Håndklæder Spa Specials Riviera Maison
Havedage
Kandelaber
Buddha havefigur
Tomaten, en ungdomskilde?
Redaktionen

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og selvom stoffet er mest kendt for at give den røde og orange farve, er det også en kraftig antioxidant, der har vist mærkbare funktioner i kampen mod degenerative sygdomme.

Forskning viser, at en diæt, der er rig på tomater og tomatprodukter direkte kan mindske risikoen for bestemte kræftsygdomme og når det kommer til kræft i prostata, mener forskerne, at stoffet muligvis kan bruges som forebyggende middel. En undersøgelse, foretaget af forskere ved Harvard Medical School, der løb over 6 år og hvor de 48.000 mandlige deltagere spiste rigeligt med tomat, bl.a. tomat sauce eller pizza med tomat mere end to gange om ugen i modsætning til aldrig at spise et tomatprodukt, viste at risikoen for kræft i prostata faldt om 21-34% afhængigt af fødevaren.

En anden undersøgelse, der er offentliggjort i International Journal of Cancer fortæller at lycopen kan mindske risikoen for andre kræftformer, bl.a. i gane og tarmesystemet. Samme undersøgelse fortæller at kvinder med højt indehold af lycopen i kroppen har 5 gang mindre risiko for at udvikle kræft i livmoderen end kvinder der lader tomaten være.

På grund af den kemiske opbygning anses lycopen at være blandt de bedst kendte biologiske kæmpere mod de frie radikaler, især dem der stammer fra ilt. De undersøgelser der er foretaget peger i den retning at lycopen spiller en vigtig rolle i den naturlige mekanisme der forsvarer organismer mod skadelige virkninger fra de frie radikaler. 


Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Årstidens råvarer
Honning- & jordbærdag 2019

Der findes næppe to danske fødevarer, der er så tæt forbundne med dansk solskin og sommer som jordbær og honning. Og når de to serveres sammen, har man en absolut himmelsk mundfuld.
Lørdag den 22. juni bliver der rig lejlighed til at dyppe solmodne jordbær i nyslynget honning, for her fejrer...

Læs mere
Forår
Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Nu blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbærsyltetøj med hyldeblomst

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen - jordbær og hyldeblomst!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter med hyldeblomst

Din hjemmelavede hyldeblomstsaft kan bruges til andet end drikkelse. Her får du lækre opskrifter på hyldeblomstsorbet og hyldeblomstchokoladesovs, som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. I år blev de første danske frilandskartofler gravet op på Samsø i april, og solgt til 1.500 kroner per kilo. Dagligvarebutikkerne har endnu ikke fået Samsø kartofler til mere rimelige priser, til...

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Forår
Salat med vilde urter

Pluk og nyd den dejligste forårssalat med spæde grønne bøgeskud, mælkebøtter og skvalderkål. Det er lige nu, at de vilde urters smag er helt i top!

Læs mere
Forår
Med masser af purløg

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor, og som skal bruges flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Riviera Maison olie-/eddike

Riviera Maison olie-/eddike

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^