Endelig er de kommet igennem rækken af eksamener og det er endelig blevet tid til at fejre anstrengelserne med fest - og derefter en tiltrængt ferie. Her for du en stribe tips og ideer til festen. God fornøjelse!
Opskrifter udarbejdet af Arla.dk
• <link https: www.arla.dk karolines-kokken opskrifter havregrynskiks-med--bagte-stilketomater _blank> Havregrynskiks med bagte tomater
• <link https: www.arla.dk opskrifter minisandwich-med-rejer-og-mynte _blank> Minisandwich med ost, rejer & mynte
• <link https: www.arla.dk karolines-kokken opskrifter roget-oksetyndsteg-pa-kartoffeltortilla-med-chili _blank> Kartoffeltortilla med chili
• <link https: www.arla.dk opskrifter mini-majsbrod-med-blaskimmelost _blank> Minimajsbrød med ost
Tips
Studenterfest i det fri, kan naturligvis holdes midt på dagen, så gæsterne også kan nyde solen og det gode vejr. Men festen finder nu bedst sted, når den lyse sommernat indfinder sig, så der kan pyntes festligt op med kulørte lamper i havens træer og flammende fakler rundt omkring, ja faktisk kan man skabe en helt eventyrstemning rundt om bordene og buffeten og feste mens solen går ned og månen står op...
Forberedelse
• Havregrynskiks kan bages længe i forvejen
• Kartoffeltortilla kan laves og skæres ud dagen før
• Røget kød bestilles i skiver fra slagteren
• Majsmuffins kan fryses
• Husk også fade med jordbær, kirsebær og melon
Borddækning
Maden til årets studenterreception er i små portioner, da det er en reception, og studenterne skal spise mad flere steder.
Maden til buffeten skæres ud i små firkanter, som er nemme at spise stående og med fingrene.
Stil firkanterne på servietbeklædte bakker i stedet for fade. Til mange gæster kan der være mere på bakker. Stil evt. firkanterne i papirmuffinsforme.
Når maden er meget farvestrålende, bør dug og porcelæn være ensfarvet, gerne hvidt.