Ca. 6 personer
Flæskesteg
- 1 svinekam, ca. 1 1/2 kg med svær, uden ben
- Fint salt
- 8 laurbærblade
- 10 hele nelliker
- 6 dl bouillon
Brunede kartofler
- 1 kg aspargeskartofler
- 100 g sukker
- 30 g smør
Sådan gør du:
- Rids flæskestegen.
- Gnid stegen med salt mellem og oven på sværene. Fordel laurbærblade og nelliker mellem sværene.
- Læg stegen på en rist med en bradepande under.
- Kom bouillon i bunden af bradepanden, og sæt stegen i en kold ovn. Tænd på 200 grader, og steg i ca. 1 1/2 time, indtil stegen har en centrumtemperatur på 65 grader.
- Tjek stegen, når temperaturen er 55 grader. Er sværen ikke sprød, hæves varmen.
- Tag stegen ud, og lad den hvile i ca. 10 min.
- Kog kartoflerne lige netop møre.
- Pil kartoflerne og afkøl.
- Smelt sukkeret på en pande ved middel varme.
- Tilsæt smørret, og lad det bruse af. Skyl kartoflerne i koldt vand, så de er fugtige. Kom kartoflerne på panden. Brun kartoflerne ved jævn varme.