Ferm Living Loungestol Desert
Konsolborde hos AmazingLiving
Lanterne fra Canett Furniture
Havekrukker
Hornfisk med strandtzatziki og strandkarse
Redaktionen

Det er sæson for hornfisk, så har du fiskeentusiaster i familien, så er det oplagt at pakke fiskegrej og -stang og tage på hornfisketur. Hornfisk er en dejlig spisefisk, ikke mindst når den den serveres med hjemmerørt remoulade eller en cremet tzatziki fuld af vilde strandurter. Fra Thomas Laursens nye bog 'Vild - Naturen ind i køkkenet' bringer vi her en herlig forårsret fuld af ingredienser samlet i den vilde, danske natur.

Ingredienser:

  • 1 agurk (gem lidt af de saltede agurker til servering)
  • 200 g strandarve
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 håndfuld ramsløg
  • 1 citron
  • 4 hornfiskefileter
  • 50 g smør
  • salt og peber
  • olie til stegning
  • 4 skiver rugbrød

Tilberedning:

  • Skær agurken i skiver og drys stykkerne med salt.
  • Lad dem trække i 30 minutter og skyl dem fri for salt bagefter.
  • Skyl arven godt for at undgå knasende sand.
  • Rør en tzatziki af cremefraiche, saltede agurker, finthakkede ramsløg og plukkede strandarveblade.
  • Smag til med citron og salt.
  • Befri hornfiskefileterne for bugben og steg fisken på en pande i halvt smør og halvt olie ved middel varme.
  • Krydr med salt og peber. Vend fileterne en eller to gange og tryk forsigtigt på dem. Når de giver efter i flager, er de færdige.
  • Kom smør på en pande og rist rugbrødsskiverne heri.
  • Læg ristet rugbrød på en tallerken og anret fisken ovenpå.
  • Server tzatzikien ved siden af med lidt saltede agurker samt evt. skovsyre.

Vild - Naturen ind i køkkenet

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide. 

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om dansk naturs spiselige planter. I dag lever han af at formidle sin viden, og af at samle vilde urter, bær, tang og svampe til nogle af landets mest feterede restauranter. Heldigvis har han også fundet tid til at skrive en helt suveræn guide til alle os, der nyder at bruge de vilde ingredienser hjemme i vores eget køkken. 

I bogen 'Vild - Naturen ind i køkkenet' deler han ud af sin viden og viser hvor og hvordan man finder de vilde råvarer. Bogen er inddelt i biotoper, dvs. naturtyper, så man nemt kan slå op og finde frem til, hvilken plante man står med og hvilke planter man skal kigge efter. 

Mange mennesker tænker umiddelbart på skoven, når de vil ud og finde vilde, spiselige planter - til gengæld har de færreste af os helt styr på i hvilken slags skov, man finder de forskellige urter. Samtidig er skoven, ifølge Thomas Laursen, ikke altid det mest oplagte sted at finde vilde spiselige planter. Der findes fx fine, velsmagende urter, som kun trives ved vandløbet, mosen og søen, og andre, der kun findes på stranden, på enge og i nåleskove.
Med 'Vild - Naturen ind i køkkenet' får du både styr på, hvor du finder de vilde delikatesser, men også hvordan lækkerierne kan tilberedes og anvendes i delikate retter, desserter, is og drikke.

Titel: Vild - Naturen ind i køkkenet
Forfatter: Thomas Laursen
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Solhysteri?

Af og til er de danske solråd blevet kaldt alt for restriktive, og senest har forskere udfordret myndighedernes anbefalinger med udtalelser om, at solens stråler gør mere godt end skidt for kroppen. Men kritikken af solrådene hviler på et meget tyndt og fejlbehæftet videnskabeligt grundlag, advarer...

Læs mere
Forår
Sæson: Pak picnickurven

På denne tid af året er Danmark med sikkerhed det skønneste sted i verden. Efter en kold og våd tid, synes sol og sommertemperaturer endelig at være kommet til landet. Ude i naturen, i skoven og langs stranden, venter de allerdejligste oplevelser, der ikke kan undgå at løfte energiniveauet og...

Læs mere
Forår
Vinduespudsning - nemt og effektivt

Det er så herligt, når sommersolen vælter ind ad vinduerne - især hvis de er rene! Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen.

Læs mere
Forår
Syrener - Sådan varer de længst

Selvom der findes en gammel skrøne om at det bringer uheld, at have syrener stående indenfor i buketter, så er det næsten en skam ikke at fylde huset med deres dejlige duft. Og det er lige nu, at de blomstrer - en kort, men dejlig glæde.

Læs mere
Forår
Tilberedning af hornfisk

Hen mod slutningen af maj kan man fiske hornfisk fra kysten. Her svømmer hornfisken så tæt ved land, at man med fiskestang og blink, kan fange fisken fra strand eller mole. Hornfisk er en rigtig forårsdelikatesse, og har en fin og mild smag, som faktisk minder mere om smagen af fjerkræ end fisk....

Læs mere
Forår
Forårsoprydning i garderoben

Sommeren er på vej, og det kan føles helt befriende at få pakket vintertøjet væk, så der bliver plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Mon der ikke er tøj, som...

Læs mere
Forår
DIY: Duftposer med lavendelblomst

Sy små stofposer og fyld dem med lavendel, læg dem i linnedskuffen og nyd den fine lavendelduft fra sengetøjet. Duftposer kan sys af de stofrester, du nu har liggende, men du kan også investere i bomuldsgaze eller organza, som er så fintmasket, at duften af lavendel nemt trænger igennem.

Læs mere
Forår
Nordisk og fransk landstil

Den franske-nordiske landstil har en helt særlig charme. En stil, der på smukkeste vis kombinerer interiør i romantisk landstil, flet og genbrugstræ med frodige plantekrukker, lanterner og bløde tekstiler i dæmpede farver.

Udtrykket er elegant og idyllisk, romantisk og stemningsfuldt, og kan...

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.

Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Havekrukker

Havekrukker

Onlinedating: De 3 mest eftertragtede<BR>kvaliteter hos en partner

Onlinedating: De 3 mest eftertragtede
kvaliteter hos en partner

Lang måtte til terrassen

Lang måtte til terrassen

Indretning af hjemmet<BR> kræver en fælles indsats

Indretning af hjemmet
kræver en fælles indsats

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
03.07.2021

Måltidskasser hitter under coronakrisen

Finans.dk

Aarstiderne lever måltidskasser til hele landet, og her under coronakrisen er de grønne kasser for alvor blevet populære blandt danskerne. Læs mere


02.07.2021

Danskerne har fået mere tillid til vaccinerne mod COVID-19

Lægemiddelstyrelsen.dk

Siden foråret er danskernes tillid til COVID-19-vaccinerne steget. Samtidig oplever tre ud af fire at have tilstrækkelig information om vaccinerne – bare ikke når det drejer sig om vaccinernes bivirkninger. Det viser Lægemiddelstyrelsens befolkningsundersøgelse, der tager pulsen på viden om... Læs mere


02.07.2021

Kvinfo: Ja, du må godt bade nøgen

Kvinfo.dk

Tildækket, topløs eller nøgen? Uanset køn bestemmer du selv, hvor meget krop du vil vise på stranden. Læs mere


01.07.2021

Ældres lugtesans svækkes - men ikke når det gælder duften af hindbær og vanilje

KU - Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab

Modsat hvad videnskaben længe har troet, har ældre mennesker med nedsat lugtesans ikke en generelt svagere evne til at lugte – det kommer meget an på, hvad det er for en slags duft. Det konkluderer forskere fra Københavns Universitet ... Læs mere


01.07.2021

Forhandlere af bambusplast bliver anmeldt til Fødevarestyrelsen

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Flere undersøgelser viser, at der kan være risiko for afgivelse af uønskede stoffer fra bambusplast, som typisk er en blanding af bambus og melamin. Kopper, tallerkener og anden service af bambusplast er derfor ulovligt. Men salget fortsætter alligevel ... Læs mere


26.06.2021

We Walk: Vær med til at samle affald - bestil en strandoprydningspakke

Bevægdigforlivet.dk

Gør noget godt for andre, for dig selv og for miljøet. WE WALK har i 2021 fokus på strandoprydning, og vi opfordrer alle, som har lyst, til at tage på strandoprydningstur. Læs mere


Arkiv

^