Plumkage - smagen og duften af jul
Ingredienser
- 200 g rørsukker
- 1 vanillestang
- 250 g smør
- 5 æg
- 1 dl ahornsirup
- 1 dl æblemost
- Revet skal og saft af en økologisk citron
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. stødt kanel
- 1/2 tsk. stødt muskat
- 1/2 tsk. stødt nellike
- 200 g mørke rosiner
- 200 g lyse rosiner
- 100 g hakkede dadler
- 50 g hakkede cocktailbær
- 50 g pomeransskal
- 300 g hvedemel
Tilberedning
- Blend rørsukker og vanillestang til vanillesukker.
- Tilføj smør og blend.
- Tilføj æg - et af gangen.
- Tilføj ahornsirup, æblemost og citronskral og saft.
- I separat skål vendes natron, kanel, muskat, nellike, rosiner, dadler, pomeransskal og cocktailbær i lidt mel.
- Rør frugtblandingen i smør og æggeblandingen.
- Vend resten af melet i dejen.
- Hæld dejen i en smurt springform.
- Bag kagen i 1¼-2 timer ved 180 grader. Bagetiden afhænger af formens højde, tjek derfor med strikkepind. Når dej ikke længere hænger ved, er kagen klar. Tag kagen ud af formen til afkøling.