Tine K Home
Engelsk porcelæn
Sommerudsalg 50 %
Louisiana plakater
Thomas Laursen om urten strandarve
Redaktionen

Når det kommer til at samle spiselige planter langs stranden, så er strandarven måske den nemmeste og sikreste af alle strandplanter at identificere, skriver Thomas Laursen i bogen ’Vild – Naturen ind i køkkenet’.

Strandarve har karakteristiske trekantede opsvulmede blade, som sidder overfor hinanden. Den danner tit en massiv tæt bevoksning direkte i sandet, men ligeså ofte mellem sten fx i stensætninger. Den er uhyre almindelig på de fleste danske strande og smagsmæssigt let anvendelig med sin fine agurkesmag.

Hele den del af planten, der er over jorden, kan spises fra april til september. I perioder med tørke, eller mens den har sine små, hvide blomster, eller når planten er gulnet, bør man springe den over, da den i de perioder smager bittert.

Med strandarve kan man fx lave en skøn tzatziki, hvor strandarve erstatter agurken, anbefaler Thomas Laursen. Den kan også være ingrediens i en strandsalat eller tilføjes i en sommerlig kartoffelmos lige før servering. Strandarve kan også lynsteges eller dampes med smør.

Sommer
Hvorfor smager danske jordbær bedre?

Du ved det godt. Uanset om du foretrækker dem med sukker, mælk og fløde eller helt naturligt som de er, smager danske jordbær bare bedre end dem, der kommer fra udlandet. Men ved du også hvorfor? Forklaringen er, ifølge Dansk Gartneri, enkel og handler om sort, friskhed og modenhed.

Læs mere
Sommer
Jordbærtid!

Så er der masser af fuldmodne danske frilandsjordbær i butikkerne, og her får du tips til, hvordan du får mest ud af bordbærbakken, og hvordan du opbevarer dem.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson

Sæsonen for friske ærter, er ikke lang, så det gælder om at spise løs i juli, hvor de er allerbedst. De grønne ærter, er en sund snack og skønne i salater, og de friske ærtebælge behøver ikke gå til spilde. Ærtebælge kan fx ristes og nydes i salaten, eller blendes sammen med frugt i smoothie eller...

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Årstidens råvarer
Honning- & jordbærdag 2019

Der findes næppe to danske fødevarer, der er så tæt forbundne med dansk solskin og sommer som jordbær og honning. Og når de to serveres sammen, har man en absolut himmelsk mundfuld.
Lørdag den 22. juni bliver der rig lejlighed til at dyppe solmodne jordbær i nyslynget honning, for her fejrer...

Læs mere
Sommer
Jordbær & pesto

Sæsonens solmodne jordbær, tilføjer smagen af sommer til salater, kager og koldskål. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for alle de skønne sammenhæng, hvor jordbær passer ind. Prøv fx. den delikate oplevelse af jordbær og pesto, som her hvor rugkiksen har fået selskab af jordbær og...

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Forår
Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Nu blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbærsyltetøj med hyldeblomst

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen - jordbær og hyldeblomst!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^