Kategori: Appetitten
Smørret er tilbage
Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Det er igen blevet moderne at bruge smør, når der skal bages festbrød eller steges gode bøffer. Det viser en ny undersøgelse, hvor 7 ud af 10 danskere peger på, at det er blevet mere acceptabelt at bruge rigtigt smør i madlavningen ved særlige lejligheder. Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Der skal også være plads til smør
Man bliver mødt af fuldkorn, minimælk og lightprodukter, når man træder ind i landets køkkener. Men samtidig tyder noget på, at den klassiske firkantede pakke smør igen er på vej ind i mange danske køleskabe. For mens danskerne går højt op i fedtprocenter og lavt kalorieindhold, lægger de samtidig vægt på, at det ved særlige anledninger er i orden at lade sig forføre af den gode smag.
Det viser en ny undersøgelse foretaget af Userneeds på vegne af Arla Foods. Her peger 7 ud af 10 danskere på, at det er blevet mere acceptabelt at bruge rigtigt smør i madlavningen ved visse lejligheder, mens halvdelen af danskerne mener, at smørret er blevet moderne. Når der kræses om maden til en romantisk hyggeaften, eller når venner eller familie kommer på besøg i weekenden, tyder det således på, at smørret sidder med til bords.

Det handler om kvalitet og smag
Leder af Karolines Køkken, Tove Færch, mener, at det afspejler en tendens i tiden, at smørret igen er blevet moderne.
”Vi går højt op i kvalitet. Flere og flere danskere handler i delikatessebutikker og prioriterer de gode råvarer. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt for os, at smagsoplevelsen i den mad, vi serverer ved særlige lejligheder, er i top. Der spiller smørret en vigtig rolle. Både fordi smørret i sig selv giver en fyldig, karakteristisk smag, og fordi smørret er med til at fremhæve smagen af de øvrige ingredienser i retten,” siger hun.
Undersøgelsen peger generelt på, at danskerne både tænker på sundhed og livsnydelse, når de står ved kødgryderne. Og det er positivt, mener Tove Færch:
”Det er vigtigt at prioritere sund og nærende mad i det daglige, og generelt skal man forsøge at begrænse brugen af fedtstoffer i madlavningen. Men samtidig skal vi have lov til at forkæle os selv ved specielle lejligheder. Og det går ikke ud over vores sundhed, hvis vi en gang imellem lader smagen bestemme og bruger smør i madlavningen – på samme måde, som vi heller ikke bliver mindre sunde af at nyde et enkelt glas rødvin eller et stykke god chokolade.”

Prices forkærlighed for smør
Populære madprogrammer og tv-kokke kan have bidraget til, at danskerne igen har fået øjnene op for smørrets smagskvaliteter.
Undersøgelsen viser, at danskere, der ugentligt følger med i programmet ”Spise med Price”, oftere spiser smør. 69 procent af de faste seere af ”Spise med Price” har spist eller brugt rigtigt smør i madlavningen inden for den seneste måned. Det samme gælder for 42 procent af dem, der blot har hørt om det populære program, men aldrig ser det. Dertil kommer, at 73 procent af de danskere, der følger med i brødrene Prices kogekunstner, er enige i, at rigtigt smør er en vigtig ingrediens i madlavningen, hvilket kun gælder for 48 procent af dem, der har hørt om programmet, men som ikke ser det.
Meget tyder altså på, at danskernes hjemmekundskaber påvirkes af populære mad- og livsstilprogrammer – og særligt de madglade Price-brødre er med til at skabe en positiv stemning omkring brugen af smør i madlavningen.

Appetitten
Pizza med smag 

Det kræver ikke den store indsats, at lave pizzaer, som både smags- og ernæringsmæssigt overtrumfer de fede takeaway pizzaer.Her får du 10 x pizzaopskrifter !

Læs mere
Appetitten
Jordbærfristelser 

De røde bær er dejlige i både de traditionelle deserter, men kan også anvendes i en salater til et godt stykke kød...

Læs mere
Appetitten
6 nye sommerretter 

Her finder du inspiration til nye retter med sommerens råvarer. Sprit-nye opskrifter !

Læs mere
Appetitten
Meget mere Alle tiders Karoline  

Nu kun 149,00Masser af nye opskrifter på mormormad, nordisk mad, aftensmad på 30 minutter, børnelivretter, kager og Karolines egne livretter ...

Læs mere
Appetitten
Varme, kulørte supper 

Grøntsagsupper er gode at varme sig på, og så kan de tilberedes af alverdens grøntsager og i alverdens skønne farver. Hvid med blomkål, grøn med ærter, gul med karry og orange med gulerod...

Læs mere
Appetitten
Brunch 

Der kan som regel altid findes en anledning til at byde på brunch …

Læs mere
Appetitten
Let og lækker sommermad 

Et lille udvalg af lækre og lette sommerretter til hverdag og den lille sammenkomst ...

Læs mere
Appetitten
Godt i gang med kostomlægning 

Før du starter en kur er det vigtigt nøje at vurdere, om du har viljen til at gennemføre de ændringer af dine kost- og motionsvaner, som skal til for at det bliver en succes ...

Læs mere
Appetitten
Opskrifter på konfekt og kræs 

Julen er chokoladens højtid, og allerede tilbage i 1400-tallet kunne den bedre stillede del af befolkningen købe konfekt som fyldte chokolader, marcipan og kandiseret frugt på apoteket. I dag kan vi heldigvis alle nyde julens små himmelske mundfulde, og mange familier har særlige traditioner…

Læs mere
Appetitten
Studenterfest 2015 

Endelig er de kommet igennem rækken af eksamener er det er endelig blevet tid til at fejre anstrengelserne med fest - og derefter en tiltrængt ferie ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^