CHOKOLADE-LIKØR KUGLER
30 stk.
Ingredienser …:
• 1/2 dl piskefløde
• 100 g mørk chokolade i små stykker
• 1 tsk. Vaniljesukker
• 1 spsk. Rørsukker Flormelis
• 50 g usaltet smør med stuetemperatur
Kog fløden og chokoladen op i en kasserolle. Tag kasserollen af komfuret, og rør i chokoladen, indtil den er smeltet. Tilsæt vanilje- og flormelis samt en valgfri smagsvariant. Stil i køleskabet i ca. 2 timer. Rør derefter smørret i. Form kugler, som dyppes i flormelis eller kakao eller i smeltet chokolade og derefter rulles i kokosmel eller hakkede mandler/nødder.
Kategori: Julemad

Lækkert til gløgg og julens vin

ITALIENSKE APPELSIN CANTUCCINI
ca. 50 stk.
Ingredienser …:
• 4 dl hvedemel
• 2 dl Lyst Muscovadoråsukker
• 1 tsk. vaniljesukker
• 2 spsk. Cointreau eller Grand Marnier
• Revet skal og saft fra 1 usprøjtet appelsin
• 2 spsk. smør eller margarine
• 2 æg
• 200 g smuttede mandler
Kom de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt likør, appelsinskal, fedtstof og æg, og rør det sammen til en dej. Ælt mandlerne ind i dejen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i mindst 30 minutter.
Læg dejen på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker, som formes til ruller med en diameter på 3 cm. Læg rullerne på en plade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 12 minutter. Skær i 1 ½ centimeter brede stykker. Læg stykkerne tilbage på pladen, og dæk dem med et stykke bagepapir. Bag dem i yderligere 10 minutter. Lad dem køle af på en rist. Opbevares tørt.
Opskrifter udviklet af Dansukker