Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Kategori: Forår

Ude i naturen venter foråret med frisk luft og plads til både den vilde leg, men også ro og fordybelse. Foto: Sille Buur Schultz

Corona og karantæne: Idéer til oplevelser og adspredelse med børn
Redaktionen

Uden mulighed for at mødes med legekameraterne, kan karantænetiden blive lang og kedelig. De lidt større børn kan skype sammen, spille computerspil og se tegnefilm, men indimellem kan der måske også blive tid til at hygge med med de voksne. En tur i forårsskoven og andre små aktiviteter med børnene kan være lige den pause i hjemmearbejdet, både voksne og børn har brug for.

Her er 12 dejlige idéer til aktiviteter, leg og hyggelig adspredelse.

Har du en idé til en sjov aktivitet, man kan underholde sig selv og børnene med, hører vi meget gerne fra dig. Skriv til KvindeGuiden.dk

 

1. Forårspicnic
Selv på en grå og halvkold dag er en picnic et hit. Pak rygsækken med varm kakao i termokanden og madkassen med friskbagte pølsehorn.

2. Oplev foråret i skoven
I skoven pibler foråret frem i skovbunden og bøgen har fået fine lysegrønne blade. Her er der masser af plads til sjov og leg; man kan lege ’Find 10 tegn på forår’, hoppe i vandpytter, løbe stærkt, synge højt og klatre i træer - og vende hjem med højt humør og friske, røde kinder.

Saml visne blade, mos og grene, og lav et lille terrarie i et syltetøjsglas, hvor børnene kan opleve hvordan skovbundens insekter arbejder. Foto: Sille Buur Schultz

3. Zoo i syltetøjsglasset
Det sjovt, spændede og lærerigt at lave sin egen lille zoo. Med lidt muld og visne blade fra skovbunden, kan man lave et fint hjem for skovens nedbrydere; regnorme, bænkebidere, tusindben, snegle og biller. Hjemme indrettes den lille zoo i et stort glas, så man på tætteste hold kan følge med i dyrernes arbejde. Husk, at der skal huller i låget, som nemt laves med et søm og en hammer.

4. En hilsen fra stranden
Også langs Danmarks strande kan nyde den friske luft og opleve naturens skønhed og følelsen af frihed. Her er der god plads til løb og leg: Man kan fx sætte en drage op eller fine fine strandskaller, som kan pynte derhjemme i vindueskarmen eller i et syltetøjsglas.Her kan man også få en dejlig snak med børnene om, at der faktisk ikke er så længe til sol, sommer og turer til stranden.

5. Så spirer i vindueskarmen
Karsefrø i vindueskarmen kan sås på fugtig vat, men de bliver højere og kraftigere, hvis de dyrkes i en krukke med havejord. Kimplanten udvikler sig i løbet af en uge, når de holdes godt fugtige hele tiden. Snak med barnet om, hvad der sker og hvad der skal til for at det lille frø spirer; at frøet skal have lys, varme og vand, og hvordan den lille, grønne spire har brug for næring fra jorden.

6. Indret børneværelset
Hjælp barnet med at ommøblere og indrette sit værelse på ny. Måske har barnet allerede nogle  idéer, som I kan snakke om og tegne inden I går i gang.

7. Dekorer påskeæg
Man kan aldrig komme for tidlig i gang med at dekorere påskeæg. Det er både en hyggelig syssel, og de fine æg er samtidig så dekorative på en forårsgren.
Se også:
Farvning af påskeæg
Gækkebreve

8. Bag med børnene
Bag duftende rosinscones, muffins eller kanelsnegle, der kan dekoreres med glasur og krymmel.

9. Sæt familiebilleder i album
Lad barnet hjælpe med at få styr på familiens fotoalbum. Det er skønt at sidde sammen og mindes alle de gode oplevelser.

10. Spil brætspil!
De fleste børn knuselsker brætspil, og lige nu har de voksne måske tid til at spille så mange brætspil, at barnet for en gang skyld får opfyldt sit behov.

11. Lær barnet at sy små opbevaringsposer
Klip aflange stykker stof, som blot skal rimpes sammen i siderne. Afhængig af alder kan siderne sys sammen på symaskine eller i hånden. De små poser kan bruges som kær og praktisk opbevaring af alverdens småting.

12. Lær barnet at strikke og hækle
Find dit gamle strikketøj og garn frem, og vis barnet, hvordan man strikker og hækler. Det er nørkelerier, der kræver koncentration og tålmodighed og er derfor kun noget, man skal kaste sig ud i med et større barn. Det hjælper at sidde sammen, og tage udfordringer i små skridt.

Forår
DIY: Lav spirepotter af avispapir og dyrk planter fra frø

Det er sjovt, nemt, billigt - og ikke mindst dybt tilfredsstillende at frøså eller stiklingsformere sine egne planter, skriver forfatter Karina Demuth i bogen 'Krukker og højbede'. Og så er mange sommerblomster og grøntsager faktisk super nemme at kultivere fra frø. Her bringer vi Karina Demuths...

Læs mere
Forår
Inspiration til krukkehaven

Der er absolut ingen regler for, hvad man kan dyrke og plante i, og ingen grund til at vælge fancy potter, der koster en formue. Så længe det passer til din stil i krukkehave og kan indeholde den givne mængde jord samt har dræn i bunden, så kan det meste bruges.

Læs mere
Forår
Vinduespudsning - nemt og effektivt

Det er skønt, når forårssolen endelig vælter ind ad vinderne - især hvis vinduerne er rene. Trænger de til en omgang, kan det hurtig klares. Frem med spand og svaber! Her får du vores bedste tips til vinduespudsningen.

Læs mere
Forår
Forårsoprydning i garderoben

Foråret er på vej, og det kan føles helt befriende at få pakket vintertøjet væk, så der bliver plads til sommergarderoben. Og når du nu er i gang, så skulle du måske se at få ryddet ud og skilt dig af med noget det, du har fået akkumuleret bagerst i dine skabe og skuffer. Mon der ikke er tøj, som du...

Læs mere
Forår
Musikfestivaler 2020 - Aflyst?

SPOT Festival 2020 aflyser!
Distortion 2020 udskydes til august!

For at begrænse og forsinke udbredelsen af coronavirus COVID-19 må større arrangementer i den kommende tid udskydes eller aflyses. Da mange af de danske musikfestivaler ligger længere fremme i foråret, er de ikke...

Læs mere
Forår
Corona og karantæne: Idéer til adspredelse og oplevelser

Er der gået kedsomhed i hjemmekarantænen, så har vi samlet en stribe idéer til både jer, der savner inspiration til adspredelse i eget selskab, og til jer, der deler karantæne med børn.

Men inden vi når så langt, så lad os lige blive enige om at give os selv et break fra dagens overskrifter og...

Læs mere
Forår
Forårets økodag 2020 aflyses: Øko-køerne kommer på græs uden publikum

Økologisk Landsforening, landmænd og mejerier aflyser årets store forårsbegivenhed, Økodag, grundet corona-situationen. Begivenheden var programsat til søndag den 19. april 2020 og trækker normalt mere end 200.000 mennesker, der vil opleve at øko-køerne kommer på græs. I år løber køerne derfor ud...

Læs mere
Forår
Corona og karantæne: Praktiske opgaver og hyggelig adspredelse i eget selskab

Mens nogen er lige så travlt beskæftiget med arbejdsopgaver i hjemmekarantænen som de var på jobbet, så har andre lige nu fået meget tid på hånden, og med udsigten til at den første bølge af virussen måske først klinger af i maj, er det oplagt at bruge hverdagen fornuftigt. Nu er der endelig...

Læs mere
Forår
Fra 1. april skal vandhunden tøjles

De fleste hunde er vandhunde, og nyder en tur på stranden. Her er plads til løb og leg, sand og vand og mange muligheder for stimulering af sanserne. Men fra den 1. april til den 30. september er det ifølge naturbeskyttelsesloven ikke lovligt at lufte hunden uden snor på de danske strande, og det...

Læs mere
Forår
CPH:DOX aflyser - men genopstår digitalt

I lyset af den aktuelle COVID19-krise og som reaktion på statsministeren seneste pressekonference har dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX besluttet at aflyse alle arrangementer i og uden for København.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Køber du dit tøj i Danmark?

Køber du dit tøj i Danmark?

Staudefrø: Russisk Mandstro

Staudefrø: Russisk Mandstro

Sådan øger du din selvtillid<BR> og tilfredsheden med din krop

Sådan øger du din selvtillid
og tilfredsheden med din krop

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^