Kategori: Jul

Økologisk jul  

Det behøver hverken at være besværligt eller dyrt at klare juleindkøbene med omtanke for miljøet og sundheden.

Det går godt for økologien, både hvad angår salget af økologiske varer herhjemme, men også for salget af danske økologiske varer til udlandet. Faktisk har dansk, økologisk eksport sat rekord for femte år i træk, skriver Økologisk Landsforening.

Som det land i verden, hvor indbyggerne køber flest økologiske varer, er det oplagt at årets store forbrugsfest julen, også bliver fejret med omtanke for miljø og sundhed. Og det behøver faktisk hverken være besværligt eller dyrt. Vi har her samlet en stribe juletips til, hvordan du kan fejre en lidt grønnere jul ..:

Julekort
Spar julekortene i år. Send et af KvindeGuidens <link https: _self>julepostkort i stedet. Det er gratis og godt for miljøet.
Hvis du køber julekort, så undlad at vælge dem der spiller musik, når de åbnes. Der sidder et lille batteri i kortet, som kan indeholde kviksølv. Dermed er julekortet miljøfarligt affald.

Økologisk juletræ
Ved at købe et økologisk juletræ, er du med til at begrænse brugen af sprøjtegifte og kunstgødning, som med tiden trænger ned og forurener vores grundvand.

Økologisk and og flæskesteg
Ved at købe økologisk and og flæskesteg sikre du dig, at kødet er fremstillet under hensyn til dyrevelfærd, hvad enten det er dansk, fransk eller fra et tredje land. Men da der ofte er mangel på både økologisk flæskesteg og juleand, skal man være i god tid med bestillingen. Økologiske ænder, gæs og flæskesteg kan købes hos de slagtere, som har tilladelse til at skære økologisk kød ud. Her vil man ofte kunne få kødet fersk, ligesom de også har andre kødvarer og pålæg til de øvrige juledage.

Økologiske juleindkøb på nettet
En del af de økologiske indkøb kan med fordel foretages online. Det gælder f.eks. økologiske julegaver, økologisk kaffe, vin og lækkerier. Se bare her …:


Økologisk stalddørssalg
I alt 122 øko-gårde åbner dørene for hyggeligt salg fra stalddøren. Her finder du økologiske æg, mælk, brød, frugt og mel. <link https: www.okologi.dk baeredygtigt-forbrug find-oekologi oekologiske-gaardbutikker-og-stalddoerssalg.aspx _blank> Find en øko-gård i dit lokalområde.

* Økologisk betyder bl.a., at der ikke anvendes bekæmpelsesmidler i produktionen, at kunstgødning ikke er tilladt, og at der som hovedregel ikke må anvendes gødning fra "ikke økologiske" dyr.

Jul
Julelege: 5 sjove lege for hele familien 

Hvis der juleaften, mellem gaveudveksling og julemiddagen, er tid til lidt hyggelig adspredelse, så er der ikke noget, som en juleleg eller -quiz. Her får du 5 idéer til sjove julelege for hele familien juleaften og i juledagene.; Gaveleg, julequiz, julebingo, gæt julens dufte og julesækkeløb.

Læs mere
Jul
Duften af jul - 6 skønne idéer 

Intet vækker julestemningen som duften af jul, den krydrede duft af hjemmebagte småkager, gløgg og honninghjerter, der blander sig med duften af gran og nellike-appelsiner. Fremhæv de liflige dufte ved at varme krydderier på pande eller ved at lade en herlig julepotpourri med enebær, appelsiner,…

Læs mere
Jul
Luciabrød & sang 

I morgen på Luciadag hyldes Sankta Lucia med optog og sang. Den fine svenske tradition, der oprindeligt markerer vintersolhverv, fejres i ethvert svensk hjem med luciabrød - eller 'lussekatter', som svenskerne kalder dem. Lussekatter er søde, bløde, gule hvedeboller farvet med safran. Her bringer…

Læs mere
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter 

Med inspiration fra det svenske køkken, kan du tilføje nye, herlige smagsoplevelser til julebordet. På det klassiske smörgåsbord finder man blandt andet honninglaseret juleskinke krydret med sennep og nelliker, svensk fladbrød og svenske köttbullar, der nydes med lingonsylt.

Læs mere
Jul
Må man tage julegran med hjem fra skoven? 

Agern, kviste, blade, kogler, mos og bær. Skovbunden er fuld af den fineste pynt til kranse, dekorationer og stemningsfulde guirlander. Det er helt gratis, så længe du bare sørger for at overholde de seks regler.

Læs mere
Jul
Advokaten advarer: Julestress gør januar til årets skilsmisse måned 

Juletid er glædens tid…. i hvert fald for nogle.

I mange familier/parforhold, er juletiden en periode fuld af ambivalens. Man har travlt med at gå til julefrokoster, købe julegaver, bage julesmåkager med børnene, julehygge med venner og familie, for til sidst at sidde halvstresset tilbage, når det…

Læs mere
Jul
Juleopskrift på søde, sprøde vaniljekranse fra Annemette Voss 

Vaniljekransen må med sikkerhed være julens allerdejligste småkage. Så vidt vides, så blev de første vaniljekranse bagt i slutningen af 1800-tallet, da man fik brændekomfuret, skriver Nationalmuseet. Dengang var vaniljekranse også en helt særlig julesmåkage og dekorerede endda juletræet hængt op i…

Læs mere
Jul
Find dit julehumør med hyggeprojekter og playliste med smukke klassiske julehit  

Selvom julen er allestedsværende, så er det jo ikke ensbetydende med at man selv er i sprudlende julehumør.

Det er der heldigvis råd for! Her bringer vi nogle helt eminente idéer til, hvordan du selv finder julehumøret frem.

Læs mere
Jul
8 smukke alternativer til årets juletræ  

Til dig, der er vild med julepynt, men ikke har et juletræ; Her er 8 kære idéer til, hvordan din fine juletræspynt kan få den fortjente opmærksomhed - også selvom du ikke lige har plads til selve juletræet.

Læs mere
Jul
Kanel: Julekrydderiet over alle julekrydderier 

Julen er højsæson for duftende dejlige krydderier, og her ligger særligt ét krydderi i toppen af listen over højtidens mest populære. Dét drejer sig naturligvis den herlige kanel.

Hvert år omkring juletid ligger kanelen - i stødt og hel udgave - allerøverst på salgslisterne, for som alle ved, så…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^