Ingredienser
- 1 salathoved, efter smag
- 2 nektariner eller 3-4 blommer, ca. 200 g
- lidt koldpresset jomfruolivenolie
- 1 dl friske ribs
Æblevinaigrette
- 4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
- 2-3 spsk æbleeddike
- 2 tsk ahornsirup eller flydende honning
- flagesalt og friskkværnet peber
Pynt og drys
- 50 g pinjekerner
- spiselige blomster, fx morgenfrue, tusindfryd, stedmoderblomster, mælkebøtte eller tallerkensmækker
Sådan gør du
- Skyl salaten og slyng den tør. Bræk eller skær den i mindre stykker og fordel dem på et fad.
- Varm en grillpande op, skær nektariner eller blommer i både. Dryp dem med olivenolie og grill dem, til de bliver bløde og får fine grillstriber. Vend dem forsigtigt og gentag på den anden side. Lad dem køle lidt af og fordel dem over salaten sammen med ribsene.
- Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, til de bliver gyldne. Lad dem køle af.
- Pisk dressingen godt sammen og hæld den over salaten. Drys salaten med pinjekerner og spiselige blomster.
Tip! Brug en almindelig pande, hvis ikke du har en grillpande. Bruger du ikke al dressingen, så gem den i et glas med låg i køleskabet, hvor den kan holde i ugevis.