Salat med vilde urter 

Pluk og nyd den dejligste forårssalat med spæde grønne bøgeskud, mælkebøtter og skvalderkål. Det er lige nu, at de vilde urters smag er helt i top!

Urterne kan være en del af den grønne salat, eller som her, hvor salaten kun består af vilde urter og blade: mælkebøtteblade, skvalderkål, friske bøgeskud, marinade af 1 dl græskarolie, 1/2 dl balsamico, finthakket ramsløg og et drys salt samt ristede græskarkerner.

Andre gode vilde urter til salatskålen:

  • Friske skud af bøgeblade
  • Blade fra løgkarse
  • Mælkebøtter
  • Skovsyre
  • Skvalderkål
  • Tusindfryd (blade og blomster)
  • Vejbred

Husk!

  • Hvis du er den mindste smule i tvivl om, hvilken plante der er tale om, så lad den stå. Nogle spiselige planter, som fx ramsløg, bliver ifølge Giftlinjen, ofte forvekslet med den giftige liljekonval.
  • Pluk ikke vilde urter langs trafikerede veje, hvor de kan være forurenet med bilernes udstødning.
Forår
Sommertid - Skal uret stilles frem eller tilbage? 

Natten mellem lørdag den 30. marts og søndag 31. marts 2024 går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange…

Læs mere
Forår
Rejser: Oplev det japanske forår 

På intet tidspunkt af året er det så oplagt at besøge Japan som i april, når kirsebærtræerne blomstrer. Fra nord til syd prydes det ikoniske landskab i et hav af lyserøde kirsebærblomster, kendt som sakura. Det er et betagende syn, og et af de mest ikoniske symboler på forår, som japanerne fejrer…

Læs mere
Forår
Vinduespudsning - nemt og effektivt 

Det er så herligt, når sommersolen vælter ind ad vinduerne - især hvis de er rene! Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen.

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi  

Pollensæsonen er godt i gang, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge allergi-symptomerne.

Læs mere
Forår
Luk foråret ind med løgblomster 

I det tidlige forår får man lyst til at bringe lys og forårets fine, sarte farver indenfor, og her er der intet som løgblomster, der bringer forårsstemning - og fornemmelsen af, at foråret, solen og de lune dage, er på vej.

Læs mere
Forår
Er det en vintergæk? 

Et sikkert tegn på at vi endelig går mod lysere og lunere dage, er forårets små blomster: Krokus, perlehyacint .. . og selvfølgelig vintergækker. Men kaldes den lille, hvide klokkeformede blomst med den grønne prik på kronbladene også vintergækker?

Læs mere
Forår
Sådan holder du dine tulipaner friske længe 

Der er ingen tvivl om, at tulipaner er en af de dejligste forårsbebudere. Men hvordan sikrer du dig, at du kan nyde disse sæsonbestemte blomster så længe som muligt?

Her får du tulipanroducentens 6 bedste råd.

 

Læs mere
Forår
Sæson for den fascinerende tranedans i Sverige  

I disse dage ankommer de første traner til Hornborgasjön i Vestsverige. Og om et par uger er det smukke naturområde fyldt med titusindvis af dansende traner.

Måske er en udflugt til broderlandet en idé i påsken? Man behøver ikke være ornitolog for at synes, at tranernes dans berettiger til en…

Læs mere
Forår
Tips til beskæring af roser 

Roser har godt af at blive beskåret og det giver dem liv og styrke. De fleste er bange for at skære for meget af rosen, og så kan opgaven pludselig synes mere kompliceret, end det egentlig er.

Generelt bør beskæring foregå i foråret, lige inden de nye skud begynder at spire. Det stimulerer rosens…

Læs mere
Forår
Stokroser: Så dine stokroser i marts  

Blandt blomster til den romantiske have hører naturligvis de imponerende stokroser, der blomstrer fra begyndelsen af juli og helt frem til slutningen af september. Den høje smukke plante hører oprindeligt hjemme under varmere himmelstrøg; Sydeuropa, Mellemøsten og den vestlige del af Kina, men har…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
^