Sprød rødkålssalat

Kategori: Julemad

Sprød rødkålssalat 

En helt vidunderlig sprød rødkålssalat med tørrede kirsebær, mandler og feta - en julespecialitet fra Claus Meyer!

Salat:

  • 6-700 g. rødkål
  • 1 tsk. havsalt
  • 80 g tørrede kirsebær
  • 1 stort rødløg

Skær stokken af rødkålen, og kasser den. Snit rødkålen i tynde skiver på max 2 mm, brug evt. et mandolin-jern eller en foodprocessor. Vend rødkålen med saltet i en stor skål, og lad den trække i ½ time. Del kirsbærrene i to, og tjek at der ikke sidder sten tilbage. Hak rødløget så fint som muligt.


Dressing:

  • ½ dl. koldpresset mandelolie
  • 3 spsk. kirsebæreddike
  • 2 spsk. honning

Rør mandelolie, kirsebæreddike og honning sammen.

Topping

  • 80 g mandler
  • lidt olivenolie
  • havsalt
  • 80 g feta

Sådan gør du:

  • Hak mandlerne godt, og rist dem i lidt olivenolie på en varm pande, til de er gyldne. Krydr efterfølgende med salt.
  • Bland rødkål, kirsebær, rødløg og halvdelen af mandlerne med dressingen, og arranger rødkålssalaten på et fad. Top med smuldret feta og resten af de hakkede mandler.

Meyers Julemad

Opskriften er fra Claus Meyers 'Meyers julemad'. Her har Meyer samlet 50 af sine bedste opskrifter på alt, hvad der hører december til af spiselige sager. Her er blandt opskrifter på sild, fiskefilet, mørbrad, and, flæskesteg, kartofler samt risalamande, naturligvis. Og ikke at forglemme – gløgg, æbleskiver og nytårets torsk og kransekage er heller ikke glemt.

Bogen kan bestilles hos Løgismose >>

Julemad
Glaseret juleskinke  

- med grønlangkål og brunede kartofler. En skøn svenskinspireret juleret, som med sikkerhed vil falde i alles smag.

Læs mere
Jul
Jul med børn: Farvestrålende romkugler 

En julekonfektdag vækker altid begejstring blandt børn, man kan hurtigt udvikle sig til en fest med masser af farvestrålende krymmel på gulvet og små chokoladehænder på panelerne.

Det kan derfor være en rigtig god idé, at man forinden enten helt fjerner de møbler og gulvtæpper, man er mest øm om,…

Læs mere
Jul
Klassiske jødekager 

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svensk jul-limpa 

Jul limpa er et typisk svensk julebrød. Brødet er sødt og krydret, og smager helt fantastisk dejligt sammen med svensk landskinke, men ligeså godt bare med smør på.

Læs mere
Miljø
En and der giver god smag i munden Mortens Aften 

Ænder har, ligesom alle andre dyr, en række naturlige behov, der er vigtige at opfylde, hvis man skal kunne sige, at de har levet et liv under forhold med god dyrevelfærd. Det gælder ikke mindst for ænder og andet fjerkræ, som er de landbrugsdyr, der lever flest sammen og har mindst plads.

Læs mere
Julemad
Sirupsglaserede kastanjer 

Glaserede kastanjer er godt tilbehør til efterårsretter med kød og vildt, og kan også fint serveres i stedet for brunede kartofler til julemiddagen.

Læs mere
Julemad
12 tips til brug af restemad 

Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydne kartofler i farsen. Her får du Birte Brorsons bedste råd til anvendelse af restemad i julemåneden.

Læs mere
Julemad
Risalamande - Veganerversion 

Her får du opskriften på veganer-versionen af den klassiske juledessert. Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af kok Bent Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Julemad
Vegetarisk julemenu 

I julen spises der kød i lange baner. Gæs, ænder og flæskesteg er jo traditionel julespise, men selvom den slags traditioner ikke er sådan lige at lave om på, så vælger flere og flere, at droppe kødretterne til fordel for vegetariske alternativer.

 

Læs mere
Julemad
Waldorfsalat 

Julens sprøde salat i ny og trimmet udgave.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^