Kategori: Forår

Corona og karantæne: Praktiske opgaver og hyggelig adspredelse i eget selskab 

Mens nogen er lige så travlt beskæftiget med arbejdsopgaver i hjemmekarantænen som de var på jobbet, så har andre lige nu fået meget tid på hånden, og med udsigten til at den første bølge af virussen måske først klinger af i maj, er det oplagt at bruge hverdagen fornuftigt. Nu er der endelig mulighed for at få styr på do-listen - og samtidig få lagt en dæmper på den uro og de katastrofetanker, man så nemt kan blive overvældet af.

Har du svært ved at komme i gang, så kan du måske finde inspiration i listen af idéer, og hvis har flere idéer til, hvordan man kan få det bedste ud af karantænetinden, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til KvindeGuiden.dk:

1. Andre har brug for at høre fra dig
Hold løbende kontakt til familie og venner i karantæne. Især de ældre og folk, der bor alene, har brug for at høre fra dig. Hjælp de ældre med at bestille dagligvarer over nettet.

2. Pak vintergarderoben ned og find sommertøjet frem
Det kan føles helt befriende at få gjort plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Få gode tips til at komme i gang

3. Lad praktiske gøremål øge forbrændingen
Vinterens mad og magelige livsstil kan meget vel have føjet et par kilo til idealvægten, men de kan faktisk, uden den store indsats, være væk igen inden strandsæsonen. Drop de hurtige mirakelkure og smid i stedet de ekstra kilo ved at øge forbrændingen gennem de daglige gøremål.  Se hvor meget du forbrænder på huslige gøremål

4. Vask vinduer
Det er skønt, når forårssolen endelig vælter ind ad vinderne - især hvis vinduerne er rene. Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen

5. Ryd op på loftet og i kælderrummet
Med foråret og oprydning i kældre og loftsrum er det igen blevet tid til loppemarkeder. Over hele landet arrangeres loppemarkeder og kræmmermarkeder, hvor man kan stille op som selvstændig erhvervsdrivende for en dag. Her bliver der tinget og pruttet om priserne på de gode loppefund, for det er mere end nogensinde populært at omgive med sig smukke, gamle, stemningsfulde ting. Se oversigten over loppemarkeder 2020

6. Forår i den lille have
Det er hyggeligt at indrette, og det kræver hverken 'grønne fingre' eller oceaner af tid, at dyrke en skøn og frodig krukkehave på altanen, i gårdhaven, på terrassen, foran huset eller i et hjørne af haven. Slip kreativiteten løs og indret din helt egen oase med duftende sommerblomster og krydderurter. Få Dorthe Kvists idéer og inspiration til krukkehaven

7. Lav selv spirepotter til dine frø
Det er sjovt, nemt, billigt - og ikke mindst dybt tilfredsstillende, at frøså eller stiklingsformere sine egne planter. Og der er faktisk mange sommerblomster og grøntsager man nemt kan kultivere fra frø. Her bringer vi Karina Demuths tips til, hvordan du nemt kommer i gang med at gro dine egne sommerblomster, urter og grøntsager. Få Karina Demuths tips og se, hvordan du selv fremstiller hjemmelavede spirepotter

8. Bevæg dig
Hjemmekarantæne betyder ikke at du ikke kan holde kroppen i form. Og ifølge Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet, så kan det sagtens foregå udenfor, så længe man overholder reglen om konsekvent at sørge for minimum tre meters afstand til andre mennesker.
Kom i form på den halve tid

Stram op på et kvarter


9. Styrketræningsøvelser for alle
Styrketræningsøvelser er for alle - også for de dem, der føler sig skrøbelige, ældre og personer med hjertefejl. Samtidig har øvelserne særlig stor effekt hos de mennesker, der ikke har styrketrænet tidligere, og med et par håndvægte og nogle nemme, enkle øvelser, vil man i løbet af blot et par uger opleve at de tidligere slaskede, slappe overarme er blevet fastere og klar til sommerens kortærmede. Farvel til mormorarme og vinkedeller

10. Få cyklen gjort forårsklar
Løse bremser, manglende olie på kæden og flade dæk er resultatet af en kold vinter for mange cyklister, der ikke har orket at pleje sin cykel. Men nu er det forår, og der er ingen undskyldning for at ignorere cyklens knirkende problemer. Her får du vores bedste cykelplejeråd

11. Læs e-bøger og hør podcast og lydbøger
Selvom man ikke har bogreolen fuld af nye, spændende titler, så er der heldigvis masser af gode muligheder for underholdning i udvalget af e-bøger, lydbøger, podcast og onlineudstillinger. Tjek fx:
E-reolen e-bøger og lydbøger - Gratis
Podcast fra dr.dk - Gratis
Nationalmuseets Samlinger - Gratis
Online filmfastival CPH:DOX - Gratis
Lydbøger på Audible - Gratis prøveperiode

12. Indret hjemmekontor
Da ingen på nuværende tidspunkt ved hvor længe situationen kræver vi skal arbejde hjemmefra, så kan det være en god idé at få indrettet et hjemmekontor. Her vil man i hverdagen kunne sidde koncentreret og uforstyrret, og være mindre tilbøjelig til at lade sig distrahere af trangen til fx at se tv.Med en dissideret arbejdsplads får man en bedre oplevelse af, hvornår man er på arbejde og hvornår man har fri, og det bidrage til bedre arbejdsdisciplin, men også til at man ikke bliver hængende over arbejdsopgaverne til langt ud på aftenen.


Få en sund, tæt og velplejet græsplæne
Forår
Sådan får du en flot græsplæne - 4 vigtige haveråd 

I foråret, når græsplænen ikke længere er alt for våd, skal blade og sidste års visne græs rives sammen for at sikre luft til græsrødderne og de nye græsspirer. Desværre fremmer det også væksten af mos i plænen. Mos trives gennem vinteren og kan derfor have et forspring, når foråret starter.

Læs mere
Frost i køkkenhaven
Forår
Frost i køkkenhaven i april? Sådan beskytter du nyplantede frø og spirer 

Er man ivrig ejer af en køkkenhave, så ligger der formentligt allerede grøntsagsfrø i jorden i april. Men med udsigt til kolde nætter og frostgrader melder spørgsmålet sig: Kan de nyplantede frø og nye små spirer overleve?

Læs mere
Hjemmedyrkning af grøntsager
Forår
Kickstart dyrkning af grøntsager og krydderurter på kun 30 minutter 

Dyrkning af egne grøntsager hitter! Mere end en tredjedel af danskerne dyrker selv deres krydderurter og grøntsager, og flere har mod på at anlægge en køkkenhave.

Læs mere
Japan i foråret; Historiske seværdigheder og traditioner
Forår
Rejser: Oplev det japanske forår 1 

På intet tidspunkt af året er det så oplagt at besøge Japan som i april, når kirsebærtræerne blomstrer. Fra nord til syd prydes det ikoniske landskab af lyserøde kirsebærblomster, kendt som sakura. Det er et betagende syn, og et af de mest ikoniske symboler på forår, som japanerne fejrer med…

Læs mere
Forår
Planteguide: Sådan får du robuste krydderurter 

Kan du mærke, at foråret er på vej? Kribler det lidt i fingrene?

Med forspiring af krydderurter i vindueskarmen kan du allerede nu nyde forårsfornemmelsen inden døre. Det er et super nemt og overskueligt projekt, og en fornøjelse at se dem vokse sig til dekorative, duftende krydderurter.

Læs mere
Sommertid - En time frem eller tilbage
Forår
Sommertid - Skal uret stilles frem eller tilbage? 

Natten mellem lørdag den 30. marts og søndag 31. marts 2024 går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange…

Læs mere
Forår
Vinduespudsning - nemt og effektivt 

Det er så herligt, når sommersolen vælter ind ad vinduerne - især hvis de er rene! Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen.

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi  

Pollensæsonen er godt i gang, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge allergi-symptomerne.

Læs mere
Forår
Luk foråret ind med løgblomster 

I det tidlige forår får man lyst til at bringe lys og forårets fine, sarte farver indenfor, og her er der intet som løgblomster, der bringer forårsstemning - og fornemmelsen af, at foråret, solen og de lune dage, er på vej.

Læs mere
Forår
Er det en vintergæk? 

Et sikkert tegn på at vi endelig går mod lysere og lunere dage, er forårets små blomster: Krokus, perlehyacint .. . og selvfølgelig vintergækker. Men kaldes den lille, hvide klokkeformede blomst med den grønne prik på kronbladene også vintergækker?

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^