Indisk krydret lammeragout

Kategori: Appetitten

Indisk krydret lammeragout

Indisk krydret lammeragout  

Spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi ...




Hovedret til 4

LAMMERAGOUT

Ingredienser …:
• 25 g smør
• 500 g afpudset lammekød i tern, fx lammekøller
• 4 zittauerløg i både (ca. 300 g)
• 2 store grofthakkede fed hvidløg
• 2 spsk fintrevet frisk ingefær
• 1 spsk hele nelliker
• 3 dl vand
• 1 dl syrnet mælkeprodukt, fx Arla Cultura® naturel
• 3 laurbærblade
• 1 tsk stødt gurkemeje
• 1 tsk sukker
• 1 tsk groft salt
• ¼ tsk cayennepeber

Tilberedning …:
• Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande.
• Brun kødet i ca. 3 min. Tag kødet op og smelt resten af smørret.
• Svits løg, hvidløg, ingefær og nelliker, under omrøring, i ca. 1 min.
• Kom kødet tilbage i gryden sammen med vand, det syrnede produkt, laurbærblade, gurkemeje, sukker, salt og cayennepeber.
• Kog ragouten ved svag varme og under låg i ca. 45 min., eller til kødet er godt mørt.
• Smag til - ragouten må gerne være stærk.


MYNTELASSI

Ingredienser …:
• 1 dl friske mynteblade
• 1 dl iskoldt vand
• 4 dl syrnet mælkeprodukt, fx Arla Cultura® naturel
• ¼ tsk groft salt
• Pynt: friske mynteblade

Tilberedning …:
• Blend mynteblade og vand til bladene er fint hakkede.
• Tilsæt det syrnede produkt og salt. Blend et kort øjeblik og smag myntelassien til.

Kom lammeragouten i portionsskåle og server den sammen med mango, ris og pappadums - spis evt. med ske og gaffel. Drik den kølende myntelassi til.

Kilde: Opskrifter udviklet af Arla Karolines Køkken

Smørret er tilbage
Appetitten
Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Læs mere
Finschmecker forårs buffet
Appetitten
Finschmecker forårs buffet 

Menuen har sikre forårstegn i råvarerne som f.eks stenbiderrogn, grønne asparges, spinat, lam, rabarber...

Læs mere
Smør der krydrer grillmaden
Appetitten
Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Læs mere
Hveder
Appetitten
Hveder 

9 forskellige opskrifter på hveder. For en tradition må godt fornyes en smule bare en gang imellem ...

Læs mere
Den gyldne farvepalet
Appetitten
Den gyldne farvepalet 

Her får du en stribe krydrede, varme og gyldne opskrifter, der netop matcher efterårets råvarer, farver og stemning ...

Læs mere
Få varmen med indiske retter
Appetitten
Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

Læs mere
Smørrebrød er det nye sort
Appetitten
Smørrebrød er det nye sort 

Glem sushi, raw food og tapas. Det klassiske, danske smørrebrød er tilbage i gadebilledet i moderne indpakning og er på vej til at blive hippere end nogensinde ...

Læs mere
Smør, olie eller margarine?
Appetitten
Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Læs mere
Server i glas
Appetitten
Server i glas 

Drikkeglas er ikke blot til at drikke af. Her får du en række forslag til anretninger i glas...

Læs mere
Erstat gamle vaner med nye
Appetitten
Erstat gamle vaner med nye 

Nu da sommeren og bikinisæsonen nærmer sig kan man føle sig ekstra motiveret til at få lagt de usunde og dårlige vaner bag sig..

Og det behøver hverken være kedeligt eller pinefuldt – tværtimod..

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^