Kategori: Appetitten

Få varmen med indiske retter

Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter, som giver indre varme og luner helt ud i tåspidserne på en kold og mørk novemberaften.

Den indiske madkultur gemmer på et hav af spændende og eksotiske retter. Der findes nemlig ikke kun ét indisk køkken. Tværtimod er den indiske madkultur kendetegnet ved store variationer, som afspejler landets forskellige klimaer og det indiske samfunds enorme mangfoldighed.

Kontrast til nordisk køkken
Én ting har alle inderes madlavning dog til fælles, nemlig krydderierne. Mottoet jo stærkere, jo bedre binder den indiske madkultur sammen på tværs af regionale og religiøse forskelle. Det er netop brugen af mange krydderier som eksempelvis chili og ingefær, der skaber en god og interessant smagsoplevelse, som adskiller sig fra vores nordiske køkken.

Drikke som lassi og tilbehør som raita er en fast del af det nordindiske menukort. Nøgleingrediensen i begge småretter er yoghurt, der skaber en god balance til smagsindtrykkene i de krydrede hovedretter, og som samtidig har en kølende effekt.

Arla Karolines Køkken har udviklet to lækre indiske retter, der begge er inspireret af det nordindiske køkken, mere præcist Punjab, der grænser op til Pakistan. Det drejer sig om spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi og den lidt mildere cremet butterchicken med forfriskende bananraita.

Se opskrifter på ..
• <link https: kvindeguiden.dk _self> Cremet butterchicken
- med forfriskende bananraita
• <link https: kvindeguiden.dk _self> Spicy og varmende lammeragout
- med kølende myntelassi

Pizza med smag
Appetitten
Pizza med smag 

Det kræver ikke den store indsats, at lave pizzaer, som både smags- og ernæringsmæssigt overtrumfer de fede takeaway pizzaer.Her får du 10 x pizzaopskrifter !

Læs mere
Jordbærfristelser
Appetitten
Jordbærfristelser 

De røde bær er dejlige i både de traditionelle deserter, men kan også anvendes i en salater til et godt stykke kød...

Læs mere
6 nye sommerretter
Appetitten
6 nye sommerretter 

Her finder du inspiration til nye retter med sommerens råvarer. Sprit-nye opskrifter !

Læs mere
Meget mere Alle tiders Karoline
Appetitten
Meget mere Alle tiders Karoline  

Nu kun 149,00Masser af nye opskrifter på mormormad, nordisk mad, aftensmad på 30 minutter, børnelivretter, kager og Karolines egne livretter ...

Læs mere
Varme, kulørte supper
Appetitten
Varme, kulørte supper 

Grøntsagsupper er gode at varme sig på, og så kan de tilberedes af alverdens grøntsager og i alverdens skønne farver. Hvid med blomkål, grøn med ærter, gul med karry og orange med gulerod...

Læs mere
Brunch
Appetitten
Brunch 

Der kan som regel altid findes en anledning til at byde på brunch …

Læs mere
Let og lækker sommermad
Appetitten
Let og lækker sommermad 

Et lille udvalg af lækre og lette sommerretter til hverdag og den lille sammenkomst ...

Læs mere
Godt i gang med kostomlægning
Appetitten
Godt i gang med kostomlægning 

Før du starter en kur er det vigtigt nøje at vurdere, om du har viljen til at gennemføre de ændringer af dine kost- og motionsvaner, som skal til for at det bliver en succes ...

Læs mere
Hveder
Appetitten
Hveder 

9 forskellige opskrifter på hveder. For en tradition må godt fornyes en smule bare en gang imellem ...

Læs mere
Appetitten
Opskrifter på konfekt og kræs 

Julen er chokoladens højtid, og allerede tilbage i 1400-tallet kunne den bedre stillede del af befolkningen købe konfekt som fyldte chokolader, marcipan og kandiseret frugt på apoteket. I dag kan vi heldigvis alle nyde julens små himmelske mundfulde, og mange familier har særlige traditioner…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^