And i svampe
Ingredienser
• 270g andebryst eller –lår uden skind (som kan ristes i ovnen på bagepapir til dem der bare må have det)
• 2 løg i kvarte, hele bakken med champignon
• 1 tsk olie
• 4 dl vand/fond, salt og peber fra kværn
• 1 tsk timian
Tilberedning
• Brun kødet, derefter champignon. Når de er lige ved at brune tilsættes løget og timian, sauter til løget klares i farven.
• Hæld så vand, salt og peber ved og lad retten simre i ca. ½ time ved middel varme.
• Lad saucen reduceres ved at fjerne låget i 10 min. tid. Smag til.
Brunede kartofler
Ingredienser
• 10 små kogte og evt. pillede (de ser også lækkert ud med pil på!) kartofler der svarer til 5 på str. med æg
• 2 tsk olie
• 2 tsk honning
• lidt salt og peber fra kværn.
Tilberedning
• Varm olien op og smelt honningen.
• Vend kartoflerne rundt i det og lad dem brunes.
• Krydder med salt og peber.
Waldorfsalat
Ingredienser
• 1 æble i små tern
• 6 stængler fint hakket bladselleri
Dressing:
• ½ spsk mayonaise
• 1 spsk fromage frais
• 1 tsk fintreven løg
• ½ tsk sukker
• 2 tsk citronsaft
• salt og peber fra kværn
Tilberedning
• Rør dressingen sammen og smag den til.
• Vend den i æblet og bladsellerien og smag til igen.
Kilde: