Corona og karantæne: Idéer til oplevelser og adspredelse med børn

Kategori: Forår

Ude i naturen venter foråret med frisk luft og plads til både den vilde leg, men også ro og fordybelse. Foto: Sille Buur Schultz

Corona og karantæne: Idéer til oplevelser og adspredelse med børn 

Uden mulighed for at mødes med legekameraterne, kan karantænetiden blive lang og kedelig. De lidt større børn kan skype sammen, spille computerspil og se tegnefilm, men indimellem kan der måske også blive tid til at hygge med med de voksne. En tur i forårsskoven og andre små aktiviteter med børnene kan være lige den pause i hjemmearbejdet, både voksne og børn har brug for.

Her er 12 dejlige idéer til aktiviteter, leg og hyggelig adspredelse.

Har du en idé til en sjov aktivitet, man kan underholde sig selv og børnene med, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til KvindeGuiden.dk

 

1. Forårspicnic
Selv på en grå og halvkold dag er en picnic et hit. Pak rygsækken med varm kakao i termokanden og madkassen med friskbagte pølsehorn.

2. Oplev foråret i skoven
I skoven pibler foråret frem i skovbunden og bøgen har fået fine lysegrønne blade. Her er der masser af plads til sjov og leg; man kan lege ’Find 10 tegn på forår’, hoppe i vandpytter, løbe stærkt, synge højt og klatre i træer - og vende hjem med højt humør og friske, røde kinder.

3. Zoo i syltetøjsglasset
Det sjovt, spændede og lærerigt at lave sin egen lille zoo. Med lidt muld og visne blade fra skovbunden, kan man lave et fint hjem for skovens nedbrydere; regnorme, bænkebidere, tusindben, snegle og biller. Hjemme indrettes den lille zoo i et stort glas, så man på tætteste hold kan følge med i dyrernes arbejde. Husk, at der skal huller i låget, som nemt laves med et søm og en hammer.

4. En hilsen fra stranden
Også langs Danmarks strande kan nyde den friske luft og opleve naturens skønhed og følelsen af frihed. Her er der god plads til løb og leg: Man kan fx sætte en drage op eller fine fine strandskaller, som kan pynte derhjemme i vindueskarmen eller i et syltetøjsglas.Her kan man også få en dejlig snak med børnene om, at der faktisk ikke er så længe til sol, sommer og turer til stranden.

5. Så spirer i vindueskarmen
Karsefrø i vindueskarmen kan sås på fugtig vat, men de bliver højere og kraftigere, hvis de dyrkes i en krukke med havejord. Kimplanten udvikler sig i løbet af en uge, når de holdes godt fugtige hele tiden. Snak med barnet om, hvad der sker og hvad der skal til for at det lille frø spirer; at frøet skal have lys, varme og vand, og hvordan den lille, grønne spire har brug for næring fra jorden.

6. Indret børneværelset
Hjælp barnet med at ommøblere og indrette sit værelse på ny. Måske har barnet allerede nogle  idéer, som I kan snakke om og tegne inden I går i gang.

7. Dekorer påskeæg
Man kan aldrig komme for tidlig i gang med at dekorere påskeæg. Det er både en hyggelig syssel, og de fine æg er samtidig så dekorative på en forårsgren.
Se også:
Farvning af påskeæg
Gækkebreve

8. Bag med børnene
Bag duftende rosinscones, muffins eller kanelsnegle, der kan dekoreres med glasur og krymmel.

9. Sæt familiebilleder i album
Lad barnet hjælpe med at få styr på familiens fotoalbum. Det er skønt at sidde sammen og mindes alle de gode oplevelser.

10. Spil brætspil!
De fleste børn knuselsker brætspil, og lige nu har de voksne måske tid til at spille så mange brætspil, at barnet for en gang skyld får opfyldt sit behov.

11. Lær barnet at sy små opbevaringsposer
Klip aflange stykker stof, som blot skal rimpes sammen i siderne. Afhængig af alder kan siderne sys sammen på symaskine eller i hånden. De små poser kan bruges som kær og praktisk opbevaring af alverdens småting.

12. Lær barnet at strikke og hækle
Find dit gamle strikketøj og garn frem, og vis barnet, hvordan man strikker og hækler. Det er nørkelerier, der kræver koncentration og tålmodighed og er derfor kun noget, man skal kaste sig ud i med et større barn. Det hjælper at sidde sammen, og tage udfordringer i små skridt.

Få en sund, tæt og velplejet græsplæne
Forår
Sådan får du en flot græsplæne - 4 vigtige haveråd 

I foråret, når græsplænen ikke længere er alt for våd, skal blade og sidste års visne græs rives sammen for at sikre luft til græsrødderne og de nye græsspirer. Desværre fremmer det også væksten af mos i plænen. Mos trives gennem vinteren og kan derfor have et forspring, når foråret starter.

Læs mere
Frost i køkkenhaven
Forår
Frost i køkkenhaven i april? Sådan beskytter du nyplantede frø og spirer 

Er man ivrig ejer af en køkkenhave, så ligger der formentligt allerede grøntsagsfrø i jorden i april. Men med udsigt til kolde nætter og frostgrader melder spørgsmålet sig: Kan de nyplantede frø og nye små spirer overleve?

Læs mere
Forår
Haveselskabet: Flytning af roser trin-for-trin 

Smukke, gamle rosenbuske kan være højt skattet klenodier, som man nødigt skiller sig af med fx i forbindelse med en flytning. Men det behøver man heldigvis heller ikke.

Ifølge gartner og landskabsarkitekt Jesper Carl Corfitzen, der er leder af Haveselskabets rådgivning, kan du sagtens flytte gamle…

Læs mere
Hjemmedyrkning af grøntsager
Forår
Kickstart dyrkning af grøntsager og krydderurter på kun 30 minutter 

Dyrkning af egne grøntsager hitter! Mere end en tredjedel af danskerne dyrker selv deres krydderurter og grøntsager, og flere har mod på at anlægge en køkkenhave.

Læs mere
Rengøring uden kemikalier
Forår
Rengøring med omtanke - 6 miljøvenlige tips 

Vil du belaste miljø mindst muligt, så hold igen med rengøringsmidlerne. Brug så lidt rengøringsmiddel som muligt og gør dig umage med at vælge de mindst miljøbelastende produkter og undgå klorholdige og antibakterielle midler. Meget rengøring kan oftest klares med mindre belastende produkter som fx…

Læs mere
Japan i foråret; Historiske seværdigheder og traditioner
Forår
Rejser: Oplev det japanske forår 

På intet tidspunkt af året er det så oplagt at besøge Japan som i april, når kirsebærtræerne blomstrer. Fra nord til syd prydes det ikoniske landskab af lyserøde kirsebærblomster, kendt som sakura. Det er et betagende syn, og et af de mest ikoniske symboler på forår, som japanerne fejrer med…

Læs mere
Sommertid - En time frem eller tilbage
Forår
Sommertid - Skal uret stilles frem eller tilbage? 

Natten mellem lørdag den 30. marts og søndag 31. marts 2024 går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange…

Læs mere
Forår
Vinduespudsning - nemt og effektivt 

Det er så herligt, når sommersolen vælter ind ad vinduerne - især hvis de er rene! Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen.

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi  

Pollensæsonen er godt i gang, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge allergi-symptomerne.

Læs mere
Forår
Luk foråret ind med løgblomster 

I det tidlige forår får man lyst til at bringe lys og forårets fine, sarte farver indenfor, og her er der intet som løgblomster, der bringer forårsstemning - og fornemmelsen af, at foråret, solen og de lune dage, er på vej.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller…

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Shopping
^