Walton Ford
Black Friday hos Like ANNA
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Kategori: Forår

Ude i naturen venter foråret med frisk luft og plads til både den vilde leg, men også ro og fordybelse. Foto: Sille Buur Schultz

Corona og karantæne: Idéer til oplevelser og adspredelse med børn
Redaktionen

Uden mulighed for at mødes med legekameraterne, kan karantænetiden blive lang og kedelig. De lidt større børn kan skype sammen, spille computerspil og se tegnefilm, men indimellem kan der måske også blive tid til at hygge med med de voksne. En tur i forårsskoven og andre små aktiviteter med børnene kan være lige den pause i hjemmearbejdet, både voksne og børn har brug for.

Her er 12 dejlige idéer til aktiviteter, leg og hyggelig adspredelse.

Har du en idé til en sjov aktivitet, man kan underholde sig selv og børnene med, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til KvindeGuiden.dk

 

1. Forårspicnic
Selv på en grå og halvkold dag er en picnic et hit. Pak rygsækken med varm kakao i termokanden og madkassen med friskbagte pølsehorn.

2. Oplev foråret i skoven
I skoven pibler foråret frem i skovbunden og bøgen har fået fine lysegrønne blade. Her er der masser af plads til sjov og leg; man kan lege ’Find 10 tegn på forår’, hoppe i vandpytter, løbe stærkt, synge højt og klatre i træer - og vende hjem med højt humør og friske, røde kinder.

Saml visne blade, mos og grene, og lav et lille terrarie i et syltetøjsglas, hvor børnene kan opleve hvordan skovbundens insekter arbejder. Foto: Sille Buur Schultz

3. Zoo i syltetøjsglasset
Det sjovt, spændede og lærerigt at lave sin egen lille zoo. Med lidt muld og visne blade fra skovbunden, kan man lave et fint hjem for skovens nedbrydere; regnorme, bænkebidere, tusindben, snegle og biller. Hjemme indrettes den lille zoo i et stort glas, så man på tætteste hold kan følge med i dyrernes arbejde. Husk, at der skal huller i låget, som nemt laves med et søm og en hammer.

4. En hilsen fra stranden
Også langs Danmarks strande kan nyde den friske luft og opleve naturens skønhed og følelsen af frihed. Her er der god plads til løb og leg: Man kan fx sætte en drage op eller fine fine strandskaller, som kan pynte derhjemme i vindueskarmen eller i et syltetøjsglas.Her kan man også få en dejlig snak med børnene om, at der faktisk ikke er så længe til sol, sommer og turer til stranden.

5. Så spirer i vindueskarmen
Karsefrø i vindueskarmen kan sås på fugtig vat, men de bliver højere og kraftigere, hvis de dyrkes i en krukke med havejord. Kimplanten udvikler sig i løbet af en uge, når de holdes godt fugtige hele tiden. Snak med barnet om, hvad der sker og hvad der skal til for at det lille frø spirer; at frøet skal have lys, varme og vand, og hvordan den lille, grønne spire har brug for næring fra jorden.

6. Indret børneværelset
Hjælp barnet med at ommøblere og indrette sit værelse på ny. Måske har barnet allerede nogle  idéer, som I kan snakke om og tegne inden I går i gang.

7. Dekorer påskeæg
Man kan aldrig komme for tidlig i gang med at dekorere påskeæg. Det er både en hyggelig syssel, og de fine æg er samtidig så dekorative på en forårsgren.
Se også:
Farvning af påskeæg
Gækkebreve

8. Bag med børnene
Bag duftende rosinscones, muffins eller kanelsnegle, der kan dekoreres med glasur og krymmel.

9. Sæt familiebilleder i album
Lad barnet hjælpe med at få styr på familiens fotoalbum. Det er skønt at sidde sammen og mindes alle de gode oplevelser.

10. Spil brætspil!
De fleste børn knuselsker brætspil, og lige nu har de voksne måske tid til at spille så mange brætspil, at barnet for en gang skyld får opfyldt sit behov.

11. Lær barnet at sy små opbevaringsposer
Klip aflange stykker stof, som blot skal rimpes sammen i siderne. Afhængig af alder kan siderne sys sammen på symaskine eller i hånden. De små poser kan bruges som kær og praktisk opbevaring af alverdens småting.

12. Lær barnet at strikke og hækle
Find dit gamle strikketøj og garn frem, og vis barnet, hvordan man strikker og hækler. Det er nørkelerier, der kræver koncentration og tålmodighed og er derfor kun noget, man skal kaste sig ud i med et større barn. Det hjælper at sidde sammen, og tage udfordringer i små skridt.

Forår
Skovflåt - Det skal du holde øje med

Et flåtbid behøver ikke at være smertefuldt, men det er vigtigt altid at fjerne flåter, fordi en del af dem er inficerede med Borrelia. Se billede af skovflåt, skovflåtbid og borrelia-udslet.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Forår
Plant vilde blomster i vindueskarmen

Lige nu blomstrer de vilde forårsblomster. Små, fine og farvestrålende står de i krattet og langs vejkanten. Man kan samle en lille forårsbuket i vase, men vilde blomster er sarte, når de plukkes og holder sjældent mere end en enkelt dag. Vil du have mere glæde af dem, så har vi haft succes med at...

Læs mere
Forår
Syrener i flor

Ingen blomsterbuske er så overdådige som syrenen i maj. Lige nu blomstrer de overalt med grene fulde af yndige små blomster i alverdens betagende farver og nuancer.
Overvejer man at sætte en syrenbusk i haven, men er i tvivl om hvilken sort man skal vælge, så kan man lige nu, hvor Heides...

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Snart bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto. Lær de vilde planter at kende. Her får du opskrifterne.

 

Læs mere
Forår
15 råd mod pollenallergi

Foråret er en dejlig tid, men også en udfordring for de mange pollenallergikere. Her i april blomstrer el og hassel, og varsler begyndelsen på pollensæsonen med løbende næser, irriterede øjne og nys.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre for at forebygge...

Læs mere
Forår
Tilberedning af hornfisk

Fra midten af maj kan man fiske hornfisk fra kysten. Her svømmer hornfisken så tæt ved land, at man med fiskestang og blink, kan fange fisken fra strand eller mole. Hornfisk er en rigtig forårsdelikatesse, og har en fin og mild smag, som faktisk minder mere om smagen af fjerkræ end fisk. Hornfisk er...

Læs mere
Forår
Salat med vilde urter

Pluk og nyd den dejligste forårssalat med spæde grønne bøgeskud, mælkebøtter og skvalderkål. Det er lige nu, at de vilde urters smag er helt i top!

Læs mere
Forår
Forårets blomster er smukke - og giftige

De er smukke at se på, men flere af forårets blomster og planter er giftige. Forårsbebudere som anemone, ranunkel, påskelilje, hyacint, tulipan, klematis - og selv den smukke liljekonval, indeholder stoffer, som kan fremkalde alvorlig allergi- og forgiftningssymptomer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Gaveæske håndsæbe og håndlotion

Gaveæske håndsæbe og håndlotion

Efterårets største tilbuds dag

Efterårets største tilbuds dag

Danmarks Dufte: <BR>Time for Blæst  &Bølger

Danmarks Dufte:
Time for Blæst &Bølger

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
07.11.2020

Kan vinterbadning forebygge demens?

KvindeGuiden

Ny forskning peger på at vinterbadning måske kan mere end sætte gang i blodomløbet. Forskere fra Cambridge University har nemlig opdaget, at svømning i koldt vand kan beskytte hjernen mod degenerative sygdomme som demens. Læs mere


29.10.2020

Sikkerhedsstyrelsen: Ansigtsmasker og mundbind af stof er ikke værnemidler

Selvom Sundhedsstyrelsen skriver at et godt stofmundbind er bedre end intet mund, så kan ansigtsmasker og mundbind, der er syet af stof, ikke betragtes som værnemidler. Derfor må forhandlere og producenter ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus. Læs mere


28.10.2020

Hvorfor er nogle personer symptomfri ved smitte med COVID-19?

Aarhus Universitet

Forskere fra Aarhus Universitet har en mulig forklaring på, hvorfor COVID-19 kan optræde hos personer, som er syge uden at have symptomer i tidlige stadier af sygdommen. Læs mere


26.10.2020

26 deodoranter uden parfume

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Deodorant er den hyppigste årsag til parfumeallergi. Allergien varer resten af livet, hvis du først har fået den. Se 26 parfumefri deodoranter hos Forbrugerrådet Tænk Kemi. Læs mere


21.10.2020

Migræne øger risikoen for demens

Rigshospitalet

Ny forskning viser, at patienter med en udbredt form for migræne har markant større risiko for at udvikle demens end gennemsnittet. Læs mere


14.10.2020

Kvinfo: Sexisme skal bekæmpes med ligestilling

Kvinfo.dk

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at nye #MeToo-historier næsten dagligt tager forsider i Danmark. Hos KVINFO har man lavet en hurtig uofficiel optælling, der viser at mindst 20 brancher har været i medierne med historier om sexisme. Læs mere


Arkiv

^