Kategori: Appetitten

Smør, olie eller margarine?

Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger. De enkelte fedtstoffer besidder forskellige egenskaber og giver derfor forskellige resultater i forhold til både smag, udseende og konsistens. Nedenfor følger en række udvalgte gode råd og huskeregler om fedtstoffer fra Karolines Køkken.

1. Smør er det fedtstof, som bedst fremhæver smagen af de øvrige ingredienser. Fedt generelt påvirker smagen, og jo større andel fast fedt i dejen, des større frigivelse af smagsstofferne i de enkelte ingredienser. Det betyder, at f.eks. kardemommen eller kanelen i en kage bliver lettere at smage. Smør i sig selv indeholder mange forskellige, naturlige smagsstoffer og giver således en fyldig, karakteristisk smag til bagværket.

2. Det er generelt bedst at bruge smør i kager og småkager. Her må smagen – også af de øvrige ingredienser – gerne træde tydeligt frem. Smør er også med til at skabe sprødheden i f.eks. småkager.

3. Skal du bage brød, kan du bruge både olie, margarine og smør. Generelt vil et fast fedtstof give et større og mere luftigt brød med blødere konsistens. Olien passer bedre til de mere sydeuropæiske brødtyper, der ofte er sejere i krummen.

4. Når du skal bage tærte, skal du bruge et koldt og fast fedtstof i dejen. Olie og andre flydende fedtstoffer er ikke velegnet til tærtedej, da dejen bliver blød, fedtet og klistret og smuldrer fra hinanden efter bagning.

Du kan læse mere om alle de forskellige fedtstoffer på fedtstofguiden her:

Smørret er tilbage
Appetitten
Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Læs mere
Finschmecker forårs buffet
Appetitten
Finschmecker forårs buffet 

Menuen har sikre forårstegn i råvarerne som f.eks stenbiderrogn, grønne asparges, spinat, lam, rabarber...

Læs mere
Smør der krydrer grillmaden
Appetitten
Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Læs mere
Hveder
Appetitten
Hveder 

9 forskellige opskrifter på hveder. For en tradition må godt fornyes en smule bare en gang imellem ...

Læs mere
Indisk krydret lammeragout
Appetitten
Indisk krydret lammeragout  

Spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi ...

Læs mere
Den gyldne farvepalet
Appetitten
Den gyldne farvepalet 

Her får du en stribe krydrede, varme og gyldne opskrifter, der netop matcher efterårets råvarer, farver og stemning ...

Læs mere
Få varmen med indiske retter
Appetitten
Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

Læs mere
Smørrebrød er det nye sort
Appetitten
Smørrebrød er det nye sort 

Glem sushi, raw food og tapas. Det klassiske, danske smørrebrød er tilbage i gadebilledet i moderne indpakning og er på vej til at blive hippere end nogensinde ...

Læs mere
Server i glas
Appetitten
Server i glas 

Drikkeglas er ikke blot til at drikke af. Her får du en række forslag til anretninger i glas...

Læs mere
Erstat gamle vaner med nye
Appetitten
Erstat gamle vaner med nye 

Nu da sommeren og bikinisæsonen nærmer sig kan man føle sig ekstra motiveret til at få lagt de usunde og dårlige vaner bag sig..

Og det behøver hverken være kedeligt eller pinefuldt – tværtimod..

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^