Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Anne Hjernøes Chili Con Carne med chokolade
Redaktionen

Med Anne Hjernøes opskrift på Chili Con Carne med chokolade fra bogen 'Hverdag' anbefaler vi, at du laver dobbelt portion. Retten er så delikat og så fuld af smag, at en eventuel rest er skøn at have dagen der på. Ligesom mange af forslagene i bogen, så fungerer denne ret også fint som mellemmåltid eller til frokost, og egner sig tilmed at smide i fryseren.
"På en kold efterårsdag er der i øvrigt ikke noget bedre end en lille portion varm chili con carne til morgenmad med et spejlæg på" skriver forfatteren.

Ret til 4 personer 

Ingredienser:

  • 250 g tørrede kidneybønner
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • ekstra jomfruolivenolie
  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • 1/2 tsk stødt chipotle chili - røgede og tørrede jalapeños
  • 500 g hakkede flåede tomater
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g mørk chokolade
  • flagesalt og masser af friskkværnet peber

Desuden:

  • 1/2 l cremefraiche 18%
  • 4-5 blade grønkål

Opskrift:

  • Dagen før: Bønnerne sættes i blød natten over i rigeligt vand 
  • Næste dag: Hæld vandet fra bønnerne og kog dem i frisk, letsaltet vand i ca. 30 minutter.
  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
  • Kom olivenolie i en stor, varm gryde og brun kødet godt igennem
  • Tilsæt løg, spidskommen, koriander, chipotle og hvidløg, og lad det simre i 7-8 minutter.
  • Kom de flåede tomater og bouillonen på og smag til med lidt salt og en masse sort peber.
  • Tilsæt mørk chokolade og rør til chokoladen smelter.
  • Lad chilien koge i 10 minutter.
  • Serveres med kold cremefraiche, finthakket grønkål og godt brød

200 opskrifter på sunde retter fra Anne Hjernøe
'Hverdag' er en kogebog med opskrifter på en sund og varieret kost til alle dagens måltider: Den vigtige morgenmad, hvor vi skal have masser af energi, så vi kan komme godt i gang med dagen. Frokosten, der sagtens kan være mere spændende end en hurtig klapsammen. Mellemmåltiderne til den lille sult, så man ikke risikerer at gå i fælden med lavt blodsukker. Og ikke mindst det gode aftensmåltid, hvor Anne Hjernøe, som altid, har hentet inspiration fra det gode danske køkken såvel som fra den store, spændende madverden, vi er omgivet af.
"I bogen har jeg samlet mange af de retter, som vi spiser i min familie, og som jeg selv er vokset op med eller har føjet til repertoiret gennemårene. Der er flest måltider til hverdagen, men også til lidt mere festlige anledninger, og det er alle sammen retter, hvor både børn og voksne kan være med. 

Titel: Hverdag
Forfatter: Anne Hjernøe
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

 

Opskrifter & råvarer
Artiskoksalat

Nyd artiskokkens milde, nøddeagtige smag i denne lækre franskinspirerede opskrift på 'Salade d'artichauts'. Server de ristede artiskokker på en bund af artiskokcreme sammen med appelsin, pistacienødder og brøndkarse. Den delikate salat kan pyntes med med forårets stedmoderblomster, og nydes som et...

Læs mere
Forbrugernyt
Køkkenhjælp til kriseramte danskere: Sådan får du din mad til at række længere

For at hjælpe danskerne med at passe godt på maden i Corona-krisen, har Stop Spild Af Mad samlet en nyttig guide til, hvordan du får din mad til at række længere, hvordan du opbevarer din mad, portionsberegner og udnytter alle madrester.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bag med familien - 5 skønne, nye opskrifter

Bagning kan være en aktivitet, der samler store og små den næste tid, hvor mange danskere både skal få hjemmearbejdet og børnepasningen til at gå op i en højere enhed. Fuldkornspartnerskabet deler her fem nemme opskrifter, som du kan bage med børnene i køkkenet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornspizzasnegle

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en nem opskrift på de lækreste pizzasnegle, som ikke mindst vil være et mega hit blandt børnene. Selvom de lækre snegle er bagt med både fuldkornslogomærket hvedemel og durummel, så lever opskriften ikke helt op til fuldkorslogoet. Til gengæld er sneglene en god...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pølsehorn med fuldkorn

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til picnicturen og mellemmåltidet. Lune eller kolde – de smager skønt og er en dejlig mættende snack. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som skriver, at selvom de skønne pølsehorn ikke helt lever op til fuldkornslogoet, så er de stadig en god kilde...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fødselsdagsboller med hvid hvede

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en dejlig opskrift på skønne, bløde fødselsdagsboller. Denne opskrift lever ganske vist ikke helt op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Disse er bagt med 100% fuldkornsmel, så du kan servere dem med lidt bedre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Cheesecake med lime

Denne syndige kage med den fine syrlige smag af lime skal gerne stå natten over.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Interdesign

Interdesign

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Nye Bøger
^