"Da det jo som bekendt ikke er kirsebærsæson foreslår jeg, at man køber en færdiglavet kirsebærsauce. Hvis du ønsker at lave din egen køber du 1 glas kogte kirsebær i lage. Hæld lagen over i en gryde og kog den op. Opløs noget kartoffelmel eller maizena i lidt koldt vand og hæld det i den kogende væske under piskning. Når saucen har den rette konsistens, hældes de afdryppede kirsebær i. Saucen kan evt. smages til med rom" foreslår Bent Megzari Andreasen, som her deler sin opskrift på veganerversionen af Risalamande.
- 1 l rismælk
- 50 g lys rørsukker
- 1 stang vanille, flækket i 2
Koges op og tilsætte:
- 165 g grødris
Det hele koges op igen, og gyden kommes i ovnen med låg i 45 min. ved 150 °C.
Risengrøden køles helt ned (laves helst dagen før)
Tilsæt den nedkølede risengrød:
- ½ l letpisket Alpros sojaflødeskum
- 75 g mandelsplitter