Kategori: Jul
Hun hader julen
Hun hader julen 

”Jeg hader julen” skriver en læser, som er trist over, at hun igen i år kan se frem til at tilbringe juleaften alene. Her får hun råd til, hvordan man kan lindre juletristheden og selv kan sørge for, at december bliver en glædelig tid.

___________________________________

 

Brev til brevkassen:

Jeg hader julen.
Skal atter sidde alene.
Det er så trist.
Er det muligt at få en hade-julekalender?

___________________________________

Kæreste julehader.

Din korte besked har fået mig til at filosofere lidt over din kontante udmelding. Du skriver, at du hader julen, og det får mig til at tænke, at det had, du føler måske dækker over, at julen i virkeligheden betyder noget helt særligt for dig. Man kan jo ikke hade noget, som man er ligeglad med. Så jeg tolker din besked sådan, at du i virkeligheden måske endda elsker julen, men da du ikke har nogen at fejre julen sammen med, så er din kærlighed til julen vendt til had og tristhed.

Nu kan man som regel tage afstand fra de ting i tilværelsen, man ikke bryder sig om, men når det kommer til julen, så er det nok ikke så nemt. Overalt bliver vi i denne tid mødt af julestemning og alverdens julekalendere, som hver dag minder os om, hvilken eventyrlig fest der venter forude. Har man imidlertid udsigt til at sidde alene juleaften, så mister julekalenderens nedtælling til juleaften sin magi, og så bliver den i stedet blot en trist påmindelse om, at man ikke har nogen at dele julen med.

Jeg kan således godt forstå, at du efterlyser en slags anti-julekalender. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan sådan en skulle se ud, men måske er der også mere glæde og positiv energi i, at lave en kalender til dig, som får dig til at give julen og julens gode budskaber en chance.

Nu er vi jo halvvejs gennem julekalenderen, så her får du 12 ’låger’ med ideer til, hvordan du kan forsøge at åbne op og få vendt dit had mod julen til berigende oplevelser, glæde, varme og kærlighed.

Vigtigt!: For at ideerne skal have nogen effekt, så skal du indstille dig på, at du må åbne dit hjerte - både overfor dig selv, men også overfor andre mennesker, uanset hvad de måtte have gjort mod dig.

Låge nr. 12:
Tænk på mindst et menneske, du har lyst til at glæde med en julehilsen eller en gave.

Låge nr. 13:
Tænk tilbage til den tid, hvor julen var en glæde: Er der noget af det, du var glad for, der kan genoptages i en ny form evt. med nye venner?

Låge nr. 14:
Er der familie eller nære venner, som du ikke har kontaktet længe, som du kan genoptage kontakten med? Er du i stand til at være den der rækker hånden frem?

Låge nr. 15:
Glæd dig selv ved at pynte dit hjem lidt op til julen. Tænd stearinlys, sæt duftende gran på bordet, drik et glas varm gløgg i stedet for kaffe og nyd noget musik, du holder af. Det vil påvirke dit humør her i december mørket.

Låge nr. 16:
Lav julebagværk eller julekonfekt. Inviter evt. en nabo, naboens børn eller en kollega ind til lidt julehygge. Glæd dig selv ved at glæde andre.

Låge nr. 17:
Hvis du kender nogen, der er meget julestresset, så tilbyd at hjælpe dem med noget, du er god til.

Låge nr. 18:
Hvis du har ladet dig inspirere af forgående ideer, så har du måske allerede oplevet, hvad du kan få af positiv energi og gode oplevelser, ved blot at give ud af din kærlighed.
Måske er du føler du dig endda så opløftet, at du kan overveje om der er nogen, som du skal nå at tilgive for noget, inden jul.

Låge nr. 19:
Hvis du nu har forsonet dig med nogen, som du har været vred på, så send dem en glad julehilsen.

Låge nr. 20:
Det er lørdag, så i dag skal du forkæle dig selv. Nyd at gå til et arrangement, tag på et julemarked eller køb en gave til dig selv. Ros dig selv for at få det bedste ud af situationen. Måske er der alligevel mennesker i dit liv, som du er glad for at være sammen med - og som også nyder at være sammen med dig.

Låge nr. 21:
Hvis du kender til en børnefamilie, hvor det kniber med at få råd til gaver, så kan du glæde dem ved at købe julegaver til dem. Mærk den store glæde ved at give til nogen, der virkelig har brug for opmærksomhed og dine gaver.

Låge nr. 22:
Der er endnu to dage til juleaften. Hvis du har fulgt mine råd, så har du mærket resultatet af julens vigtigste budskab, nemlig at vi skal være gode mod andre mennesker og derigennem opleve julefreden og juleglæden.

Låge nr. 23
Måske viser der sig alligevel nogle muligheder for at være sammen med nogen juleaften. Tag imod en evt. invitation, eller inviter selv nogen - uanset om det er nær familie eller mennesker, du kun kender meget lidt.

Låge 24:
Uanset hvordan din juleaften ser ud til at blive, så beslut dig for at have realistiske og positive forventninger til aftenen. Bliver det en aften i dit eget selskab, så forsøg at nyde den, og husk at du til næste jul helt sikkert ikke sidder alene. For når du giver din kærlighed ud til mennesker, så vil der komme kærlighed tilbage til dig, og der vil blive grobund for samvær og oplevelser i fællesskab.

Jeg ønsker dig en dejlig jul - en jul hvor du føler, at du har givet det bedste af dig selv til andre mennesker. Med den følelse vil du opleve, at den jul du har hadet faktisk kan blive en glædelig tid for dig.

De varmeste og hjerteligste julehilsner.

Jul
Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især…

Læs mere
Jul
Opskrift af chocolatier Jesper Rahbek: Dadler med marcipan og lakrids 

Søde dadler, blød marcipan, sprød chokoladeovertræk og fennikelfrøs subtile lakridsagtige smag på toppen.

Læs mere
Jul
Juleblomster: 10 idéer til juledekoration med hvide blomster 

Blomster er slet ikke til at undvære i julen: Amaryllis, tulipan, hyacint og julestjerne er så smukke og stemningsfulde i julens stilleben og til borddekorationer. De fås i alverdens farver, men de hvide står i særlig smuk kontrast til den mørkegrønne gran og den fine julestads.

Læs mere
Jul
Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

Læs mere
Jul
Er det forkert at opmuntre børn til at tro på julemanden? 

Er man heldig at tilbringe juleaften i selskab med små børn, så er der garanti for en festlig aften fuld af sprudlende humør og uforfalsket julebegejstring. Aftenens program skal helst være som sidste års, for når man er lille, er det trygt og rart på forhånd at vide, hvad der venter.

Og børn er…

Læs mere
Jul
Sære juletraditioner i andre lande 

De danske juletraditioner synes mildest talt vindtørre sammenlignet med traditioner i andre lande; Der bliver spået i kaffegrums, tændt kæmpe bål, serveret 13 desserter juleaften, og støvlerne bliver fyldt med gaver og slik.

Læs om sære russiske, franske, tyske, polske, portugisiske, irske,…

Læs mere
Jul
10 helt unikke julespecialiteter i andre lande 

Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -…

Læs mere
Jul
Julepynt fra julemandens værksted 

Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet med kulørt og stemningsfuld vintageinspireret julepynt fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg, Brink Nordic og House Doctor. Klik på produkterne, og se forhandler og priser.

Læs mere
Jul
DIY: 22 kreative gaveidéer 

Julehilsner til venner og kollegaer og julegaver til hele familien ...

Julen er fuld af hemmeligheder og søde overraskelser, og der er intet så dejligt, som at få en personlig gave, giveren selv har brugt tid og kreative kræfter på at fremstille. Her får du idéer til 22 nyttige, hjemmelavede gaver,…

Læs mere
Jul
Julepynt: Hvid julestads 

Hvid julepynt skaber en særlig smuk og elegant kontrast til den mørkegrønne gran. Se udvalget.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^