Kategorier: Jul  -  Julemad

Klassiske jødekager 

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Her får du opskriften!

Ca. 80 stk.

Ingredienser:

  • 275 g hvedemel
  • 200 g smør
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 æggehvide til pensling
  • 50 g mandler
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk kanel


Opskrift:

  • Smuldr mel og koldt smør til en grynet masse
  • Tilsæt hjortetaksalt blandet med sukker
  • Pisk ægget let, kom det i og ælt det sammen til en ensartet dej
  • Tril dejen til en rulle med en diameter på ca. 5 cm.
  • Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer
  • Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Pensl kagerne med æggehvide
  • Bland sukker, kanel og mandler, og strø det hen over kagerne
  • Bag kagerne på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 200 C, indtil de er let lysebrune (ca. 8-10 minutter)
  • Afkøl kagerne på rist og opbevar dem i kagedåse
Julemad
Grillstegt and 

Grillstegt and til julens fester.

Læs mere
Julemad
Panforte med Adam & James Price 

Panforte er en ægte italiensk specialitet. Her en opskrift på den delikate kage fra Brdr. Prices fine, nostalgiske opskriftsamling ’Jeg glæder mig i denne tid’.

Læs mere
Figner
Julemad
Figner  

Tørrede figner er en lige så stor delikatesse, som sommerens friske figner, omend der er tale om to meget forskellige oplevelser, både hvad angår smag og konsistens: Lige så lette, saftige og sødmefulde friske figner er i smag og konsistens, lige så bastant og krydret er de tørrede.

Læs mere
Rustikt madbrød
Julemad
Rustikt madbrød med øl og sirup 

Flot og lækkert madbrød med øl, rug og sirup. Efterhævet i hævekurv.

Læs mere
Julemad
Confit de canard med et twist 

Syltede andelår er en gammel fransk ret, hvor andestykker er saltet og dernæst kogt i eget fedt i nogle timer, så de bliver så møre, at kødet næsten falder af benene. En super lækker og herligt velsmagende vinterret - og også godt som supplement til julefrokosten.

Man kan lave dem selv, men der er…

Læs mere
Ris a la mande med krydret kirsebær
Julemad
Ris a la mande med krydret kirsebær 

Klassisk med med et twist: Ris a la mande med krydret kirsebær.

Læs mere
Julemad
Julemiddagen 

Her får du alle opskrifterne til den klassiske julemiddag. Rødkål, rødkålssalater, flæskesteg, andesteg, gås

Læs mere
Giv flæskestegen et spicy twist
Julemad
Giv flæskestegen et spicy twist 

Uanset hvor stærke traditionerne er i familien, kan det være en kærkommen udfordring med nye smage og overraskende sammensætninger. Her en opskrift fra krydderiproducenten Santa Maria på en flæskesteg med et spicy twist.

Læs mere
Julemad
Lækkert til gløgg og julens vin 

Små chokolade-likør kugler og italienske appelsin-cantuccini. Lækkert til gløgg eller et glas vin ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^