Kanelens lange rejse
Udover at tilføje den skønneste duft og smag til maden, så er en del af forklaringen på krydderiets popularitet måske også, at de mange anstrengelser og lange rejse for at få bragt eksotiske krydderier til Europa, gjorde dem yderst kostbare.
Kanelen var derfor forbeholdt årets absolut vigtigste fest, hvor duften og smagen blev en stor del af juleoplevelsen. Med tiden er kanelen blevet synonym for julen, og ingen kan forestille sig julen uden krydderiet.
Mens man engang fandt kanel eksotisk og forbandt det med Fjernøstens krydrede mad, så er det en så integreret del af den danske jul, at den både anvendes rundhåndet i klassiske danske juleretter og bagværk, men også som element i juledekorationer, duftende stilleben og bordpynt.
10 idéer til meget mere kanel i julen
- Opskrift: Kanelkaffe
- Opskrift: Gløgg
- Opskrift: Kanelboller
- Opskrift: Brunkager
- Opskrift: Klassiske jødekager
- Opskrift: Krydrede figursmåkager
- Opskrift: Krydret rødkål med kanel
- Opskrift: Lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin
- DIY: Sy små krydderiposer
- DIY: Lav smukke kræmmerhuse