske ribs

Æblevinaigrette

  • 4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
  • 2-3 spsk æbleeddike
  • 2 tsk ahornsirup eller flydende honning
  • flagesalt og friskkværnet peber


Pynt og drys

  • 50 g pinjekerner
  • spiselige blomster, fx morgenfrue, tusindfryd, stedmoderblomster, mælkebøtte eller tallerkensmækker

Sådan gør du

  1. Skyl salaten og slyng den tør. Bræk eller skær den i mindre stykker og fordel dem på et fad.
  2. Varm en grillpande op, skær nektariner eller blommer i både. Dryp dem med olivenolie og grill dem, til de bliver bløde og får fine grillstriber. Vend dem forsigtigt og gentag på den anden side. Lad dem køle lidt af og fordel dem over salaten sammen med ribsene.
  3. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, til de bliver gyldne. Lad dem køle af.
  4. Pisk dressingen godt sammen og hæld den over salaten. Drys salaten med pinjekerner og spiselige blomster.

Tip! Brug en almindelig pande, hvis ikke du har en grillpande. Bruger du ikke al dressingen, så gem den i et glas med låg i køleskabet, hvor den kan holde i ugevis.

'Annes salater' - Ny bog fra Anne Hjernøe

Der er sket meget på salatfronten, siden Anne Hjernøe for otte år siden udgav sin store bestseller 'Sunde salater'. Salater er stadig noget af det mest lette, lækre og sunde, man kan spise, og derfor fylder de i dag mere end nogensinde i den danske kost.

Nu har Anne udgivet endnu en salatbog, hvor hun deler ud af ny inspiration til skønne salater.

Anne kalder selv salaterne en opdateret version 2.0. Dels er der kommet mange nye råvarer og smagssammensætninger til, og dels afspejler salaterne, at vi alle skal tænke meget mere grønt i forhold til miljø, klima og dyrevelfærd.

Bogen har derfor også fokus på planteproteiner, så mange af salaterne dels er mere mættende og dels er en god kilde til protein, hvis man gerne vil undgå kød.

Bogen indeholder samtidig opskrifter på skønne dip og dressinger, masser af sprød topping samt det gode brød til salaterne, herunder også supervelsmagende glutenfri alternativer.

Titel: Annes salater - 111 sunde salater, der gør dig let og mæt
Forfatter: Anne Hjernøe
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsfoto: Ditte Capion
Bestil bogen: Find bogen hos din lokale boghandel eller bestil 'Annes salater' online

Farverige rodfrugter i sæson
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder? 

Kender du sæsonens skønne rødder: rødbede, grønkål, gulerod, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, knoldselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål?

Lige nu bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Dyk ned i fun facts om…

Læs mere
Nem gryderet – brug rester fra køleskabet til grundopskriften
Opskrifter & råvarer
Gryderet grundopskrift: Nem vintergryderet, der kan varieres i det uendelige 

Gryderetter er den perfekte ret til kolde vinteraftener. Med en enkel grundopskrift kan du skabe en smagfuld ret, der både varmer, mætter og giver dig mulighed for at bruge rester fra køleskabet: Der skal kun få ingredienser til, et par timer på komfuret – og voilà – så er der serveret!

Læs mere
Bagte rødbeder er nemme at tilberede - og helt perfekt tilbehør til vinterretter
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder – en klassiker til vinterens retter 

Bagte rødbeder er ikke bare en flot kulørt ret, men smager skønt og fungerer perfekt som tilbehør til alt fra stegt andebryst, oksemørbrad og lammekoteletter, til kylling, vildtretter - og som en del af en vegetarisk menu.

Rødbeder er både alsidige og nemme at tilberede, og så er de kendt for…

Læs mere
Hjemmebagte croissanter kræver lidt tålmodighed, men resultatet er det hele værd.
Opskrifter & råvarer
Fransk vinterhygge: Kakao med appelsinlikør og hjemmebagte croissanter 

Forestil dig en grå vinterdag i Paris, hvor du søger ly på en lille, lun café. Duften af friskbagte croissanter og varm kakao fylder luften, og med en sprød, smørfyldt croissant og en kop dampende kakao tilsat et strejf af aromatisk Cointreau glemmer du hurtigt alt om det kolde, våde vejr ... …

Læs mere
Plantebaseret mad: Sådan bruger du umami og krydderier til at få retter, der minder om kødretter
Opskrifter & råvarer
Umami: Hemmeligheden bag smagfuld vegetarisk mad 

Flere og flere danskere skruer ned for kød og op for grøntsager. Nogle går hele vejen og spiser vegetarisk, mens andre blot ønsker at reducere kødforbruget for sundhedens, klimaets eller nysgerrighedens skyld. Men én forestilling står stadig i vejen for mange: at plantebaseret mad er kedeligt og…

Læs mere
Rødkålssalat: En farverig og aromatisk rødkål med stor smag. Perfekt til julens klassiske retter
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike, appelsin og sorte sesamfrø 

Blandt julebordets klassikere er den lune rødkål et uundværligt tilbehør til and, flæskesteg og andre traditionelle retter. Denne version er krydret med hindbæreddike, appelsinsaft og varme krydderier, som giver en skøn balance mellem sødme og syre. Sorte sesamfrø tilføjer fine smagsnoter og giver…

Læs mere
Chokoladesmåkager: Sådan laver du store chokoladecookies, der smelter på tungen
Opskrifter & råvarer
Store chokoladesmåkager: Sprøde cookies med blød midte 

Blandt skønne småkager er chokoladecookies simpelthen ikke til at komme udenom. Disse uimodståelige chokoladelækkerier med det sprøde ydre og en blød midte, smelter på tungen. Smagen er intens og rig og lige så perfekte til kaffen som til desserten med vaniljeis på toppen.

Læs mere
Lav nemt dine egne lakridsbolsjer med opskriften fra Urtegaarden.
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Iransk køkken: Dessert
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble 

Julen behøver ikke kun at byde på de traditionelle desserter som risalamande. Camilla Plums opskrift på iransk frugtsalat er et frisk og aromatisk alternativ med safran, granatæble og tørrede frugter. Den smukke, farverige dessert tilføjer julen nogle spændende og eksotiske smagsoplevelser, og…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^