Ingredienser:
200 g grødris
1 liter sødmælk
2 vaniljestænger
1 kanelstang
1/2 liter piskefløde
100 g smuttede mandler
Sådan gør du:
Skyl risene. Bring ris og mælk i kog.
Flæk den ene vaniljestang og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn og stang i gryden sammen med kanel.
Kog risene i ca. 45 min. ved svag varme til en fast grød. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på.
Afkøl risengrøden.
Tag vanilje- og kanelstang op.
Pisk fløden til skum.
Flæk den anden vaniljestang og skrab kornene ud. ? Tag en mandel fra og hak resten af mandlerne.
Findel risengrøden med en gaffel og vend med flødeskum, vaniljekorn og mandler.
Krydret kirsebær
Ingredienser:
1 glas dessertkirsebær
2 kanelstænger
2 stjerneanis
2 tsk. majsstivelse
Sådan gør du:
Kog kirsebær med kanel og stjerneanis ved svag varme i ca. 10 min.
Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Server til ris a la mande.
Fakta om kanel:
Kanel er et af de ældste krydderier, vi kender, og findes i to udgaver fra henholdsvis Kina og Sri Lanka. Begge typer fremstilles af barken fra tropiske træer. Barken høstes og lægges til tørre. Mens den tørrer, ruller barken sig sammen til lange cigarlignende stænger, der skæres ud i passende stykker til hel kanel. Det kan være svært selv at knuse de hårde stænger, så kanel sælges fortrinsvis i stødt form.
Kategori: Julemad
