Kategori: Jul

Økologisk jul  

Det behøver hverken at være besværligt eller dyrt at klare juleindkøbene med omtanke for miljøet og sundheden.

Det går godt for økologien, både hvad angår salget af økologiske varer herhjemme, men også for salget af danske økologiske varer til udlandet. Faktisk har dansk, økologisk eksport sat rekord for femte år i træk, skriver Økologisk Landsforening.

Som det land i verden, hvor indbyggerne køber flest økologiske varer, er det oplagt at årets store forbrugsfest julen, også bliver fejret med omtanke for miljø og sundhed. Og det behøver faktisk hverken være besværligt eller dyrt. Vi har her samlet en stribe juletips til, hvordan du kan fejre en lidt grønnere jul ..:

Julekort
Spar julekortene i år. Send et af KvindeGuidens <link https: _self>julepostkort i stedet. Det er gratis og godt for miljøet.
Hvis du køber julekort, så undlad at vælge dem der spiller musik, når de åbnes. Der sidder et lille batteri i kortet, som kan indeholde kviksølv. Dermed er julekortet miljøfarligt affald.

Økologisk juletræ
Ved at købe et økologisk juletræ, er du med til at begrænse brugen af sprøjtegifte og kunstgødning, som med tiden trænger ned og forurener vores grundvand.

Økologisk and og flæskesteg
Ved at købe økologisk and og flæskesteg sikre du dig, at kødet er fremstillet under hensyn til dyrevelfærd, hvad enten det er dansk, fransk eller fra et tredje land. Men da der ofte er mangel på både økologisk flæskesteg og juleand, skal man være i god tid med bestillingen. Økologiske ænder, gæs og flæskesteg kan købes hos de slagtere, som har tilladelse til at skære økologisk kød ud. Her vil man ofte kunne få kødet fersk, ligesom de også har andre kødvarer og pålæg til de øvrige juledage.

Økologiske juleindkøb på nettet
En del af de økologiske indkøb kan med fordel foretages online. Det gælder f.eks. økologiske julegaver, økologisk kaffe, vin og lækkerier. Se bare her …:


Økologisk stalddørssalg
I alt 122 øko-gårde åbner dørene for hyggeligt salg fra stalddøren. Her finder du økologiske æg, mælk, brød, frugt og mel. <link https: www.okologi.dk baeredygtigt-forbrug find-oekologi oekologiske-gaardbutikker-og-stalddoerssalg.aspx _blank> Find en øko-gård i dit lokalområde.

* Økologisk betyder bl.a., at der ikke anvendes bekæmpelsesmidler i produktionen, at kunstgødning ikke er tilladt, og at der som hovedregel ikke må anvendes gødning fra "ikke økologiske" dyr.

Konfekt: Marcipan med saltkaramel
Jul
Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især…

Læs mere
Jul
Opskrift af chocolatier Jesper Rahbek: Dadler med marcipan og lakrids 

Søde dadler, blød marcipan, sprød chokoladeovertræk og fennikelfrøs subtile lakridsagtige smag på toppen.

Læs mere
Jul
Juleblomster: 10 idéer til juledekoration med hvide blomster 

Blomster er slet ikke til at undvære i julen: Amaryllis, tulipan, hyacint og julestjerne er så smukke og stemningsfulde i julens stilleben og til borddekorationer. De fås i alverdens farver, men de hvide står i særlig smuk kontrast til den mørkegrønne gran og den fine julestads.

Læs mere
Jul
Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

Læs mere
Jul
Er det forkert at opmuntre børn til at tro på julemanden? 

Er man heldig at tilbringe juleaften i selskab med små børn, så er der garanti for en festlig aften fuld af sprudlende humør og uforfalsket julebegejstring. Aftenens program skal helst være som sidste års, for når man er lille, er det trygt og rart på forhånd at vide, hvad der venter.

Og børn er…

Læs mere
Jul
Sære juletraditioner i andre lande 

De danske juletraditioner synes mildest talt vindtørre sammenlignet med traditioner i andre lande; Der bliver spået i kaffegrums, tændt kæmpe bål, serveret 13 desserter juleaften, og støvlerne bliver fyldt med gaver og slik.

Læs om sære russiske, franske, tyske, polske, portugisiske, irske,…

Læs mere
Jul
10 helt unikke julespecialiteter i andre lande 

Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -…

Læs mere
Jul
Julepynt fra julemandens værksted 

Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet med kulørt og stemningsfuld vintageinspireret julepynt fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg, Brink Nordic og House Doctor. Klik på produkterne, og se forhandler og priser.

Læs mere
Jul
DIY: 22 kreative gaveidéer 

Julehilsner til venner og kollegaer og julegaver til hele familien ...

Julen er fuld af hemmeligheder og søde overraskelser, og der er intet så dejligt, som at få en personlig gave, giveren selv har brugt tid og kreative kræfter på at fremstille. Her får du idéer til 22 nyttige, hjemmelavede gaver,…

Læs mere
Jul
Julepynt: Hvid julestads 

Hvid julepynt skaber en særlig smuk og elegant kontrast til den mørkegrønne gran. Se udvalget.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^