Rustikt madbrød med øl og sirup

Kategori: Julemad

Rustikt madbrød

Rustikt madbrød med øl og sirup 

Flot og lækkert madbrød med øl, rug og sirup. Efterhævet i hævekurv.

Det skal du bruge:

  • 3 dl lunken vand
  • 2 dl mørk øl
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. sirup
  • 25 g gær
  • 150 g rugmel
  • ca. 300 g hvedemel


+ en hævekurv


Sådan gør du:

  • Rør lunken vand, øl, olie, salt og sirup sammen i en skål 
  • Rør gæren ud i blandingen 
  • Rør rugmel ud i blandingen 
  • Tilføj hvedemel, lidt ad gangen, mens du rører 
  • Dejen skal æltes godt. Den er klæg, så tag lidt mel på hænderne, når du ælter
  • Læg dejen til hævning i skålen 1 times tid
  • Tag dejen ud af skålen, ælt den let igennem og form dejen til en kugle 
  • Drys hævekurven godt med mel, og læg dejkuglen i kurven
  • Lad dejen efterhæve lunt og tildækket 1 time
  • Vend forsigtigt, så mønsteret fra kurven bevares, dejen ud på en bageplade
  • Bag brødet på nederste rille i forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 40 minutter til brødet lyder hult, når du banker på den sprøde skorpe
  • Afkøles på rist
Julemad
Glaseret juleskinke  

- med grønlangkål og brunede kartofler. En skøn svenskinspireret juleret, som med sikkerhed vil falde i alles smag.

Læs mere
Jul
Jul med børn: Farvestrålende romkugler 

En julekonfektdag vækker altid begejstring blandt børn, man kan hurtigt udvikle sig til en fest med masser af farvestrålende krymmel på gulvet og små chokoladehænder på panelerne.

Det kan derfor være en rigtig god idé, at man forinden enten helt fjerner de møbler og gulvtæpper, man er mest øm om,…

Læs mere
Jul
Klassiske jødekager 

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Læs mere
Julemad
Opskrift: Svensk jul-limpa 

Jul limpa er et typisk svensk julebrød. Brødet er sødt og krydret, og smager helt fantastisk dejligt sammen med svensk landskinke, men ligeså godt bare med smør på.

Læs mere
Miljø
En and der giver god smag i munden Mortens Aften 

Ænder har, ligesom alle andre dyr, en række naturlige behov, der er vigtige at opfylde, hvis man skal kunne sige, at de har levet et liv under forhold med god dyrevelfærd. Det gælder ikke mindst for ænder og andet fjerkræ, som er de landbrugsdyr, der lever flest sammen og har mindst plads.

Læs mere
Julemad
Sirupsglaserede kastanjer 

Glaserede kastanjer er godt tilbehør til efterårsretter med kød og vildt, og kan også fint serveres i stedet for brunede kartofler til julemiddagen.

Læs mere
Julemad
12 tips til brug af restemad 

Lav klatkager af risengrødrest, brug rester af steg i en skøn salat, gem skysaucen til bouillon, brug overskydne kartofler i farsen. Her får du Birte Brorsons bedste råd til anvendelse af restemad i julemåneden.

Læs mere
Julemad
Risalamande - Veganerversion 

Her får du opskriften på veganer-versionen af den klassiske juledessert. Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af kok Bent Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Julemad
Vegetarisk julemenu 

I julen spises der kød i lange baner. Gæs, ænder og flæskesteg er jo traditionel julespise, men selvom den slags traditioner ikke er sådan lige at lave om på, så vælger flere og flere, at droppe kødretterne til fordel for vegetariske alternativer.

 

Læs mere
Julemad
Waldorfsalat 

Julens sprøde salat i ny og trimmet udgave.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^