Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter, som giver indre varme og luner helt ud i tåspidserne på en kold og mørk novemberaften.
Den indiske madkultur gemmer på et hav af spændende og eksotiske retter. Der findes nemlig ikke kun ét indisk køkken. Tværtimod er den indiske madkultur kendetegnet ved store variationer, som afspejler landets forskellige klimaer og det indiske samfunds enorme mangfoldighed.
Kontrast til nordisk køkken
Én ting har alle inderes madlavning dog til fælles, nemlig krydderierne. Mottoet jo stærkere, jo bedre binder den indiske madkultur sammen på tværs af regionale og religiøse forskelle. Det er netop brugen af mange krydderier som eksempelvis chili og ingefær, der skaber en god og interessant smagsoplevelse, som adskiller sig fra vores nordiske køkken.
Drikke som lassi og tilbehør som raita er en fast del af det nordindiske menukort. Nøgleingrediensen i begge småretter er yoghurt, der skaber en god balance til smagsindtrykkene i de krydrede hovedretter, og som samtidig har en kølende effekt.
Arla Karolines Køkken har udviklet to lækre indiske retter, der begge er inspireret af det nordindiske køkken, mere præcist Punjab, der grænser op til Pakistan. Det drejer sig om spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi og den lidt mildere cremet butterchicken med forfriskende bananraita.
Se opskrifter på ..
• <link https: kvindeguiden.dk _self> Cremet butterchicken
- med forfriskende bananraita
• <link https: kvindeguiden.dk _self> Spicy og varmende lammeragout
- med kølende myntelassi