Hovedret til 4
LAMMERAGOUT
Ingredienser …:
• 25 g smør
• 500 g afpudset lammekød i tern, fx lammekøller
• 4 zittauerløg i både (ca. 300 g)
• 2 store grofthakkede fed hvidløg
• 2 spsk fintrevet frisk ingefær
• 1 spsk hele nelliker
• 3 dl vand
• 1 dl syrnet mælkeprodukt, fx Arla Cultura® naturel
• 3 laurbærblade
• 1 tsk stødt gurkemeje
• 1 tsk sukker
• 1 tsk groft salt
• ¼ tsk cayennepeber
Tilberedning …:
• Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande.
• Brun kødet i ca. 3 min. Tag kødet op og smelt resten af smørret.
• Svits løg, hvidløg, ingefær og nelliker, under omrøring, i ca. 1 min.
• Kom kødet tilbage i gryden sammen med vand, det syrnede produkt, laurbærblade, gurkemeje, sukker, salt og cayennepeber.
• Kog ragouten ved svag varme og under låg i ca. 45 min., eller til kødet er godt mørt.
• Smag til - ragouten må gerne være stærk.
MYNTELASSI
Ingredienser …:
• 1 dl friske mynteblade
• 1 dl iskoldt vand
• 4 dl syrnet mælkeprodukt, fx Arla Cultura® naturel
• ¼ tsk groft salt
• Pynt: friske mynteblade
Tilberedning …:
• Blend mynteblade og vand til bladene er fint hakkede.
• Tilsæt det syrnede produkt og salt. Blend et kort øjeblik og smag myntelassien til.
Kom lammeragouten i portionsskåle og server den sammen med mango, ris og pappadums - spis evt. med ske og gaffel. Drik den kølende myntelassi til.
Kilde: Opskrifter udviklet af Arla Karolines Køkken