Kategori: Appetitten
Smør der krydrer grillmaden
Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Uanset om sommervejret byder på sol eller sommerregn, så er grill er et hit i Danmark. Vi samles om grillen på terrassen eller tager på grill-picnic på en grøn plet, og så er der dømt dansk sommerhygge. En hurtig salat, et godt stykke brød, lækkert kød og grøntsager på grillen gør madlavningen særdeles attraktiv og overkommelig. Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød.

Du kan nemt og hurtigt lave dit kryddersmør selv. Mulighederne er utallige – kun din kreativitet sætter grænser for nye smagsvariationer. Og du kan roligt glemme alt om indkogning af fond eller tilberedning af komplicerede saucer, som skaber stress og jag i køkkenet. Har du derimod en køkkenhave eller urtepotter med krydderier, er ingredienserne lige ved hånden hele grillsæsonen. Kryddersmør er med andre ord det perfekte tilbehør til grillmad: det er nemt at røre sammen, det kan forberedes i god tid, det kan passe til næsten alt i menuen, og sidst men ikke mindst giver smørret et ekstra pift til hele smagsoplevelsen.

Nedenfor finder du en opskrift på kryddersmør med persille og estragon fra Arla & LURPAK-smør ...

KRYDDERSMØR MED PERSILLE & ESTRAGON

Til 4 personer

• 100 g blødt smør
• ½ spsk revet zittauerløg
• 2 spsk hakket frisk persille
• ½ tsk tørret estragon
• 1 tsk mild, sød sennep
• ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde: Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt. Form smørret til en rulle og læg den indpakket i alufolie koldt 2-3 timer. Skær ved serveringen smørret i skiver.

Udviklet af: Arla Karolines Køkken®

Appetitten
Pizza med smag 

Det kræver ikke den store indsats, at lave pizzaer, som både smags- og ernæringsmæssigt overtrumfer de fede takeaway pizzaer.Her får du 10 x pizzaopskrifter !

Læs mere
Appetitten
Jordbærfristelser 

De røde bær er dejlige i både de traditionelle deserter, men kan også anvendes i en salater til et godt stykke kød...

Læs mere
Appetitten
6 nye sommerretter 

Her finder du inspiration til nye retter med sommerens råvarer. Sprit-nye opskrifter !

Læs mere
Appetitten
Meget mere Alle tiders Karoline  

Nu kun 149,00Masser af nye opskrifter på mormormad, nordisk mad, aftensmad på 30 minutter, børnelivretter, kager og Karolines egne livretter ...

Læs mere
Appetitten
Varme, kulørte supper 

Grøntsagsupper er gode at varme sig på, og så kan de tilberedes af alverdens grøntsager og i alverdens skønne farver. Hvid med blomkål, grøn med ærter, gul med karry og orange med gulerod...

Læs mere
Appetitten
Brunch 

Der kan som regel altid findes en anledning til at byde på brunch …

Læs mere
Appetitten
Let og lækker sommermad 

Et lille udvalg af lækre og lette sommerretter til hverdag og den lille sammenkomst ...

Læs mere
Appetitten
Godt i gang med kostomlægning 

Før du starter en kur er det vigtigt nøje at vurdere, om du har viljen til at gennemføre de ændringer af dine kost- og motionsvaner, som skal til for at det bliver en succes ...

Læs mere
Appetitten
Opskrifter på konfekt og kræs 

Julen er chokoladens højtid, og allerede tilbage i 1400-tallet kunne den bedre stillede del af befolkningen købe konfekt som fyldte chokolader, marcipan og kandiseret frugt på apoteket. I dag kan vi heldigvis alle nyde julens små himmelske mundfulde, og mange familier har særlige traditioner…

Læs mere
Appetitten
Studenterfest 2015 

Endelig er de kommet igennem rækken af eksamener er det er endelig blevet tid til at fejre anstrengelserne med fest - og derefter en tiltrængt ferie ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^