Hun hader julen

Kategori: Jul

Hun hader julen

Hun hader julen 

”Jeg hader julen” skriver en læser, som er trist over, at hun igen i år kan se frem til at tilbringe juleaften alene. Her får hun råd til, hvordan man kan lindre juletristheden og selv kan sørge for, at december bliver en glædelig tid.

___________________________________

 

Brev til brevkassen:

Jeg hader julen.
Skal atter sidde alene.
Det er så trist.
Er det muligt at få en hade-julekalender?

___________________________________

Kæreste julehader.

Din korte besked har fået mig til at filosofere lidt over din kontante udmelding. Du skriver, at du hader julen, og det får mig til at tænke, at det had, du føler måske dækker over, at julen i virkeligheden betyder noget helt særligt for dig. Man kan jo ikke hade noget, som man er ligeglad med. Så jeg tolker din besked sådan, at du i virkeligheden måske endda elsker julen, men da du ikke har nogen at fejre julen sammen med, så er din kærlighed til julen vendt til had og tristhed.

Nu kan man som regel tage afstand fra de ting i tilværelsen, man ikke bryder sig om, men når det kommer til julen, så er det nok ikke så nemt. Overalt bliver vi i denne tid mødt af julestemning og alverdens julekalendere, som hver dag minder os om, hvilken eventyrlig fest der venter forude. Har man imidlertid udsigt til at sidde alene juleaften, så mister julekalenderens nedtælling til juleaften sin magi, og så bliver den i stedet blot en trist påmindelse om, at man ikke har nogen at dele julen med.

Jeg kan således godt forstå, at du efterlyser en slags anti-julekalender. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan sådan en skulle se ud, men måske er der også mere glæde og positiv energi i, at lave en kalender til dig, som får dig til at give julen og julens gode budskaber en chance.

Nu er vi jo halvvejs gennem julekalenderen, så her får du 12 ’låger’ med ideer til, hvordan du kan forsøge at åbne op og få vendt dit had mod julen til berigende oplevelser, glæde, varme og kærlighed.

Vigtigt!: For at ideerne skal have nogen effekt, så skal du indstille dig på, at du må åbne dit hjerte - både overfor dig selv, men også overfor andre mennesker, uanset hvad de måtte have gjort mod dig.

Låge nr. 12:
Tænk på mindst et menneske, du har lyst til at glæde med en julehilsen eller en gave.

Låge nr. 13:
Tænk tilbage til den tid, hvor julen var en glæde: Er der noget af det, du var glad for, der kan genoptages i en ny form evt. med nye venner?

Låge nr. 14:
Er der familie eller nære venner, som du ikke har kontaktet længe, som du kan genoptage kontakten med? Er du i stand til at være den der rækker hånden frem?

Låge nr. 15:
Glæd dig selv ved at pynte dit hjem lidt op til julen. Tænd stearinlys, sæt duftende gran på bordet, drik et glas varm gløgg i stedet for kaffe og nyd noget musik, du holder af. Det vil påvirke dit humør her i december mørket.

Låge nr. 16:
Lav julebagværk eller julekonfekt. Inviter evt. en nabo, naboens børn eller en kollega ind til lidt julehygge. Glæd dig selv ved at glæde andre.

Låge nr. 17:
Hvis du kender nogen, der er meget julestresset, så tilbyd at hjælpe dem med noget, du er god til.

Låge nr. 18:
Hvis du har ladet dig inspirere af forgående ideer, så har du måske allerede oplevet, hvad du kan få af positiv energi og gode oplevelser, ved blot at give ud af din kærlighed.
Måske er du føler du dig endda så opløftet, at du kan overveje om der er nogen, som du skal nå at tilgive for noget, inden jul.

Låge nr. 19:
Hvis du nu har forsonet dig med nogen, som du har været vred på, så send dem en glad julehilsen.

Låge nr. 20:
Det er lørdag, så i dag skal du forkæle dig selv. Nyd at gå til et arrangement, tag på et julemarked eller køb en gave til dig selv. Ros dig selv for at få det bedste ud af situationen. Måske er der alligevel mennesker i dit liv, som du er glad for at være sammen med - og som også nyder at være sammen med dig.

Låge nr. 21:
Hvis du kender til en børnefamilie, hvor det kniber med at få råd til gaver, så kan du glæde dem ved at købe julegaver til dem. Mærk den store glæde ved at give til nogen, der virkelig har brug for opmærksomhed og dine gaver.

Låge nr. 22:
Der er endnu to dage til juleaften. Hvis du har fulgt mine råd, så har du mærket resultatet af julens vigtigste budskab, nemlig at vi skal være gode mod andre mennesker og derigennem opleve julefreden og juleglæden.

Låge nr. 23
Måske viser der sig alligevel nogle muligheder for at være sammen med nogen juleaften. Tag imod en evt. invitation, eller inviter selv nogen - uanset om det er nær familie eller mennesker, du kun kender meget lidt.

Låge 24:
Uanset hvordan din juleaften ser ud til at blive, så beslut dig for at have realistiske og positive forventninger til aftenen. Bliver det en aften i dit eget selskab, så forsøg at nyde den, og husk at du til næste jul helt sikkert ikke sidder alene. For når du giver din kærlighed ud til mennesker, så vil der komme kærlighed tilbage til dig, og der vil blive grobund for samvær og oplevelser i fællesskab.

Jeg ønsker dig en dejlig jul - en jul hvor du føler, at du har givet det bedste af dig selv til andre mennesker. Med den følelse vil du opleve, at den jul du har hadet faktisk kan blive en glædelig tid for dig.

De varmeste og hjerteligste julehilsner.

Jul
Julelege: 5 sjove lege for hele familien 

Hvis der juleaften, mellem gaveudveksling og julemiddagen, er tid til lidt hyggelig adspredelse, så er der ikke noget, som en juleleg eller -quiz. Her får du 5 idéer til sjove julelege for hele familien juleaften og i juledagene.; Gaveleg, julequiz, julebingo, gæt julens dufte og julesækkeløb.

Læs mere
Jul
Duften af jul - 6 skønne idéer 

Intet vækker julestemningen som duften af jul, den krydrede duft af hjemmebagte småkager, gløgg og honninghjerter, der blander sig med duften af gran og nellike-appelsiner. Fremhæv de liflige dufte ved at varme krydderier på pande eller ved at lade en herlig julepotpourri med enebær, appelsiner,…

Læs mere
Jul
Luciabrød & sang 

I morgen på Luciadag hyldes Sankta Lucia med optog og sang. Den fine svenske tradition, der oprindeligt markerer vintersolhverv, fejres i ethvert svensk hjem med luciabrød - eller 'lussekatter', som svenskerne kalder dem. Lussekatter er søde, bløde, gule hvedeboller farvet med safran. Her bringer…

Læs mere
Jul
Svensk jul: 10 svenske julespecialiteter 

Med inspiration fra det svenske køkken, kan du tilføje nye, herlige smagsoplevelser til julebordet. På det klassiske smörgåsbord finder man blandt andet honninglaseret juleskinke krydret med sennep og nelliker, svensk fladbrød og svenske köttbullar, der nydes med lingonsylt.

Læs mere
Jul
Må man tage julegran med hjem fra skoven? 

Agern, kviste, blade, kogler, mos og bær. Skovbunden er fuld af den fineste pynt til kranse, dekorationer og stemningsfulde guirlander. Det er helt gratis, så længe du bare sørger for at overholde de seks regler.

Læs mere
Jul
Advokaten advarer: Julestress gør januar til årets skilsmisse måned 

Juletid er glædens tid…. i hvert fald for nogle.

I mange familier/parforhold, er juletiden en periode fuld af ambivalens. Man har travlt med at gå til julefrokoster, købe julegaver, bage julesmåkager med børnene, julehygge med venner og familie, for til sidst at sidde halvstresset tilbage, når det…

Læs mere
Jul
Juleopskrift på søde, sprøde vaniljekranse fra Annemette Voss 

Vaniljekransen må med sikkerhed være julens allerdejligste småkage. Så vidt vides, så blev de første vaniljekranse bagt i slutningen af 1800-tallet, da man fik brændekomfuret, skriver Nationalmuseet. Dengang var vaniljekranse også en helt særlig julesmåkage og dekorerede endda juletræet hængt op i…

Læs mere
Jul
Find dit julehumør med hyggeprojekter og playliste med smukke klassiske julehit  

Selvom julen er allestedsværende, så er det jo ikke ensbetydende med at man selv er i sprudlende julehumør.

Det er der heldigvis råd for! Her bringer vi nogle helt eminente idéer til, hvordan du selv finder julehumøret frem.

Læs mere
Jul
8 smukke alternativer til årets juletræ  

Til dig, der er vild med julepynt, men ikke har et juletræ; Her er 8 kære idéer til, hvordan din fine juletræspynt kan få den fortjente opmærksomhed - også selvom du ikke lige har plads til selve juletræet.

Læs mere
Jul
Kanel: Julekrydderiet over alle julekrydderier 

Julen er højsæson for duftende dejlige krydderier, og her ligger særligt ét krydderi i toppen af listen over højtidens mest populære. Dét drejer sig naturligvis den herlige kanel.

Hvert år omkring juletid ligger kanelen - i stødt og hel udgave - allerøverst på salgslisterne, for som alle ved, så…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^