Smørrebrød er det nye sort

Kategori: Appetitten

Smørrebrød er det nye sort

Smørrebrød er det nye sort 

Glem sushi, raw food og tapas. Det klassiske, danske smørrebrød er tilbage i gadebilledet i moderne indpakning og er på vej til at blive hippere end nogensinde ...

Det ”nye” smørrebrød forener danske traditioner med tidens fokus på nem kvalitetsmad af gode råvarer. Der er tale om en ny madtrend, mener livsstilsekspert...


Smørrebrødets comeback
Sushi, raw food og tapas har de seneste år stået for de populære madtendenser. Nu ser det ud til, at smørrebrød er på vej til at indtage favoritpladsen, og en dansk klassiker er dermed blevet vakt til live i en ny og moderne udgave.
Hos Arla Karolines Køkken, har man bidt mærke i smørrebrødets comeback:
”Vi oplever generelt en større interesse for smørrebrød og al anden mad, der er ”retro”. Og det kan jeg godt forstå, for smørrebrød har mange fordele i hverdagen: Det kan forberedes i god tid, det er let at lave børnevenlige udgaver, og man kan servere et festmåltid af forskellige køleskabsrester”, siger Tove Færch, der er opskrifts- og inspirationschef hos Arla Karolines Køkken.

Madtrend med mange kvaliteter
Ifølge livsstilsekspert Birthe Linddal, som er ekspert i fødevareforbrug, hænger smørrebrødets succes sammen med, at det passer perfekt ind i en tid med fokus på nem kvalitetsmad af gode råvarer.
”De traditionelle smørrebrødsvarianter har fået en kulinarisk make-over, så de nu passer til tidens smagsløg. Smørrebrødet har også den fordel, at det egner sig godt til den moderne livsstil, hvor folk sjældnere laver mad selv. Det er super nemt lige at smutte ned og hente et par stykker til madpakken, udflugten, uventede gæster eller den dag, hvor man ikke selv gider laver mad. Samtidig kan et godt stykke smørrebrød også sagtens være sundt og nærende med masser af fuldkorn, grønt og protein”, siger Birthe Linddal.

Smørrebrødsopskrifter
Her får du opskrifter på smørrebrød med hakkebøf og små spejlæg samt en opskrift på smørrebrød med tomat, gedeost og parmaskinke.

∙<link http: www.kvindeguiden.dk _self> Hakkebøf med biks og små spejlæg
∙<link http: www.kvindeguiden.dk _self> Tomatmad med gedeost og parmaskinke

Arla Karolines Køkken inspirerer med mange flere opskrifter på spændende smørrebrød på

Appetitten
Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Læs mere
Appetitten
Finschmecker forårs buffet 

Menuen har sikre forårstegn i råvarerne som f.eks stenbiderrogn, grønne asparges, spinat, lam, rabarber...

Læs mere
Appetitten
Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Læs mere
Appetitten
Hveder 

9 forskellige opskrifter på hveder. For en tradition må godt fornyes en smule bare en gang imellem ...

Læs mere
Appetitten
Indisk krydret lammeragout  

Spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi ...

Læs mere
Appetitten
Den gyldne farvepalet 

Her får du en stribe krydrede, varme og gyldne opskrifter, der netop matcher efterårets råvarer, farver og stemning ...

Læs mere
Appetitten
Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

Læs mere
Appetitten
Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Læs mere
Appetitten
Server i glas 

Drikkeglas er ikke blot til at drikke af. Her får du en række forslag til anretninger i glas...

Læs mere
Appetitten
Erstat gamle vaner med nye 

Nu da sommeren og bikinisæsonen nærmer sig kan man føle sig ekstra motiveret til at få lagt de usunde og dårlige vaner bag sig..

Og det behøver hverken være kedeligt eller pinefuldt – tværtimod..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^