Kategori: Julemad

Ris a la mande med krydret kirsebær

Ris a la mande med krydret kirsebær 

Klassisk med med et twist: Ris a la mande med krydret kirsebær.


Ingredienser:
200 g grødris
1 liter sødmælk
2 vaniljestænger
1 kanelstang
1/2 liter piskefløde
100 g smuttede mandler

Sådan gør du:
Skyl risene. Bring ris og mælk i kog.
Flæk den ene vaniljestang og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn og stang i gryden sammen med kanel.
Kog risene i ca. 45 min. ved svag varme til en fast grød. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på.
Afkøl risengrøden.
Tag vanilje- og kanelstang op.
Pisk fløden til skum.
Flæk den anden vaniljestang og skrab kornene ud. ? Tag en mandel fra og hak resten af mandlerne.
Findel risengrøden med en gaffel og vend med flødeskum, vaniljekorn og mandler.

Krydret kirsebær

Ingredienser:
1 glas dessertkirsebær
2 kanelstænger
2 stjerneanis
2 tsk. majsstivelse

Sådan gør du:
Kog kirsebær med kanel og stjerneanis ved svag varme i ca. 10 min.
Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Server til ris a la mande.


Fakta om kanel:
Kanel er et af de ældste krydderier, vi kender, og findes i to udgaver fra henholdsvis Kina og Sri Lanka. Begge typer fremstilles af barken fra tropiske træer. Barken høstes og lægges til tørre. Mens den tørrer, ruller barken sig sammen til lange cigarlignende stænger, der skæres ud i passende stykker til hel kanel. Det kan være svært selv at knuse de hårde stænger, så kanel sælges fortrinsvis i stødt form.

Jul
Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

Læs mere
Julemad
Juleklejner - Hjemmebag er bare bedre! 

Den sløjfeformede klejne er en gammel, fin julesmåkage, som er kendt og elsket over hele Norden. Klejner er muligvis ikke den nemmeste julesmåkage at bage, men der er ingen tvivl - hjemmelavede klejner smager bare bedre! Søde og bløde inde, sprøde udenpå :)

Læs mere
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter 

Med inspiration fra det svenske køkken, kan du tilføje nye, herlige smagsoplevelser til julebordet. På det klassiske smörgåsbord finder man blandt andet honninglaseret juleskinke krydret med sennep og nelliker, svensk fladbrød og svenske köttbullar, der nydes med lingonsylt.

Læs mere
Jul
Juleopskrift på søde, sprøde vaniljekranse fra Annemette Voss 

Vaniljekransen må med sikkerhed være julens allerdejligste småkage. Så vidt vides, så blev de første vaniljekranse bagt i slutningen af 1800-tallet, da man fik brændekomfuret, skriver Nationalmuseet. Dengang var vaniljekranse også en helt særlig julesmåkage og dekorerede endda juletræet hængt op i…

Læs mere
Julemad
Mette Blomsterbergs opskrift: Julemænd og -koner 

Blandt hyggelige juleaktiviteter med børn, er småkagebagning altid et stort hit. Med Mette Blomsterbergs småkageopskrift på julemænd og -koner, får I fine, krydrede småkager, som kan pyntes med glasur og krymmel, og evt. hænges på juletræet

Læs mere
Julemad
Opskrift: Hvid gløgg 

Hvid gløgg passer godt til den nordiske jul og er et dejligt alternativ til rødvins-gløgg. Hvidvinsgløgg er knap så tung og krydret som den traditionelle gløgg, og er en let og lækker drik at servere, f.eks. efter en tung julefrokost.

Læs mere
Jul
Camilla Plum: Marokkansk and med pomerans 

"Det er i julemåneden, man skal spise denne vidunderlige marokkanske anderet," siger Camilla Plum om den skønne, marokkansk-inspirerede ret, som vi her bringer opskriften på.

Den er krydret med blandt andet frisk pomerans, som ellers er bedst kendt som krydderi i julens småkager og i aromatiske…

Læs mere
Julemad
Opskrift fra Aarstiderne: Havregrynskugler Delight  

Aarstidernes opskrift på havregrynskugler i den delightfulde udgave med dadler og mandler.

Læs mere
Jul
Juleopskrifter - Klassiske juleopskrifter 

Står du for at skulle servere julefrokost eller julemiddag, så bringer vi her vores klassiske yndlings juleopskrifter på flæskesteg med sprøde svær, brunede kartofler, juleskinke, rødkålssalat og juleand og risalamande, samt hjemmebagt lun leverpostej, røget laks, hjemmerørt remoulade, frikadeller,…

Læs mere
Julemad
Camilla Plums æbletoddy 

Hver dag til og med 22. december fra kl. 10.00-16.00 holder Camilla Plum økologisk julemarked på Fuglebjerggaard i Nordsjælland. Her kan man nyde en hyggelig dag blandt boder fyldt til randen med delikate lækkerier og kreative ideer til jul og gaver.

"I år byder vi igen på et flot udvalg af pynt,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^