Madfotos: Winnie Methman

Anne Hjernøes blomstersalat med nektariner og ribs 

Frugt, bær og blomster er nogle af de råvarer, der egner sig virkeligt godt til at komme i salater. De smager godt, de er smukke, og kan bruges på kryds og tværs i alverdens dejlige sammenhænge. Ikke mindst i sommermånederne, hvor alle herlighederne er i sæson, er det om at lade sig inspirere til nye, spændende salatretter.

Og inspiration til lækre salater finder man i overmål i Anne Hjernøes bog ’Annes Salater’. I bogen deler hun hele 111 opskrifter på sunde, skønne salater, hvoraf nogle er helt lette og kan serveres som tilbehør til andre retter, mens andre er med energitætte, at de sagtens kan udgøre et helt måltid.

Blandt de dejlige opskrifter, er ikke mindst den fineste blomstersalat med grillede nektariner, friske ribs og med ristede pinjekerner og spiselige blomster på toppen.

”Kombinerer du frugt, bær og salater med friskplukkede blomster, så har du en sommerdag, der kan spises,” skriver Anne Hjernøe i bogen. ”Smukkere og mere velsmagende kan det næsten ikke blive.”

Her får du opskriften:

Ingredienser

 • 1 salathoved, efter smag
 • 2 nektariner eller 3-4 blommer, ca. 200 g
 • lidt koldpresset jomfruolivenolie
 • 1 dl friske ribs

Æblevinaigrette

 • 4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
 • 2-3 spsk æbleeddike
 • 2 tsk ahornsirup eller flydende honning
 • flagesalt og friskkværnet peber


Pynt og drys

 • 50 g pinjekerner
 • spiselige blomster, fx morgenfrue, tusindfryd, stedmoderblomster, mælkebøtte eller tallerkensmækker

Sådan gør du

 1. Skyl salaten og slyng den tør. Bræk eller skær den i mindre stykker og fordel dem på et fad.
 2. Varm en grillpande op, skær nektariner eller blommer i både. Dryp dem med olivenolie og grill dem, til de bliver bløde og får fine grillstriber. Vend dem forsigtigt og gentag på den anden side. Lad dem køle lidt af og fordel dem over salaten sammen med ribsene.
 3. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, til de bliver gyldne. Lad dem køle af.
 4. Pisk dressingen godt sammen og hæld den over salaten. Drys salaten med pinjekerner og spiselige blomster.

Tip! Brug en almindelig pande, hvis ikke du har en grillpande. Bruger du ikke al dressingen, så gem den i et glas med låg i køleskabet, hvor den kan holde i ugevis.

'Annes salater' - Ny bog fra Anne Hjernøe

Der er sket meget på salatfronten, siden Anne Hjernøe for otte år siden udgav sin store bestseller 'Sunde salater'. Salater er stadig noget af det mest lette, lækre og sunde, man kan spise, og derfor fylder de i dag mere end nogensinde i den danske kost.

Nu har Anne udgivet endnu en salatbog, hvor hun deler ud af ny inspiration til skønne salater.

Anne kalder selv salaterne en opdateret version 2.0. Dels er der kommet mange nye råvarer og smagssammensætninger til, og dels afspejler salaterne, at vi alle skal tænke meget mere grønt i forhold til miljø, klima og dyrevelfærd.

Bogen har derfor også fokus på planteproteiner, så mange af salaterne dels er mere mættende og dels er en god kilde til protein, hvis man gerne vil undgå kød.

Bogen indeholder samtidig opskrifter på skønne dip og dressinger, masser af sprød topping samt det gode brød til salaterne, herunder også supervelsmagende glutenfri alternativer.

Titel: Annes salater - 111 sunde salater, der gør dig let og mæt
Forfatter: Anne Hjernøe
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsfoto: Ditte Capion
Bestil bogen: Find bogen hos din lokale boghandel eller bestil 'Annes salater' online

Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^