Pendel fra House Doctor
Bloomingville Pendel
Sengelampe
Stor LED pære
Opskrift: Borsjtj - Russisk ukrainsk rødbedesuppe
Redaktionen

Den smukke dybrøde rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn russisk og ukrainsk klassiker med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Borsjtj

(Til 4 - 6 personer)

 

Ingredienser

  • ½ kg rødbeder
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 spsk. olie 
  • 1-2 spsk balsamico vineddike
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 hvidkålshoved
  • 1 mellem kartoffel 
  • 1 1/2 liter grønsagsbouillion
  • salt & peber
  • cremefraiche eller skyr
  • bredbladet persille

Tilberedning

  • Rødbeder, løg, gulerødder og persillerod rives og sauteres i olie i gryde i 5 minutter under omrøring 
  • Tilføj balsamico og sukker
  • Hvidkål og kartoffel rives, tilføjes og sauteres kort
  • Bouillon hældes ved, og koger under svag varme i cirka en time
  • Blend herefter evt. suppen, så den bliver ensartet og giv den et opkog
  • Smag til med salt, peber og sukker
  • En god skefuld cremefraiche eller skyr kommes på hver portion og drysses med hakket frisk bredbladet persille.


Kuvertbrød

(15 stk.)

 

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 1 dl lun mælk
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g. hvedemel
  • 50 g. blød smør
  • 150 g. skyr
  • Groft salt 
  • Tørret persille

Tilberedning

  • Smuldr gær i skålen og tilføj den lunede mælk.
  • Rør blandingen jævn
  • Tilføj sammenpisket æg, salt og det meste af melet.
  • Rør blandingen jævn
  • Tilsæt blødgjort smør og skyr samt mel og ælt til dejen er glat og jævn.
  • Tildæk dejen med låg eller et rent viskestykke
  • Sæt den til hævning 1 1/2 time
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. 
  • Tril dejen til boller
  • Sæt bollerne tæt på bagepladen og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. 
  • Pensl med æg og drys med groft salt og tørret persille. 
  • Brødene pensles med sammenpisket æg 
  • Bag brødene midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet tomatketchup

Den første kendte opskrift på ketchup med tomat som grundingrediens - 'Love apples' - er fra 1812. Siden gik den krydrede tomatsovs under navne som 'katchup' eller 'catsup', som blev til vor dages 'ketchup'.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bruschettas

Super let og lækker anretning, hvor sommerens solmodne tomater rigtig kommer til deres ret. Her får du opskriften på skønne Bruschettas Classico.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Orientalsk pastasalat med sprøde grøntsager

Fra Lone Kjær, forfatteren til blandt andet 'Sund på den fede måde' kommer en herlig orientalskinspireret pastasalat med friske sensommergrøntsager og oksebøffer i strimler. Det er en salat med stor smag krydret med karry, ingefær, hvidløg, soja, koriander, peanuts og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Wrap med røget laks og kålsalat

Fyld tortillaen med varmrøget laks og kålsalat, æbler, ristede mandler og friske krydderurter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kinakål med bagte gulerødder og grønkålspesto

Kål og rodfrugter er et fantastisk match, når de som her nydes sammen i en smuk, sund og mættende sensommersalat. Opskriften er udviklet af den populære kogebogsforfatter, Lone Kjær, og kan tilberedes med alverdens rodfrugter afhængig af, hvad du har i grøntsagsskuffen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Wok med kinakål og svinekød i krydret sauce

Fra kok og forfatter, Christine Bille Nielsen, der blandt andet har skrevet bøgerne 'Geniale grønne proteiner' og 'Det fermenterende køkken', kommer en nem opskrift på et skøn og smagfuld wokret med koteletter i tynde strimler, porrer, kinakål, peberfrugt og masser af krydderier

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med glaskål og pære

Sommeren igennem og helt frem til oktober, høstes glaskål og spidskål. De er begge alsidige kål, der er fantastisk delikate grillet eller dampet, men også er helt perfekte i fx en sensommersalat, som hér i en skøn salat med spidskål, glaskål og pære.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Interdesign

Interdesign

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Nye Bøger
Pandemi i USA Viagra